Zakup używanego auta – Mazda CX-5 (2012 – 2016)
Jezeli chodzi o samego tomtoma, jezeli ma sie najnowsze mapy, najnowsze navcore plus opcje wlaczone, ktore sie chce to nie ma z nim najmniejszych problemow i zawsze prowadzi dobrze 
Najgorsza navi jaka widzialem to chyba bylo MIO, poim zdaniem totalna porazka.....
Mysle, z wgraniem tomtoma w ORI navi nie powinno byc problemu tymbardziej, ze mapy sa na karcie SD – takze ktos obcykany nie bedzie mial problemow z ewentualna zmiana systemu samej navi.
PS. kolego szatajoh po zalogowaniu masz mozliwosc edycji swoich poprzednich postow bez potrzeby wstawiania postu pod postem co niestety zasmieca troche forum
Najgorsza navi jaka widzialem to chyba bylo MIO, poim zdaniem totalna porazka.....
Mysle, z wgraniem tomtoma w ORI navi nie powinno byc problemu tymbardziej, ze mapy sa na karcie SD – takze ktos obcykany nie bedzie mial problemow z ewentualna zmiana systemu samej navi.
PS. kolego szatajoh po zalogowaniu masz mozliwosc edycji swoich poprzednich postow bez potrzeby wstawiania postu pod postem co niestety zasmieca troche forum
Znalazłem na youtube cx5 jakiego będę miał
Identyczny wizualnie z zewnątrz i w środku ..... nawet akcesoria te same
Ależ chciałbym już sobie nią pojeżdzić
http://www.youtube.com/watch?v=JRT0pDhN ... re=related

Identyczny wizualnie z zewnątrz i w środku ..... nawet akcesoria te same
Ależ chciałbym już sobie nią pojeżdzić
http://www.youtube.com/watch?v=JRT0pDhN ... re=related
- Od: 24 mar 2012, 13:46
- Auto: CX-5 2.0 AT AWD SkyPassion
(byla Mazda 6. 2.0l. 2008 r)
szatajoh napisał(a):...polecam suchy trning na mapach i oprogramowaniu jest taka strona trzeba poszukac
Proszę bardzo: http://www.routes.tomtom.com/#/map/?cen ... &map=basic

szatajoh napisał(a):Zeebrugge: Main Haighway 13.5. 10:45
Viking Chance 14.5. 03:00
Prominent Ace doplywa 17.5. 08:00
Antwerpen: Suzuka Express doplynie 14:5. 18:00
gdzie Ty wyszukujesz takie świetne info ?

Oglądając filmik do którego link wrzuciłem na poprzedniej stronie przyszła mi do głowy straszna myśl ........ Proszę pomóżcie mi sie z nią uporać . Mianowicie zastanawiam sie czy zamówiłem auto w kolorze jaki chciałem
W specyfikacji polskiej jest podobno 7 kolorów. W ramach tego jest tylko jeden srebrny. Ten który zrobił na mnie wrażenie nazywa sie w USA i Europie liquid silver. Dziś przegladalem specyfikację mojego zamówienia i jest w niej kolor aluminium silver. Pewnie uznalbym ze to ten sam kolor tylko z innym nazewnictwem ale obok nazwy koloru podany jest paint code i jest on różny
! Please moze ktoś to rozgryzl ..... Jak składałem zamówienie to w całej W-wie nie było modelu srebrnego żebym mógł sobie obejrzeć więc klepnalem na podstawie zdjęć .

W specyfikacji polskiej jest podobno 7 kolorów. W ramach tego jest tylko jeden srebrny. Ten który zrobił na mnie wrażenie nazywa sie w USA i Europie liquid silver. Dziś przegladalem specyfikację mojego zamówienia i jest w niej kolor aluminium silver. Pewnie uznalbym ze to ten sam kolor tylko z innym nazewnictwem ale obok nazwy koloru podany jest paint code i jest on różny

Piteremiter napisał(a):W specyfikacji polskiej jest podobno 7 kolorów. W ramach tego jest tylko jeden srebrny. Ten który zrobił na mnie wrażenie nazywa sie w USA i Europie liquid silver. Dziś przegladalem specyfikację mojego zamówienia i jest w niej kolor aluminium silver. Pewnie uznalbym ze to ten sam kolor tylko z innym nazewnictwem ale obok nazwy koloru podany jest paint code i jest on różny
Wiesz co ja widze ze te dwa kolory maja dokladnie taki sam paint code '38P'.
Np. tu --> [url]]http://www.automotivetouchup.com/choosecolor/choosecolor.aspx?year=2010&make=Mazda&model=All%20Models[/url]
Ja natomiast sprawdzajac te kolory pokapowalem sie ze sa dwa biale
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 8 lut 2012, 20:35
- Auto: Obecnie Mazda CX-5
Bylo Mitsubishi EVO IX 400KM
Masz rację. Dokopałem się do jakichś zasobów paint codów mazdy i faktycznie aluminium metallic i liquid silver występuje przeminnie jako nazwa jednego koloru. Na jakiejś stronie dealera z usa znalazłem liquid silver z innym zupełnie numerem i trochę spanikowałem że mój z zamówienia jest inny.
Tak czy siak kolor jest taki jaki miał być
Dzięki za pomoc.
PS Tylko auta nie ma
Tak czy siak kolor jest taki jaki miał być
Dzięki za pomoc.
PS Tylko auta nie ma
Piteremiter napisał(a):Jak składałem zamówienie to w całej W-wie nie było modelu srebrnego żebym mógł sobie obejrzeć więc klepnalem na podstawie zdjęć .
Super kolor wybrałeś, dokładnie taki jak ja
W Krakowie jest CX-5 w tym kolorze, można przyjechać i zobaczyć...
Z tego co wiem to Mazda 3 i chyba CX-7 występuje w tym samym kolorze, może to da Ci pogląd na jego temat (może znajdziesz u dilera taki egzemplarz).
Marcin
- Od: 21 mar 2011, 03:33
- Auto: CX-5 SkyEnergy 2WD MT
Lakiery na Europe:
Black --------------16W
Stormy Blue----------35J
Arctick White---------A4D
Sky Blue-------------41B
Aluminum-----------38P
Zeal Red-------------41G
Crystal White Pearl-----34K
Metropolitan Gray------36C
Velocity Red----------27A

