[Xedos6 CA] Szybkie pytania
leiszman
czemu się dziwisz że tył Ci opadł w xedosie skoro wpakowałeś balast w postaci haka oraz butli lpg?
Ale od tego Ci się tył nie tłucze.
Jeżeli już wymieniłeś wszystko na części z Carspeed to może od te go się tłucze (na 100% nie kupiłeś części oryginalnych tylko zamienniki).
Ja już nie raz się przekonałem, że lepiej kupić dobrą używkę niż najlepszy zamiennik do xedosa (jeżeli chodzi o zawieszenie).
Ja też mam butlę i hak, ale dzięki zastosowaniu zmodyfikownych sprężyn od GW i oryginalnych amorków u mnie tył nie jest niżej niż standardowo, a może nadal wsiąść komplet pasażerów i nie ma mowy o "dobijaniu" zawieszenia itp.
czemu się dziwisz że tył Ci opadł w xedosie skoro wpakowałeś balast w postaci haka oraz butli lpg?
Ale od tego Ci się tył nie tłucze.
Jeżeli już wymieniłeś wszystko na części z Carspeed to może od te go się tłucze (na 100% nie kupiłeś części oryginalnych tylko zamienniki).
Ja już nie raz się przekonałem, że lepiej kupić dobrą używkę niż najlepszy zamiennik do xedosa (jeżeli chodzi o zawieszenie).
Ja też mam butlę i hak, ale dzięki zastosowaniu zmodyfikownych sprężyn od GW i oryginalnych amorków u mnie tył nie jest niżej niż standardowo, a może nadal wsiąść komplet pasażerów i nie ma mowy o "dobijaniu" zawieszenia itp.
amorki kayaby i poduszki a reszta zamienników na najwyższym poziomie
Hazu o co się rozchodzi z sprężynami od gw
Hazu o co się rozchodzi z sprężynami od gw
Ostatnio edytowano 18 maja 2012, 20:18 przez leiszman, łącznie edytowano 1 raz
Mazda Xedos 2.0l V6 24V
leiszman napisał(a):amorki kayaby i poduszki a reszta zamienników na najwyższym poziomie
tak myślałem.
To nie jest dobre, chociaż polecane tu na forum.
Ja mam sprężyny od GW zamontowane bo są mocniejsze i mocniejszy stabilizator z tyłu, szczegóły doczytaj w moim opisie auta.
Hazu stabilizator przedni od forda Ka powiedzmy z tej aukcji
http://allegro.pl/ford-ka-1-3-96-06-stabilizator-przedni-oryginal-i2320658305.html będzie pasował i czy pasuje plug and play

Mazda Xedos 2.0l V6 24V
Hym a na tył jakiś zastępczy twardszy (grubszy) można założyć? 
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
H&R kpl kosztuje prawie tyś. To do mnie bardziej przemawia niż słowa "profesjonalisty" 
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Hazu narazie nikt nie ucina sprezyn, trwa dyskusja
ja i tak nie wiem w którym miejscu trzeba by to zrobić.
nie są przednie wykończone 'poziomo' po dwóch stronach ?
chyba ze o pół zwoja co nic na wysokosci nie da
I love this fuckin black xed
- Od: 28 sty 2009, 17:40
- Auto: 2.0 V6 144ps manual- juz nie ma:(
Pół zwoja na na przednich od dołu da bardzo dużo .
Przesadnie nie można obciąć bo skończy się zakres pracy zawieszenia i będzie dobijać.
Jeżeli już chcesz tak kombinować to z innymi mocniejszymi sprężynami MX-6, 626 (GE GW GF Diesel Comprex)
Albo jakieś Jamexy i inne czasem za bezcen można kupić.
Przesadnie nie można obciąć bo skończy się zakres pracy zawieszenia i będzie dobijać.
Jeżeli już chcesz tak kombinować to z innymi mocniejszymi sprężynami MX-6, 626 (GE GW GF Diesel Comprex)
Albo jakieś Jamexy i inne czasem za bezcen można kupić.
Witam Panowie normalnie:) wróciłem znów z xedosikiem 6:) mam takie pytanko na start:) migają mi same kontrolki swiateł spryskiwaczy hamulców jadę i po prostu sobie migają::D miał ktoś takie coś:)?
- Od: 20 paź 2010, 11:35
- Auto: Była MAZDA 323,xedos6,xedos9
Honda Accord CL7 04' PAPI
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=320&t=189226
ojej 
może ktoś tam diody włożył podpalone..?
może ktoś tam diody włożył podpalone..?
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Przepaliła mi się żarówka od rezerwy. Chcę wstawić w to miejsce diodę. Wie ktoś z której strony jest plus-minus. Czy po uruchomieniu zapłonu powinna na chwilę zapalic sie kontrolka rezerwy, tak jak inne>
Kontrolka rezerwy nie zapala się po przekręceniu kluczyka. A skąd pewność, że się przepaliła?
kiedyś też myślałem, że coś nie tak u mnie jest bo się nie zapalała nigdy. Dopiero jak wskazówka paliwa zeszła naprawdę nisko, na granicy z pierwszą kreską wtedy się zapaliła.
- Od: 21 gru 2010, 16:54
- Auto: Xedos 6 2.0 1993r