Mazda Xedos 6 CA KL ~'94 – Sylwo
Co Wy w tej czerni widzicie?
z autem podobnie jak z Kobietą: brunetka, ruda czy blondynka... bez znaczenia oby tylko w dobrym guście 
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
dokladnie, same czarnuchy na tym forum, ja to nie wiem. Oprocz grilla nic czarnego bym nie dodawal do tego auta

-
Darnok - chlopak na opak
- Od: 3 lut 2008, 16:38
- Auto: 626GF 1.8 97'
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
PS widział ktoś szyby przyciemnione na biało? 

Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Widać różnicę po wyczyszczeniu... jestem ciekaw, czy efekt jest tylko wizualny, czy tez poprawiła się widzialność
Opowiadaj Sylwo... 
Mój xedosik viewtopic.php?f=314&t=134402
- Od: 11 lip 2006, 08:50
- Auto: BMW E46 320i
Eeetam, tylko paruMieczyslaw napisał(a): same czarnuchy na tym forum,

sylwo napisał(a): widział ktoś szyby przyciemnione na biało?
Folia bezbarwna matowa i auto wygląda jak ambulans

Bandyta napisał(a):Widać różnicę po wyczyszczeniu... jestem ciekaw, czy efekt jest tylko wizualny, czy tez poprawiła się widzialnośćOpowiadaj Sylwo...
Widzialność też się poprawiła ale do pełni szczęścia renowacja odbłyśników jest konieczna.
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
sylwo napisał(a):Bandyta napisał(a):Widać różnicę po wyczyszczeniu... jestem ciekaw, czy efekt jest tylko wizualny, czy tez poprawiła się widzialnośćOpowiadaj Sylwo...
Widzialność też się poprawiła ale do pełni szczęścia renowacja odbłyśników jest konieczna.
światła w xedosie to jest temat rzeka i i tak będą kiepski dopóki nie założy się xenonów.
a czarny jest the best

Pojeździłem trochę wieczorem i jest rewelacja
sam nie dowierzam ze taki efekt na +
Milicjanci z kilometra mi mrugnęli żebym długie wyłączył
Przy ustawianiu świateł improwizowałem... jeszcze drobne poprawki na stacji benzynowej w trasie i wyszło okej
Teraz można zakładać zenony ale czy warto...?
Milicjanci z kilometra mi mrugnęli żebym długie wyłączył

Przy ustawianiu świateł improwizowałem... jeszcze drobne poprawki na stacji benzynowej w trasie i wyszło okej
Teraz można zakładać zenony ale czy warto...?
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Właśnie je zdjąłem i są bez kleju, odsprzedam za dyszku 
Jak chcesz nowe to prv.
W ich miejsce trafiły klubowe naklejeczki grupy lubelskiej
Jak chcesz nowe to prv.
W ich miejsce trafiły klubowe naklejeczki grupy lubelskiej
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
jak tam sylwo, blaszka wokół soczewki zamontowana?
ja swoje lampy już złożyłem i po czyszczeniu odbłyśników, soczewki, szkła jestem w szoku normalnie
mam tungsram'y +90% i swiecą tak ostro że założenie xenonów odłożyłem na dobre
pozdro
ja swoje lampy już złożyłem i po czyszczeniu odbłyśników, soczewki, szkła jestem w szoku normalnie

mam tungsram'y +90% i swiecą tak ostro że założenie xenonów odłożyłem na dobre
pozdro
Każdy, nawet najlepszy laptop lub komputer moze nas kiedyś zawieść. Wtedy, na szybko potrzebujemy kogoś kto się tym zajmie i naprawi potrzebny do pracy czy zabawy komputer. Wybierzmy dobry i zaufany serwis laptopów Grodzisk Mazowiecki Milanówek
https://www.instagram.com/lukkilx6/
Tak już założone, zeszło mi godzinę wraz z wyciąganiem lampy i włożeniem z powrotem 
Efekt czystych lamp:

xed obok jeszcze przed zabiegiem. Wielkiej różnicy na fotkach nie widać ale założę się że nocą jest duża.
Efekt czystych lamp:
xed obok jeszcze przed zabiegiem. Wielkiej różnicy na fotkach nie widać ale założę się że nocą jest duża.
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Ceny sprężyn:
H&R 1200zł (-25mm)
EIBACH 860zł (-30mm)
JAMEX 404zł (-35-40mm)
FK-Automotive 500zł (-35-40mm)
Różne opinie słyszałem o tych tańszych...
Rozważam też opcję zakupu nowych ori sprężyn tylko na tył (przednie są zdrowe) po 150 pln/szt.
H&R 1200zł (-25mm)
EIBACH 860zł (-30mm)
JAMEX 404zł (-35-40mm)
FK-Automotive 500zł (-35-40mm)
Różne opinie słyszałem o tych tańszych...
Rozważam też opcję zakupu nowych ori sprężyn tylko na tył (przednie są zdrowe) po 150 pln/szt.
Ostatnio edytowano 16 maja 2012, 21:50 przez sylwo, łącznie edytowano 1 raz
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Nie skumałem o co chodzi 
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Nom efekt jest ładny i masz rację że ujednolica
o to chodziło
Ale sam zabieg nie jest przyjemny ani łatwy, plastiki lubią pękać i łatwo je przegrzać w piekarniku. Lampy szklane wytrzymywały nawet 175 stopni a kierunek już przy 90 ulega zdeformowaniu
Lepsza wydaje się opcja wypalania lutownicą i wyłamywanie pozostałości ale to "rzeźba" straszna.
Ale sam zabieg nie jest przyjemny ani łatwy, plastiki lubią pękać i łatwo je przegrzać w piekarniku. Lampy szklane wytrzymywały nawet 175 stopni a kierunek już przy 90 ulega zdeformowaniu
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Zdecydowanie wolałbym je przyciemnić ale nie będzie raczej pasowało do koloru nadwozia. Fotorelacja jest także będzie mi łatwiej. Na razie mam problem jak przymocować dokładki od Eunosa 
jak dla mnie Twój Xed ładniejszy od tego obok
jak dasz glebę będzie pięknie naprawdę
po raz kolejny to napiszę ale po czyszczeniu lamp (odbłyśniki w słabym stanie) jestem w szoku jak teraz lampy w Xedosie świecą
co do rozklejania lamp – niżej niż 180st i grzanie na 10min nie radzę nastawiać – żarówek wyjmować nie trzeba
po co się męczyć jak przy takiej temp lampy praktycznie rozklejają się w rękach (oczywiście w rękawicach
)
kierunki także lutownicą będę "wybielał" ponieważ ten pomarańcz kuje w oczy strasznie
pozdr
jak dasz glebę będzie pięknie naprawdę

po raz kolejny to napiszę ale po czyszczeniu lamp (odbłyśniki w słabym stanie) jestem w szoku jak teraz lampy w Xedosie świecą

co do rozklejania lamp – niżej niż 180st i grzanie na 10min nie radzę nastawiać – żarówek wyjmować nie trzeba
kierunki także lutownicą będę "wybielał" ponieważ ten pomarańcz kuje w oczy strasznie
pozdr
Każdy, nawet najlepszy laptop lub komputer moze nas kiedyś zawieść. Wtedy, na szybko potrzebujemy kogoś kto się tym zajmie i naprawi potrzebny do pracy czy zabawy komputer. Wybierzmy dobry i zaufany serwis laptopów Grodzisk Mazowiecki Milanówek