Funkcje komputera pokładowego (TA)
1, 2
zibi626 napisał(a):Może koledze po prostu nie działa przycisk w panelu sterowania nawiewem ?
To właśnie chcę wykluczyć.
Inna opcja to zblokowane sprzegło, awaria przekaźnika itd ale od czegoś trzeba zacząć.
A niestety wróżki dawno już wyzdychały więc nie potrafimy na odległość powiedzieć co jego autku dolega bez konkretnego opisu z jego strony.
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Nie wiem jak dokladniej opisac swojej mazdy przypadlosc, przycisk dziala bo na wyswietlaczy zapala sie lampka A/C lub ECON ale nie wazne co jest wlaczone tak samo chlodzi lub ociepla w zaleznosci jaka temperature ustawie
- Od: 4 gru 2011, 23:47
- Auto: Mazda Xedos 9 2.3 98'
amraam23 napisał(a):.... nie wazne co jest wlaczone tak samo chlodzi lub ociepla w zaleznosci jaka temperature ustawie
Czy sprężarka pracuje cały czas czy też wyłącza się?
PS. pisz z polskimi literkami – to wcale nie boli.
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
czy sprezarka chodzi? jak chlodzi to napewno, jak nie chlodzi to skad mam wiedziec:) w sobote bede mial troche wolnego czasu to srpubuje odpiac kabelek od niej i zabacze jaki bedzie efekt,
ps. nie chce mi sie pisac z alt-em:) to nie boli a zabiera wiecej czasu a czas to pieniadz:) i musze na klawiature patrzec
ps. nie chce mi sie pisac z alt-em:) to nie boli a zabiera wiecej czasu a czas to pieniadz:) i musze na klawiature patrzec
Niestety – my za ciebie nie sprawdzimy czy sprężarka się wyłącza czy też nie.
Ale nawet bez odłączania kabelka powinno być widać załączanie się i wyłączanie sprzęgła – kwestia tylko popatrzenia pod maskę.
Tak trochę OT:
Myśl co chcesz ale uważam, że takie wytłumaczenie to jak dla mnie po prostu lenistwo, olewanie innych czytających i zaniżanie jakości Forum.
A skoro miałeś czas aby napisać post to nic nie stałoby się jakbyś poświęcił minute dłużej to nic nie stałoby się.
Jakoś inni potrafią napisać parę linijek i nie stanowi to większego problemu aby używać "ogonków".
Ale nawet bez odłączania kabelka powinno być widać załączanie się i wyłączanie sprzęgła – kwestia tylko popatrzenia pod maskę.
Tak trochę OT:
amraam23 napisał(a):nie chce mi sie pisac z alt-em:) to nie boli a zabiera wiecej czasu a czas to pieniadz:) i musze na klawiature patrzec
Myśl co chcesz ale uważam, że takie wytłumaczenie to jak dla mnie po prostu lenistwo, olewanie innych czytających i zaniżanie jakości Forum.
A skoro miałeś czas aby napisać post to nic nie stałoby się jakbyś poświęcił minute dłużej to nic nie stałoby się.
Jakoś inni potrafią napisać parę linijek i nie stanowi to większego problemu aby używać "ogonków".
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Marek 161BD081 napisał(a):
amraam23 napisał(a):nie chce mi sie pisac z alt-em:) to nie boli a zabiera wiecej czasu a czas to pieniadz:) i musze na klawiature patrzec
Zgadam się z Markiem, mamy piękny język chociaż bardzo ciężki. Ludzie, którzy tworzyli Windowsa/Linuksa itp po to wprowadzali możliwość pisana z kropkami oraz ogonkami, aby wszystko było czytelne. Są niektóre słowa, które bez zastosowania polskich znaków, czasami są ciężkie do odczytania.
Czas to pieniądz – owszem jeżeli chodzi o godzinę/dwie lecz nie minutę
Sprężarkę bardzo szybko idzie sprawdzić, lecz trzeba poświęcić 2minuty, ale czas to pieniądz, może mechanik powinien zarobić
Pozdrawiam i życzę szybkiej naprawy.
P.S. Nie odbieraj tego jako atak osobisty, taki mały sarkazm.
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Nie koniecznie mechanik, możesz również Ty zarobić. Jeśli znajdziesz w 2 min kabelek od sprężarki odłączysz, przetestujesz i załączysz z powrotem, postawisz diagnozę to jestem gotowy za zdobycie tej wiedzy dać 50zl. Easy money:)
Zakończmy ten temat bo do tej pory konkretnej odpowiedzi nie dostałem, jeszcze temat mechaniki zszedł na polonistykę, jestem ciekawe jak "poloniści" by sobie poradzili bez komputera na kartce papieru i długopisem
pozdrawiam
Ps. W sprawie polskich znaków, powinni to umiescic w regulaminie. Nieprawdaż? Zobaczcie kiedyś pod maskę millera i spróbujcie gdziekolwiek rękę włożyć poniżej pokrywy zaworów
Zakończmy ten temat bo do tej pory konkretnej odpowiedzi nie dostałem, jeszcze temat mechaniki zszedł na polonistykę, jestem ciekawe jak "poloniści" by sobie poradzili bez komputera na kartce papieru i długopisem
pozdrawiam
Ps. W sprawie polskich znaków, powinni to umiescic w regulaminie. Nieprawdaż? Zobaczcie kiedyś pod maskę millera i spróbujcie gdziekolwiek rękę włożyć poniżej pokrywy zaworów
amraam23 napisał(a):czy sprezarka chodzi? jak chlodzi to napewno, jak nie chlodzi to skad mam wiedziec:)
a nie powinna czasem się włączać i szumieć co słychać, powinno dać się odczuć również zmianę obrotów silnika...
- Od: 28 gru 2006, 19:54
- Auto: Były:
Mazda 626 Cronos 2.0 16V '95 LPG BRC24,Mazda Xedos 9 2,5 KL A/T '94 LPG BRC56 :(
Jest
Honda Stream 2.0 iVTEC '01 BRC24
1, 2