luzy w prowadnicach fotela – Ślizgi fotela ?

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez elMario » 15 lip 2011, 19:02

Witam

Mam problem gdyż pojawiły mi się znaczne luzy w prowadnicach fotela. Widać ze szyna jest stabilnie przykręcona tak samo i fotel jest bez luzów, a luz jest ewidentnie miedzy fotelem i szyną. Czy ktoś miał z tym problem ? ponoć są tam ślizgi, ktore sie zużywaja tudzież wypadają. Nie rozbierałem foteli nigdy i niewiem co tam jest i chyba sie jutro za to wezme, ale nim to zrobie chciałbym sie dowiedzieć gdzie takie cos moge dostać jako, że jest to przy fotelu kierowcy to pewnie lepiej by było najpierw kupić żeby nie rozbierać kilka razy.
Pytanie polega na tym czy są to jakieś uniwersalne sprawy dostępne w sklepach motoryzacyjnych czy nie obedzie sie bez rozbierania aby mieć wzór tudzież nieobędzie bez wizyty w aso ? Może ktos rozbierał wymieniał i mógłby mi doradzić gdzie njaprosciej i najtaniej takie cos dostac. Na aukcjach widzialem do VW tylko .. może w fotelach mazdy tego niema ?

16 lip 2011 20:47 Edit:

Hmm skoro nikt nie napisał to sam rozebrałem :)
Nie ma żadnych slizgów plastikowych, mali żółci inżynierowie zrobili tam stalowe rolki które mimo 3 godzin i prawie rozebrania całego fotela nie udało mi sie wymontować, w między czasie okazało się że luzy mam ale na mechaniżnie ustawiania kąta siedziska .. rozwiązanie wymiana całego dolnego mechanizmu siedziska :(

PS. gdyby ktoś miał niepotrzebny powypadkowy fotel z premacki na oddanie to przygarne, stan tapicerki nieważny.

Nie piszemy postu pod postem.
say
Forumowicz

Od: 10 paź 2009, 16:07
Auto: Premacy Sportive 2.0 Pb/LPG
Była 323 BJ Ditd

Postprzez Woocash77 » 23 maja 2012, 18:11

Witam.
Mam problem z fotelem kierowcy. Ma lekkie luzy odczuwalne zwłaszcza podczas hamowania. Fotel ma luzy góra-dół-przód-tył. Czy ktoś może spotkał się z czymś podobnym i czy można to jakoś naprawić?
Woocash77

Postprzez elMario » 5 cze 2012, 18:13

A cały fotel Ci chodzi ? U mnie okazało się ze luzy we wszystkie strony ma tylko siedzisko . Spowodowane to jest tym ze w miejscach zamontowania ruchomych elementowi regulacji położenia siedziska, wyrobiły się otwory przez które przechodzi rurka. Oparcie u mnie jest bez luzów. Brak możliwości naprawy chyba ze zespawam na stale albo wymienię dół fotela.
Forumowicz

Od: 10 paź 2009, 16:07
Auto: Premacy Sportive 2.0 Pb/LPG
Była 323 BJ Ditd