IAC jak działa w 100% sprawny
Strona 1 z 1
Witam, jak w temacie chciałbym się dowiedzieć jak powinien działać IAC tzn głownie chodzi o klime.. w innych autach zwykle, w benzyniakach po włączeniu klimy obroty szły w góre do ok 1000.. tutaj po wymianie IAC na drugi, obroty sa tak mniej więcej 750 a po włączeniu klimy ułamek skaczą i opadaja tak na 700 . W pierwszym IAC ta tulejka kolorowa bardzo luźno chodzi, w tym co zamontowałem kapke ciężej. Jak dojeżdżam do światel na klimie to chwile trzyma ok 1000okolice, i zaraz spadają, przepustnice wyczyściłem wszystko cacy, nigdy nie gasł nie wariowały obroty itp
tylko to mnie irytuje jadąc na klimie 
Jeśli przy dojeżdżaniu do świateł przytrzymuje Ci ok. 1000 obrotów, a po zatrzymaniu opadają na 750, to wg mnie i wielu innych osób z forum, jest to prawidłowe zachowanie. Gorzej jakby leciały Ci nisko i dopiero po chwili się podnosiły. Nie masz powodów do obaw wg mnie.
- Od: 14 kwi 2008, 19:17
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 '97 115 KM – była.
U mnie przy włączeniu klimatyzacji obroty opadają płynnie w dół (bardzo nieznacznie). Ma to ewidentnie związek z tym, że w tym momencie włączają się oba wentylatory. Jak sobie pochodzą, schłodzą czynnik i się wyłączą, to obroty lekko się podbijają i wracają na 750. I tak za każdym razem przy włączeniu/wyłączeniu się wentylatora. Zerknij tutaj:

Jest jasno napisane, że obroty mogą chwilowo opaść przy załączeniu obciążenia.

Jest jasno napisane, że obroty mogą chwilowo opaść przy załączeniu obciążenia.
- Od: 14 kwi 2008, 19:17
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 '97 115 KM – była.
U mnie tak samo, możesz spać spokojnie 

Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
aaa no właśnie o to mi chodziło.. czy na klimie nie powinno być ok 1000 obr.. w większości aut zwiększa się właśnie do ok 1000.. i to by było właśnie dobre.. a drążek drży Tobie po włączeniu klimy?
No nie drży, ale ja mam wolne raczej 800 niż 750. Może spróbuj troszeczkę podkręcić...
Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
Strona 1 z 1