Miejskie autko do 10tys dla kobiety.
no i bardzo dobry wybór, jedno z najlepiej zestrojonych zawieszeń jakim jeździłem,
mimo niewielkiej pojemności i mocy, na zakrętach radzisz sobie bardzo dobrze i pewnie, minus z komfortem i jak sam zauważyłeś słabe wykonanie środka,
we wcześniejszych Ibizach było znacznie lepiej.
Sentyment do model mam spory, Ibiza to moje pierwsze auto było .......
Ja jutro jadę oglądać 3 auta :–), jedno znam już dwa pozostałe to niespodzianki, więc nie wiem czy wrócę na jedno auto czy dwa.
Segment jednak i silnik to spora różnica ;–)
mimo niewielkiej pojemności i mocy, na zakrętach radzisz sobie bardzo dobrze i pewnie, minus z komfortem i jak sam zauważyłeś słabe wykonanie środka,
we wcześniejszych Ibizach było znacznie lepiej.
Sentyment do model mam spory, Ibiza to moje pierwsze auto było .......
Ja jutro jadę oglądać 3 auta :–), jedno znam już dwa pozostałe to niespodzianki, więc nie wiem czy wrócę na jedno auto czy dwa.
Segment jednak i silnik to spora różnica ;–)
..::Born To Rise Hell::..
Tomek6 napisał(a):loockas, jaka wersja mocy tego 1,4 ?
Niestety 75km, ale miałem okazję przejechać się tą wersją 100km. Jest różnica nie powiem. Ale w przypadku tego auta tzn jego przeznaczenia, 75km jest wystarczające.
JB, racja. Prowadzenie bardzo dobre. Myślę, że nie będę narzekał.
lampy chyba rozklejane i malowane wewnątrz.
Mam firmowe Polo 1,2 12V........
Do miasta ok, w trasie dźwięk silnika rozwala potylicę.
Mam firmowe Polo 1,2 12V........

Do miasta ok, w trasie dźwięk silnika rozwala potylicę.
No właśnie już widziałem 4 egzemplarze z kloszami w kolorze nadwozia... nie wiem czy to robione czy seryjne. Muszę doczytać.
Nic ciekawego w środku. Dwie szyby el, klimatyzacja manualna, wspomaganie, fabryczne radio.
Foto ze środka:

Oczywiście bez opłat, ale to i tak świetna cena za ten stan. Powinienem się zamknąć w 13k. Trudno to auto wyrwać poniżej 14k z tym silnikiem. Same 1.2 w tej cenie, a to jest zabawny, trzy cylindrowy silnik. Stąd ten dźwięk
Nic ciekawego w środku. Dwie szyby el, klimatyzacja manualna, wspomaganie, fabryczne radio.
Foto ze środka:

Bart0n napisał(a):11,5k to rzeczywiście nie dużo
Oczywiście bez opłat, ale to i tak świetna cena za ten stan. Powinienem się zamknąć w 13k. Trudno to auto wyrwać poniżej 14k z tym silnikiem. Same 1.2 w tej cenie, a to jest zabawny, trzy cylindrowy silnik. Stąd ten dźwięk
loockas napisał(a):Same 1.2 w tej cenie, a to jest zabawny, trzy cylindrowy silnik. Stąd ten dźwięk
napisałem 12V ;–)
Teraz może będę miał jak ty silnik R5
Oj loocas, loocas... a mogłeś mieć Multiplę.
Ale skoro już kupiłeś fabię, to pytanie jaki przebieg? Sądząc po pedale sprzęgła pewnie coś koło 250 000 km? A felgi i opony to od tego modelu? Jakieś małe i jakby ET niewłaściwe. Chyba, że to błotniki się wybrzuszyły, bo malowane były chyba obydwa zderzaki? Kolor za to najszybszy.
Ale skoro już kupiłeś fabię, to pytanie jaki przebieg? Sądząc po pedale sprzęgła pewnie coś koło 250 000 km? A felgi i opony to od tego modelu? Jakieś małe i jakby ET niewłaściwe. Chyba, że to błotniki się wybrzuszyły, bo malowane były chyba obydwa zderzaki? Kolor za to najszybszy.
the right man in the wrong place...
Autko
cena jak na "S" dobra Kobieta będzie zadowolona
koleś z pracy jeździ trochę starszą już 6 lat i powiedział że nie chce innego serwis odwiedza sporadycznie. Wszystko kwestia przyzwyczajenia. A zderzaki jak napisał Paweł faktycznie musiały być malowane ale może miały obcierki i do sprzedaży lepiej wyglądają polakierowane. No – to niech się dobrze sprawuje i szerokości 

