A co do przekładki kiery z Mxa to wydaje mi się że widziałem kierownice z GTRów w MX5 tak więc powinno pasować.
Mazda 323 (BG) – Szybkie pytania
Momo
z 32 lub 35, tą ostatnią chyba ma na sprzedaż Marcin1mazda? Pacz tu
A co do przekładki kiery z Mxa to wydaje mi się że widziałem kierownice z GTRów w MX5 tak więc powinno pasować.

- Od: 23 wrz 2005, 14:02
- Auto: Burbo Astina
Insane Y60
Dzięki, napisałem w odpowiednim temacie.
- Od: 13 maja 2011, 15:57
- Auto: Mazda 323 BG GTX '90
Focus MK1 1.8 TDDi '00
witam wszystkim mam problem w madzi mianowicie gdy ruszam kierownica prawo lewa to słychać stuki wiem ze wychodzi to z okolic maglownicy i teraz moje pytanie dotyczy czy da się jakoś skasować ten luz
a i dodam ze jak odpalę silnik i chodzi wspomaganie to nie słychać tego stukania tak głośno a gdy wyłączę to strasznie słychać
- Od: 6 lut 2012, 18:36
- Auto: Mazda 323f 1.6 16v rok prod 1991
Musze wymienić olej w skrzyni biegów w citroenie 93' 1.9D na wspomaganiu jest napisane żeby lać olej Dextron II czy moge zalać takim też skrzynie bo wiem że w madziach taki jest zalecany ale czy do citroena do manualnej skrzyni też mogę go użyć 
- Od: 4 sty 2011, 03:38
- Auto: 323 C BG 1.3 8V 89' PB+LPG
a jaki to citroen?i z tą cewką to na benie nie chciało ci jechać a na gazie tak?

- Od: 1 gru 2006, 13:03
- Auto: Była 323 BG
Była Mazda 6 TS2 GG 2.0 LF 147 qni
była Mazda6 Tamura 2007 GG 2.0 LF
Moja Trójeczka BK LF
Citroen ZX 1.9D silnik XUD9 skrzynia manualna.
Tak z tą cewką na gazie jeździł a na PB nie chciał nawet na chwile zapalić i obrotek nie działa wyczytałem w "Sam naprawiam" że nie dostawał ilości obrotów silnika czy coś takiego i postawiłem na cewke bo wszystko popsrawdzałem
Tak z tą cewką na gazie jeździł a na PB nie chciał nawet na chwile zapalić i obrotek nie działa wyczytałem w "Sam naprawiam" że nie dostawał ilości obrotów silnika czy coś takiego i postawiłem na cewke bo wszystko popsrawdzałem
Dzisiaj wymienilem wszystkie sprezyny na vogtland -35mm ale jakos nie widac, zeby auto siedzialo nizej. Jak zmierzylem miara to jest roznica ok 2 cm – to jeszcze "usiadzie" czy juz nie bardzo ?

Insane Y60
Panowie jak mi pekła poduszka amora kupiłem najtańsze z allegro i jak postawiłem madzie na ziemi to sie przestraszyłem tak usiadła przodem pomiędzy oponą a nadkolem mam ledwo miejsca żeby rękę włożyć a byle wyższy krawężnik i już chacze tymi uchwytami do holowania
tyla napisał(a):slyszalem kiedys o zgrzewaniu np. 2 zwojow do siebie u jakis kowalów – wiecie cos o tym ?
Utnij 1 zwój

A tak na serio można szeklami spiąć heh
Dziwne mi autko ładnie na tych sprężynach siadło ale tak jak mówi tekkenfan może to przez amorki
patryk240 napisał(a):Panowie jak mi pekła poduszka amora kupiłem najtańsze z allegro i jak postawiłem madzie na ziemi to sie przestraszyłem tak usiadła przodem pomiędzy oponą a nadkolem mam ledwo miejsca żeby rękę włożyć a byle wyższy krawężnik i już chacze tymi uchwytami do holowania
Amortyzator powiedział

- Od: 9 maja 2011, 15:04
- Auto: 3 BK 2.0 150km '06
MR2 SW20 '92
WRX STI '11
djakob napisał(a):http://otomoto.pl/mazda-323-gtr-C23760268.html – om om om
fajna tylko szkoda że po asfalcie nie można poupalać i ogólnie strach o skrzynie

Insane Y60
tyla napisał(a):A po co komu 2 sterowania elek. lusterkami ?:D
no jak po co jedno do lewego drugie do prawego
Idziemy po zwycięstwo i chwalę plus
Nieśmiertelność mistrzów z motywacją większą niż trzystu.
Sprzedam czesci Mazda 323F BG GT

By mchabeusz at 2011-12-04
Nieśmiertelność mistrzów z motywacją większą niż trzystu.
Sprzedam czesci Mazda 323F BG GT

By mchabeusz at 2011-12-04
- Od: 24 sie 2011, 13:15
- Auto: Mazda 323f BG
Czytam
i czytam i szukam podobnego przypadku.
Sygnał do obrotomierza idzie z cewki ? Moja madzia BG, DOHC ma od jakiegoś czasu muchy w nosie. Wcale nie zależy czy silnik nagrzany czy nie jak chce to odpali jak nie chce to nie. Jak wskazówka obrotomierza nie dyga to na pewno nie odpali zaś jak się delikatnie rusza przy kręceniu to na pewno odpali a jak odpali to bynajmniej sama nie gaśnie wszystko równiutko działa. Chyba poleci aparat zapłonowy bo podobno lubi się
wys*ać przy tych silnikach. Chyba że właśnie cewka ? ew. coś jeszcze jest podejrzanego ? 

Sygnał do obrotomierza idzie z cewki ? Moja madzia BG, DOHC ma od jakiegoś czasu muchy w nosie. Wcale nie zależy czy silnik nagrzany czy nie jak chce to odpali jak nie chce to nie. Jak wskazówka obrotomierza nie dyga to na pewno nie odpali zaś jak się delikatnie rusza przy kręceniu to na pewno odpali a jak odpali to bynajmniej sama nie gaśnie wszystko równiutko działa. Chyba poleci aparat zapłonowy bo podobno lubi się

- Od: 28 lis 2011, 13:55
- Auto: 323 gt 90'
a ja do znudzenia będę się pytał: sprawdziłeś błędy?

Insane Y60