Mojemu Qmplowi :
http://www.youtube.com/watch?v=urf1f9vB7KA
Po dość długim czasie od rejestracji nadszedł czas na przedstawienie mojego kumpa Xedzia
Rok 1997 2.0 V6 (rzecz jasna) 140PS, + instalacja LPG (zakładana za mojej kadencji).
Przebieg obecnie 148 tys. km (przy zakupie ok 120 tys km)
może wpierw to co najważniejsze na wejście :

Zakupiony w 2010 roku za grosze od przedstawicielstwa Mazda Hamburg gdzie pierwszy właściciel (w 2010 roku 62letni pan

W lipcu 2010 wstawiony został nowy silnik od angola niestety spalanie oleju 1 litr na 800-1000km
Auto prócz części amortyzacyjnych typu hamulce przeguby żarówki płyny przez 28 tys km nic mnie nie kosztowało. Jest wdzięcznym kompanem w podróży słodko mruczy silnik a za tak staranne przywrócenie go do życia (tak mniemam) odwdzięcza się w każdej sekundzie gdy się nim poruszam. Silnik jest mocny i elastyczny ale staram się go utrzymywać w przedziale 3500-5000 obrotów – w tedy czuje się jego wdzięczność a i spalanie w takim przedziale ma najmniejsze za co duży plus dla niego:)

Mazdę Xedos 6 poznałem w chwili gdy trafiłem na ofertę mojego

– ta deska , wnętrze ergonomia i linia nadwozia sprawiły, że inne auto nie wchodziło i dziś nie wchodzi w grę może milenia ale mam uraz do automatów. Z tak zrobionym serduchem zakładam, iż długo nie będę się z Xedziem rozstawał a jak już to dostanie go brat który na szczęście ma dopiero 15lat a już się na niego zapatruje

Kilka danych z jazdy :
max V 235km/h na 98 PB. autobahn. LPG podobno 210 km/h ja wykorzystuje instalacje do obniżenia kosztów na co dzień i nie katuje silnika ponad 160km/h na lpg.
spalanie:
zima oponki 185/65/15"
PB min spalanie 8l. średnie 9l. max 13 l.
LPG min 8.8l. średnie 9.5l. max 14l.
lato oponki
PB min spalanie 9,5l. średnie 10,8l. max 13l.
LPG min 11,00l. średnie 11,8l. max 14l.

Co do alu i opon polecam 225/45/17 wszak za komplet prawie nowych 17" AEZ i gum 235/45/17 z profilem 6mm na ebayu dałem mniej niż na allegro za 2 nowe pojedyncze gołe alufelgi ... W takim wypadku zostają te aż się zjadą zwłaszcza, iż komplet nowych gum kosztuje 2x więcej co wydałem na wspomniany zestaw

Jakie plany ? czytać forum i może coś ładnego i pomysłowego wyłapać. na wiosnę 2013 nowy srebrny lakier bo zawsze znajdzie się wgniotka lub jakaś ryska
+ Z racji, że na szybie jest antena Blaupunkt do radia (odbiór oceniam na 3+/4- ale radia słucham rzadko) tylna antena ustąpi miejsca antenie CB, Która teraz dzień w dzień przed wizytą w garażu musi być chowana
ps zawsze ktoś pyta o to jak zamontowane jest CB oto link jak to jest u mnie:
http://www.youtube.com/watch?v=pg-gxrWUSsY