domykanie szyb

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez bartekdw » 27 maja 2012, 01:50

Alio93 napisał(a):sa zamocowane krancówki
:| są "zamocowane" u Ciebie czy w każdej mazdzie? Bo jak mi kolega cały prawy bok zjechał, i wymieniałem prawe drzwi z przodu, i przekładałem wszystko ze starych do nowych to jakoś nie stwierdziłem obecności takowych krańcówek. Proste rozwiązanie to kontaktron w obecności cewki wpiętej szeregowo w obwód silnika, rośnie pobór prądu, rośnie pole elektromagnetyczne powodując zwieranie styków kontaktronu co można wykorzystać do rozłączania domykania. Nawet oryginalny sterownik szyb ma układ przeciążeniowy, np szyba kierowcy na opcji auto zasuwa w dół do oporu, chwilę po osiągnięciu położenia końcowego słychać jak rozwierany jest jakiś przekaźnik.
Obrazek Obrazek
Forumowicz

Od: 30 kwi 2008, 20:20
Auto: Mazda 6 gg 2.3 lpg

Postprzez Alio93 » 27 maja 2012, 12:54

bynajmniej ja tak mam od nowaosci i wiesz mam wersje limitowana wiec wiesz moze jest cos innaczej porobine bo duzo jest zmian niz w poprzednich modelach i to co mówisz racja mozna zrobic i tez bedzie działac jak nalezy w sumie to tez forma zabezpieczenia to co piszesz
Początkujący

Od: 24 kwi 2012, 19:26
Auto: mazda 323f
1500cc 16-vales
1996 rok

Postprzez pitterpan » 25 gru 2015, 21:34

Witajcie.
Przepraszam ze odkopuje, ale mam pewien problem z modułem dotykania kupiony na allegro.
Po podaniu sygnału domykajacego szyby podnoszą się tylko w 1/3 i się zatrzymują. Zastanawiam się co może być problemem? :(
Jakieś pomysły?
Forumowicz

Od: 9 lis 2010, 00:31