-
miro62
Paweł napisał(a):Ale skoro już kupiłeś fabię, to pytanie jaki przebieg? Sądząc po pedale sprzęgła pewnie coś koło 250 000 km? A felgi i opony to od tego modelu? Jakieś małe i jakby ET niewłaściwe. Chyba, że to błotniki się wybrzuszyły, bo malowane były chyba obydwa zderzaki? Kolor za to najszybszy.
Przebieg 155km i raczej tyle jest, bo VCDS nie pokazuje ingerencji w licznik. No chyba, że coś mocniej było modzone, ale nie sądzę. Fotele, mieszek do biegów nie wytarte, bez dziur. A plastiki w Ibizach jak już pisałem szału nie robią i nie są specjalnie wyznacznikiem przebiegu.
Koła nie sa ori. To są zimówki. Jest komplet letnich na seryjnych felgach, ale z jedną oponą było coś nie halo i chłopak wrócił z niemiec na zimówkach.
Z tymi zderzakami to trudno powiedzieć. Może i były malowane (struktura wygląda jak z fabryki, szczególnie z tyłu). Mam jeszcze podejrzenie, że mogą być wypłowiałe od słońca. Klapka od paliwa też jest plastikowa i ma podobny odcień do zderzaków. Za to od środka ma już kolor taki jak nadwozie. Auto miało strzeloną polerkę więc po takiej czynności przebarwienia na plastikach tylko się uwidaczniają. Czerwony, niebieski i czarny niemetaliczny też nie należy do najtrwalszych. A nawet jeśli były malowane (przedni chyba był), to jest to plastik. Dla mnie ważne było, że buda nie ruszona.
Naprawdę mocno sprawdziłem ten samochód. Jeszcze żadnego auta tak dokładnie nie maglowałem więc po zdjęciach nie szukaj wad
Wiedziałem... że coś dowalisz na temat malowania na czarno 
Temat wylądował w poczekalni. Z tym, ze pewnie za często nie będę w nim nic działał, bo to nie moje auto ma być
Ja się tym okazjonalnie będę bujał – za wolne 
Temat wylądował w poczekalni. Z tym, ze pewnie za często nie będę w nim nic działał, bo to nie moje auto ma być
Bart0n napisał(a):Chodzi o to czy WSC to nie 00000 ?
Dokładnie. Wiem, że to nie jest wyznacznik, ale daje już jakiś ślad tego, że być może nie było kombinowane. Dla mnie przebieg nie ma w zasadzie znaczenia. Liczy się stan techniczny i wizualny. Jeżeli całe auto wygląda dobrze, jeździ prosto, to niech ma i 300kkm. Tutaj auto wygląda jakby miało poniżej 200k więc może przebieg kręcony nie jest.
To jest nawet miarodajne
oczywiście stan najważniejszy, ale jak przebieg jest oryginalny to jest miłe zaskoczenie
z tego co się orientowałem to jak ktoś grzebie przy tym to dopiero ta najnowsza wersja VCDSa pyta o WSC a te starsze wersje jeszcze gdy nazywał się VAG-COM mają domyślnie ustawione zera.
Sory ale silnik 1,4 nie sluzy do robienia 30 tys km rocznie, do tego potrzeba dużo tras, a niemiec do tego przebiegu kupuje bynajmniej diesla. Oczywiście są i takie przypadki, że miejskie auto ma duży przebieg, ale sporadycznie. Tak czy inaczej gratuluje zakupu, za tyle dokladnie sprzedałem niedawno accorda 2000 rok 1,8 vtec w naprawde fajnym stanie, ale wiem miał być segment niżej 
pozdrawiam
pozdrawiam
dadan napisał(a):Sory ale silnik 1,4 nie sluzy do robienia 30 tys km rocznie, do tego potrzeba dużo tras, a niemiec do tego przebiegu kupuje bynajmniej diesla.
Też mi się tak wydaje
dadan napisał(a):Tak czy inaczej gratuluje zakupu, za tyle dokladnie sprzedałem niedawno accorda 2000 rok 1,8 vtec w naprawde fajnym stanie, ale wiem miał być segment niżej
Dokładnie. Nie zmieściłbym mi się nawet do garażu
Hej. Poszukuję auta dla przyszłej małżonki
Boję się że Madzia może ucierpieć z powodu praktycznie zerowego doświadczenia mojej wybranki
Otóż cena do 10tys. zastosowanie głównie miejskie. Silnik benzyna lub benzyna + lpg, żadne diesle silnik ma być prosty jak budowa cepa aby nie generował dodatkowych kosztów. Pojemność od 900ccm do max 1600ccm, oszczędny
. Autko musi posiadać ABS, wspomaganie kierownicy oraz przynajmniej 2 poduszki. Orientujecie się czy opłaca się ściągać auta pochodzące z zagranicy w tym budżecie? Jeśli nie będzie trzeba poszukać czegoś w kraju za taką cenę nie spodziewam się bezwypadkowych igieł, dlatego chyba jedynym sensownym wyborem będzie poszukiwanie czegoś co nie zostawia 4 śladów, jak uważacie? Myślę nad Oplem Corsą C/Astą II, Fiat Punto/Stilo/Brava/Panda, Grupa VW Polo/Ibiza/Fabia z tym że te auta w naprawie do najtańszych nie należą, Ford Focus, Renault Clio, co byście polecili? Auto musi posiadać 4/5 drzwi.
Ostatnio edytowano 17 gru 2012, 15:08 przez lukaszm, łącznie edytowano 1 raz
Elementy wyposażenia prawych drzwi przednich i tylnych https://picasaweb.google.com/1062179878 ... rnika2012#
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]
Sprzedam gumowe osłony progów viewtopic.php?f=5&t=165154&p=2783056#p2783056
Zoom-Zoom [url=http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=332&t=120521]

- Od: 21 mar 2008, 21:04
- Auto: Hyundai i40 2.0 2014 kombi
VW Polo 6N 1.0 1999
eks: Mazda3 BK Active 1.6 MZR Z6 2005
eks: Fiat Seicento Young 0.9 1999