Witam wszystkich.
Muszę wymienić cały układ wydechowy w mojej madzi ( dziura w tłumiku środkowym a cała reszta tak pordzewiała, że nie ma do czego spawać). jako tłumik końcowy chciałbym jakiś sportowy kupić, chciałbym tez aby wydech nie był za głośny ( wystarczy delikatny basowy pomruk). Może ktos z was ma w swojej mazdzie jakiś ciekawy wydech i mógły coś polecić. możecie wklejac linki z allegro, chetnie wszystkie obejrze. na sam tłumik sportowy mógłbym wydać max 300zł, oczywiscie jakby było taniej to też bym się cieszył. czekam na wasze propozycje i pozdrawiam.
jaki wydech polecacie do 323F BG 1.6 16v
Strona 1 z 1
Ma ktoś może w swojej maździe tłumik firmy Ulter? Co myślicie o takim :
http://allegro.pl/tlumik-sportowy-ulter ... 40348.html
Głośne to jest? bo chciałbym tłumik który nie jest zagłośny i nie przekracza dopuszczalnej normy hałasu, tak aby spokojnie autko przegląd przeszło.

Głośne to jest? bo chciałbym tłumik który nie jest zagłośny i nie przekracza dopuszczalnej normy hałasu, tak aby spokojnie autko przegląd przeszło.
- Od: 23 mar 2012, 21:28
- Auto: Mazda 323F BG 1991r. 1.6 16v
Mam tego ultera ale z jedną końcówką. Bucząco jest w okolicach 2 tyś obrotów, potem jest przyjemnie, a super jest na wysokich obrotach (efekt lekkiego gwizdu – miód
). co do głośności to nie ma problemu jeśli chodzi o przegląd- spełnia wszystkie normy. Co do komfortu to jednak troszkę jest męczący na dłuższej trasie ale to głównie przez słabe wygłuszenie samochodu. Do miasta natomiast nawet daje radę 
Moja była czerwona strzała
- Od: 2 sty 2011, 18:39
- Auto: Było:323F BG '89 1.8 SOHC + SGI
Jest: PUG 206 GTI 2.0 138KM
dzięki za odpowiedź. chyba kupie tego ultera. zastanawiam się jeszcze nad WM Sport też dwururka, ale czytając po róznych forach bardziej polecają ultera, choć w sprawie Wm zdania są podzielone – jedni chwala, inni odradzają.
- Od: 23 mar 2012, 21:28
- Auto: Mazda 323F BG 1991r. 1.6 16v
Strona 1 z 1