Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
To ja może troche z innej beczki pytanie zadam. Czy ktoś próbował tych "cudownych" zapachów, którymi można spsikać filtr kabinowy żeby "pachniło"? Warte jest to stosowania?
Ostatnio edytowano 21 maja 2012, 20:18 przez Mandey, łącznie edytowano 1 raz
Szukanie nie boli a może wiele nauczyć:
viewtopic.php?f=60&t=136089
w tym wątku znajdziesz resztę odnośników i tylko nie pisz że tam nic nie ma
viewtopic.php?f=60&t=136089
w tym wątku znajdziesz resztę odnośników i tylko nie pisz że tam nic nie ma
Po swojemu odkrywam to co już odkryte.
oki... sa rzeczy dedykowane do konkretnego auta i takie co nie sa zwiazane ze specyficznym modelem auta...
przyklady?
– perfumy wylewane na filtr kabinowy
– ceramizery
– plyty kompaktowe do powieszenia na lusterko
– rozowe futerko na kierownice
– magnetyzery
– srodki pielegnacyjne lakierow i wnetrz itd...
kazde z wymienionych rzeczy mozna zalozyc do kazdego auta... i maja wiekszy czy mniejszy wplyw na... estetyke... no, moze srodki pielegnacyjne sa specyficzna grupa
czy teraz nastala jasnosc?
przyklady?
– perfumy wylewane na filtr kabinowy
– ceramizery
– plyty kompaktowe do powieszenia na lusterko
– rozowe futerko na kierownice
– magnetyzery
– srodki pielegnacyjne lakierow i wnetrz itd...
kazde z wymienionych rzeczy mozna zalozyc do kazdego auta... i maja wiekszy czy mniejszy wplyw na... estetyke... no, moze srodki pielegnacyjne sa specyficzna grupa
czy teraz nastala jasnosc?
Czyli wieś
Tak, jasne, dziękuję bardzo
Oczywiście futerko pozamiatało

Tak, jasne, dziękuję bardzo

Oczywiście futerko pozamiatało

Ja na przykład nie rozumiem za bardzo dlaczego pachnący filtr kabinowy to wieś (no chyba że by była jakaś wanilia)... Może dlatego że ze wsi jestem.
Jak dla mnie to bardzo dyskretny sposób żeby zapachnić sobie auto.
Jak dla mnie to bardzo dyskretny sposób żeby zapachnić sobie auto.
- Od: 31 gru 2011, 11:46
- Auto: Mazda 6 GG, MZR-CD 121KM DPF, '06
Ja pytam, bo nie wiem. Musze kupić nowy filtr, a nie stosowałem wcześniej takich zapachów 
Witam! Przejrzałem dział Diesel jednak nic nie znalazłęm na temat ustawiania zapłonu w mazdzie 6.Wie ktoś jak można go ustawić?Mam problem, ponieważ przy odpalaniu słychać taki jeden mocny stuk i dopiero auto odpala, a podczas jazdy na niskich obrotach do 2 tys. słychać głośne stukanie.Czy to wina źle ustawionego zapłonu? Prosiłbym o pomoc ewentualnie o link to strony na której coś takiego znajdę...
z góry dziękuję
z góry dziękuję
Mazda 6 2004r. 89kW 2.0
seba1177 napisał(a):Przejrzałem dział Diesel jednak nic nie znalazłęm na temat ustawiania zapłonu
no i dobrze... bo tam jest samozaplon...
seba1177 napisał(a):przy odpalaniu słychać taki jeden mocny stuk i dopiero auto odpala, a podczas jazdy na niskich obrotach do 2 tys. słychać głośne stukanie.Cz
podejrzewam, ze to jest stukajace / chroboczace sprzeglo... a dokladniej kolo 2M
viewtopic.php?f=60&t=45104&hilit=stuki
moga byc jeszcze inne powody stukow...
lukaszbom napisał(a):Ja na przykład nie rozumiem za bardzo dlaczego pachnący filtr kabinowy to wieś
a koledzy widzę, nie zrozumieli do końca sensu wypowiedzi kolegi Wojtka ... nie chodzi wcale o to,że to jakaś wieś(a przykład z różowym futerkiem był tylko jednym z wielu-i to może jest akurat wieś,choć nie dla wszystkich
Po prostu na rozwinięcie wątku pachnącego filtra zapraszam tam,gdzie zostaliście już skierowani przez Wojtka-Baza wiedzy

Cześć dziewczyny
skąd wziąć stały plus w bagażniku w GG/GY? Dodatkowe gniazdo zapalniczki chce podłączyć, a nie chce ciągnąć kabla przez pół auta...gniazdo pierwotnie zamocowałem w plastikowej maskownicy koła zapasowego.Dzięki za podpowiedzi i sugestie. Pzdr G:–)

skąd wziąć stały plus w bagażniku w GG/GY? Dodatkowe gniazdo zapalniczki chce podłączyć, a nie chce ciągnąć kabla przez pół auta...gniazdo pierwotnie zamocowałem w plastikowej maskownicy koła zapasowego.Dzięki za podpowiedzi i sugestie. Pzdr G:–)
- Od: 20 mar 2011, 19:04
- Auto: Przez 12 lat była Skodzinka
teraz
Mazda 6 2.0 klekot z 2004 roku