Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
kov89 napisał(a):to dlaczego ja mam 8? X)
2 razy przod
2 razy fotele
2 razy kurtyny... (to wlasnie przy kurtynach na slupkach masz po dwa znaczki..

kurtyna zaczyna sie od pierwszego slupka i konczy sie na tylnym slupku...
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
heh ma to sens,
zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, staram sie ogarnąć temat doposażenia madzi w tempomat i info. z komputera ( spalanie, zasięg itd.) i z tego co wyczytałem to dziwne jest to że mam 4 guziki na wyświetlaczu (wszyscy piszą że maja tylko 3) i kostke z 4 pinami na pedale hamulca (nie mając tempomatu powinny być tylko dwa piny). Co o tym sądzicie? myle się znowu?
zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, staram sie ogarnąć temat doposażenia madzi w tempomat i info. z komputera ( spalanie, zasięg itd.) i z tego co wyczytałem to dziwne jest to że mam 4 guziki na wyświetlaczu (wszyscy piszą że maja tylko 3) i kostke z 4 pinami na pedale hamulca (nie mając tempomatu powinny być tylko dwa piny). Co o tym sądzicie? myle się znowu?
- Od: 30 paź 2011, 12:22
- Auto: Mazda 6 2.0 GH 2008
Witam
Kto mi powie jakie są wymiary (rozmiar, dane) łożyska podpory półosi w mazdzie 6 diesel 2004r kombi??
Prawdopodobnie jest do wymiany i przy okazji wymiany sprzęgła wymieniłbym je również ale chcę najpierw wiedzieć jakie kupić.
Kto mi powie jakie są wymiary (rozmiar, dane) łożyska podpory półosi w mazdzie 6 diesel 2004r kombi??
Prawdopodobnie jest do wymiany i przy okazji wymiany sprzęgła wymieniłbym je również ale chcę najpierw wiedzieć jakie kupić.
- Od: 13 sie 2009, 10:20
- Auto: Mazda 5 2007r. 2.0 benzyna
Hey Panowie jak sprawdzić po wyjęciu poduszkę olejową silnika. Jakie nieprawidłowości ma uszkodzona luz , grzechotanie , wycieki
?/\
Dziękuje i pozdrawiam
Dziękuje i pozdrawiam
- Od: 29 mar 2011, 21:02
- Auto: Mondeo MKIV 2009 2.0 TDCI GHIA X -173km i 408NM!!
Witam, czy ktoś z kolegów próbował czyścić układ paliwowy środkiem Diesel Iniector Clener TEC 2000? Mam szóstkę 136 KM diesla. Zastanawiam się, bo polecił mi to kiedyś kolega jak miałem zapchany smok w zbiorniku. Ciekawe, czy ten płym nadaje się do starszych modeli diesla, czy też na pompowtryskach. Na ulotce jest napisane,,szczególnie przy silnikach z katalizatorem oraz turbodoładowaniem".
Poniżej link ze stroną środka:
http://www.pro-tec-poland.pl/ic.html
Poniżej link ze stroną środka:
http://www.pro-tec-poland.pl/ic.html
TO JEST BARDZO FAJNE FORUM< LUBIĘ TU BYĆ!!!
Panowie czy może ktoś potwierdzić czy dobrze rozumuje? :
Wlot powietrza z turbiny do IC w M6 znajduje sie u góry IC tam gdzie znajduje się niebieski czujnik zaś wylot w kierunku cylindrów u dołu IC?
zamieszczam link ze zdjęciem:
http://www.aukcjoner.pl/gallery/008397642-.html#I1
Wlot powietrza z turbiny do IC w M6 znajduje sie u góry IC tam gdzie znajduje się niebieski czujnik zaś wylot w kierunku cylindrów u dołu IC?
zamieszczam link ze zdjęciem:
http://www.aukcjoner.pl/gallery/008397642-.html#I1
- Od: 25 mar 2011, 13:35
- Auto: M6 2.0CITD 136km
Elmerwawa, wszystko masz opisane w poradniku diesla w MZR-CD 
nie wiem... zapytaj sie w poradnikach... oni tam wiedza
ruper_323f napisał(a):Czy ktoś z kolegów próbował czyścić układ paliwowy środkiem Diesel Iniector Clener TEC 2000?
nie wiem... zapytaj sie w poradnikach... oni tam wiedza
Arkana , Renault , Mii
Witam !
Potrzebuje waszej pomocy !
Jestem przed zakupem kompletu foteli / kanapy skórzanej do mojej mazdy , tj Mazda 6 2003r HB 1.8 , niestety na allegro wiele ofert posiada taki komplet ale od wersji anglika lub kombii , stąd moje pytania :
Czy kanapy od Anglika będa pasowały do Europejczyka ?
Czy kanapy od Kombii będą pasowały do HB ?
z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam !
Potrzebuje waszej pomocy !
Czy kanapy od Anglika będa pasowały do Europejczyka ?
Czy kanapy od Kombii będą pasowały do HB ?
z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam !
Jesteśmy stworzeni z tej samej materii co marzenia...
- Od: 29 kwi 2012, 15:38
- Auto: Mazda 6 GG 1.8l 119KM 2003r
Panowie, moj brat chce kupic Mazde 6 z silnikiem 3.0 v6. Czy mozecie mi powiedziec na co zworcic szczegolna uwage przy kupnie?? Jak sie sprawdzaja te silniki i jak z awaryjnoscią. Prosze o pomoc. z Góry Dzieki.
- Od: 5 lip 2011, 22:58
- Auto: viewtopic.php?f=312&t=121130
Skopek napisał(a):Czy mozecie mi powiedziec na co zworcic szczegolna uwage przy kupnie?? Jak sie sprawdzaja te silniki i jak z awaryjnoscią.
poszukaj w naszym dziale tematow zawierajacych: AJ
Arkana , Renault , Mii
no tak nie zajmuje duzo miejsca tylko jak ostatnio wracalem to juz sie nie zmiescila jak innych troche smieci, a co do samochodow to jest wielka loteria jak trafisz, kazdy sprzedajacy bedzie tylko przechwalal samochod ktory sprzedaje tylko w trakcie uzytkowania wychodzi w tym znikajacy olej , ale w mazdzie widze duzo wiecej plusów:
mam pytanko troche z innej beczki, ale nie moge znalesc konkretnej odp. jezeli ktos wrzuci mi link to bede bardzo wdzieczny, obejrzalem 3 mazdy6, dwie 2003 i jedna 2006 i wszystkim stukalo cos ukladzie kierownicy,
mam pytanko troche z innej beczki, ale nie moge znalesc konkretnej odp. jezeli ktos wrzuci mi link to bede bardzo wdzieczny, obejrzalem 3 mazdy6, dwie 2003 i jedna 2006 i wszystkim stukalo cos ukladzie kierownicy,
-
tomaszbin