Witam wszystkich forumowiczów dla których słowo ''Mazda" jest czymś wiecej niż tylko Japońską Marką.Jako ze od ponad 4 lat jestem posiadaczem Mazdy Mx-6 w specyfikacji Amerykańskiej , a jak wiadomo w tej wersji jest to dość unikalny samochód pomijajac kilka wraków...,chciałem przedstawić to i owo ...
Mazda Przyjechała do Nas z Niemiec na początku 2008 roku ,nie była w stanie zbytnio zachęcającym do zakupu , mimo wielu wad postanowiłem zakupić Mazde.Jak sie okazało był to dobra decyzja w mazde zostało dużo zainwestowane i pochłonęła masę czasu,odpłaciła tym ze przez 43 tyś km nic mnie nie zawiodło a wymieniałem tylko elementy eksplatacyjne,
* Model: MX-6 A-spec
* Data produkcji: 22.12.1993
* Silnik: KL-DE (V6)
* Moc: 164KM przy 5600rpm
* Moment: 212Nm przy 4500rpm
* Paliwo: Pb95
* Skrzynia: Manual
* Kolor: Zielona perła
* Wnętrze: beżowa skóra
– Wyposażenie: standard,
– klimatyzacja
– skórzana tapicerka
– tempomat
– el. lusterka
– el. szyby
– el. fotel kierowcy
– szyber
– centralny
Wyposażenie/Modyfikacje dodane przeze mnie...
-centralny z pilota
-domykanie szyb i szyberdachu oraz otwieranie bagażnika z pilota
-czujniki parkowanie w kolorze nadwozia
-komputer pokładowy (funkcje; spalanie chwilowe i średnie ,włączanie świateł ,przegląd itp.)
-wygłuszone wnętrze matami bitumicznymi firmy app
-felgi 15' seria KL
-short shifter
-sprężyny progresywne –
-tłumnik końcowy dopasowany do silnika i wyciecia w zderzaku
Naprawy /Wymiany
– wymiana rozrządu,pasków,filtrów,świec,olejów,płynów,oraz wielu elementów zawieszenie idp.
-regeneracja maglownicy
-prostowanie felgi
-lakierowanie dzwi i klapy ( obicie drzwiami i dziury po spoilerze )
-naprawa fotela pasażera (małą dziurka na środku )
-kompleksowe wyczyszczenie i wypranie i zakonserwowanie całego wnętrza ,które nie pachniało już nowością
link do filmiku
http://www.youtube.com/watch?v=ZYul352Rmto
Fotki zaraz po zakupie

Wygłuszanie /Montaż elektroniki

Mazda Poskładana/Wyczyszczona Sezon 2008

Mazda w sezonie 2009 na feldze KL i zimówkach 185/65/15

Rok 2011
Niestety pewien śpieszący sie Kierowca golfa wymusił pierwszeństwo kierowcy który aby sie uratowac przed zderzeniem skrecił gwałtownie w lewo kierujac sie do rowu lecz niestety najechał mi na róg maski na szczescie mazda działa i nie jest to zbyt groźna kolizja( lecz jest problem z kilkoma czesciami ,c.d.n

Mazda stoi tak od Września , niestety brak czasu na szukanie gratów i natłok obowiązków zawodowych zmusiły mnie do tego ze tyle to wszystko trwa ,chciałbym w Czerwcu oddac autko do lakiernika i mam dylemt czy jak juz lakieruje czy nie zmienic kolorku na najbardziej pasujacy do Mx-6 czyli Czerwony (z palety motocylkowej , bedzie zabawa z wycinka szyb ,kabina zostanie w matach wiec nie bedzie ruszana , chciałbym zachowac mx-6 w orginale a-spec pomijając lampy przód i pakietu lsi , mam problem z kilkoma czesciami moze ktoś mi i pomoże...
Poszukuje...
-Pod zderzakiem a-spec nad tą plastikową belką jest jakieś wypełnienie które sie oderwało i zagineło musze tam coś wsadzic no chyba ze ktoś ma pojecie skąd to kupic
-nadkole prawy przód a-spec bez kierunku
-lampy j-spec
-chłodnica polecicie mi nowe gdzie i jakie klimy i cieczy
-maska poszukuje w dobrym stanie (bez szpachli )
-pakietu lsi ...