Black --------------16W
Stormy Blue----------35J
Sky Blue-------------41B
Aluminum-----------38P
Zeal Red-------------41G
Metropolitan Gray------36C
Ostatnio edytowano 17 maja 2012, 07:37 przez KONRADD, łącznie edytowano 1 raz
Było: 323BD-1.5 AT, 323BG-1.6, 323BJ-1.5, 323BJ-1.6 :–)
MarioDeCampes napisał(a):szatajoh napisał(a):
gdzie Ty wyszukujesz takie świetne info ?
http://www.portarrivals.com/list.asp?se ... %20CARRIER
KONRADD napisał(a):Lakiery na Europe:
Black --------------16W
Stormy Blue----------35J
Sky Blue-------------41B
Aluminum-----------38P
Zeal Red-------------41G
Cool White-----------36C
![]()
Oj kolego, pokręciłeś kody i nazwy
vaurien napisał(a):Zamówiona nowa Cx5 biała perła, dokładnie taka sama jaką skasowałem.
Czas odbioru ok.10.10.2012
Będzie to moja już "druga"Cx5
Niezle ! Większość nie doczekała sie jeszcze na pierwsza sztukę a ty już druga zamawiasz

Gratuluje , choć jeśli dobrze policzylem 5-cio miesięczny czas oczekiwania moze być niezle wk...

Jeżeli ktoś jest zainteresowany zainstalowanym Bose to szybkie kompendium:
http://www.bose.nl/NL/nl/Images/Mazda_C ... -56157.pdf
http://www.bose.nl/NL/nl/Images/Mazda_C ... -56157.pdf
Piteremiter napisał(a):vaurien napisał(a):Zamówiona nowa Cx5 biała perła,
jeśli dobrze policzylem 5-cio miesięczny czas oczekiwania moze być niezle wk...
Termin 5 miesiecy to pikus w niemczech i austri mowi sie juz o grudniu. Cos sie u Mazdy zakorkowalo nie dotarly jeszcze do dilerow auta z dostawy z konca kwietnia a powiny byc juz u klientow do 15 maja
spedytor ma 10 dni na dostawe auta .
Auta zamowione w marcu powiny byc do odbioru do konca czerwca moje zamowienie jest juz przedluzone o miesiac na niemieckim forum ludzie melduja to samo.
Wychodzi na to ze Mazda sie udlawila wlasnym sukcesem i nie daje rady z produkcja
Reklamy w telewizji tez sa wstrzymane byly tylko tydzien
Nie pozostaje nic tylko czekac a myslalem ze urlop zrobie juz nowym autem ,zrobie ale chyba zimowy
szatajoh napisał(a):Piteremiter napisał(a):vaurien napisał(a):Zamówiona nowa Cx5 biała perła,
jeśli dobrze policzylem 5-cio miesięczny czas oczekiwania moze być niezle wk...
Termin 5 miesiecy to pikus w niemczech i austri mowi sie juz o grudniu. Cos sie u Mazdy zakorkowalo nie dotarly jeszcze do dilerow auta z dostawy z konca kwietnia a powiny byc juz u klientow do 15 maja
spedytor ma 10 dni na dostawe auta .
Auta zamowione w marcu powiny byc do odbioru do konca czerwca moje zamowienie jest juz przedluzone o miesiac na niemieckim forum ludzie melduja to samo.
Wychodzi na to ze Mazda sie udlawila wlasnym sukcesem i nie daje rady z produkcja
Reklamy w telewizji tez sa wstrzymane byly tylko tydzien
Nie pozostaje nic tylko czekac a myslalem ze urlop zrobie juz nowym autem ,zrobie ale chyba zimowy
Ty przynajmniej będziesz miał czym ten urlop zrobić a ja się będę musiał uśmiechać do auta żony

Gorzej od urlopu wygląda sprawa dojazdów do pracy ..... samochód to dla mnie jedyna opcja dotarcia .... przyjdzie mi coś pożyczać ..... ten miesiąc opóżnienia jakoś przeżyje ale oby nie dłużej
Mam pytania do posiadaczy CX-5 z opcją świateł do jazdy dziennej LED:
– czy wg Was było warto je kupić?
– czy nie są za nisko umieszczone – mało widoczne?
– czy usytuowanie ich powoduje szybkie brudzenie i możliwość uszkodzenia?
– czy są dobrze wkomponowane w zderzak?
Proszę o foto w dużym zbliżeniu na te światła.
Zastanawiam się nad tą opcją i nie wiem czy warto wydać te ok. 2500 PLN.
Dzięki za informacje.
– czy wg Was było warto je kupić?
– czy nie są za nisko umieszczone – mało widoczne?
– czy usytuowanie ich powoduje szybkie brudzenie i możliwość uszkodzenia?
– czy są dobrze wkomponowane w zderzak?
Proszę o foto w dużym zbliżeniu na te światła.
Zastanawiam się nad tą opcją i nie wiem czy warto wydać te ok. 2500 PLN.
Dzięki za informacje.
Marcin
- Od: 21 mar 2011, 03:33
- Auto: CX-5 SkyEnergy 2WD MT