Światła do jazdy dziennej LED – dyskusja
jak zdążę to sprawdzę to jutro po południu.
adimas10 napisał(a):Co do jazdy na światłach przyciemnionych do 30% to w sumie nie wiem jakby się to sprawdziło na ksenonie.
Z tego co czytałem w instrukcji montażu to ten moduł nie nadaje się do biksenonów, bo coś tam ...
@akostarek będę bardzo zobowiązany
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
bo to chyba montuje się do instalacji drogowych nie mijania
Tak, montaż jest do świateł drogowych...
w Maździe3 chyba nie montowali bi-xenonów, więc powinno działać.
Zarówno na + jak i – złącza żarówki światła drogowego jest ciągłość do masy, światła wyłączone, stacyjka przekręcona.
Zarówno na + jak i – złącza żarówki światła drogowego jest ciągłość do masy, światła wyłączone, stacyjka przekręcona.
Jakby już to podpięli to fajnie by było zobaczyć fotę jak to w maździe wygląda 
kodipar78 napisał(a):No i w końcu mi się zamontować LED-y. Oto efekt.
https://picasaweb.google.com/107146437974464904679/ScrapbookPhotos#5733182064582783362
https://picasaweb.google.com/107146437974464904679/ScrapbookPhotos#5733182043368371682
Jeśli ktoś chciałby podobnie zamontować kupując nową atrapę podpowiadam, że od sedana do hatchbacka nie pasuje.
Jak dla mnie to rozwiązanie jest najlepsze:) Widziałem mazdę z tak zamontowanymi diodami, ale tymi podstawowymi (coś takiego

Wycinałeś dziury w atrapie czy jakoś inaczej to jest rozwiązane?
W mojej maździe mam czujnik zmierzchu. Chciałbym pod niego podłączyć dzienne. Nie trzeba wedy nic ustawiać bo wyłączały by się po zgaszeniu auta i same by się przełączały na mijania w tunelach albo wieczorem. Kombinował już tak ktoś? Dużo z tym zabawy?
- Od: 2 mar 2012, 21:58
- Auto: Mazda 3 1,6 citd 2006r
Do żadnego czujnika nie podłączasz nic ile razy mozna pisać , światła maja moduł którego jeden kabelek – najczęściej żółty podpinasz do + mijania , jak uruchamiasz auta wł. się dzienne jak czujnik oświetlenia wł. mijania to na tym + pojawia się napięcie i moduł dziennych je wył.
marcin255 myślę że koledze właśnie o to chodziło, tylko się niewłaściwie wyraził. Moduł dziennych podłączasz jak masz w instrukcji, a jak na manetce ustawisz włączanie przez czujnik to ma to działać właśnie tak jak opisałeś.
Nie wiem czy przypadkiem radzi 89 nie podłączał tak swoich DRL...
Iga czekamy na info
Nie wiem czy przypadkiem radzi 89 nie podłączał tak swoich DRL...
Iga czekamy na info
Dzięki, wg mnie wygląda
, chyba się skuszę na takie rozwiązanie, chociaż trudno mi się pogodzić że jest nie do końca legalne, to spełnia funkcję świateł dziennych lepiej niż dwa paseczki na dole zderzaka.

Wcześniej chyba nie zwracałem aż tak uwagi, ale ostatnio, jak się rozglądam, widzę coraz więcej aut na ulicach Łodzi z tym rozwiązaniem. Wygląda to o wiele bardziej elegancko, niż większość ledów. Światła są od razu widoczne, nie trzeba ich szukać w bryle auta, bo są w naturalnym miejscu. Co prawda barwa światła rzeczywiście nie do końca jest biała, ale w dzień widoczna.
- Od: 10 kwi 2012, 09:53
- Auto: Mazda 3 BK 2007 1.6 CD Aktiv Sport
Ja również się skuszę. Iga ile skasowali za montaż
Długo tam grzebali
Kierowcy z naprzeciwka nie narzekają
Bo na zdjęciach światła wydają się dość mocne...
Gdzie masz zaślepkę od gwintu na hak holowniczy
Grzegorz K napisał(a):Ja również się skuszę. Iga ile skasowali za montażDługo tam grzebali
Kierowcy z naprzeciwka nie narzekają
Bo na zdjęciach światła wydają się dość mocne...
Montowane były dzisiaj wieczorem, w drodze powrotnej do domu nikt nie narzekał. Zaślepka jest na miejscu, zderzak pod zaślepką otarty z lakieru
Montaż – 50zł. Trwało to ok 0,5h ale nie było zbyt skomplikowane, większość czasu zeszła na układaniu i spinaniu przewodów, żeby ładnie wyglądały
Mogę spróbować w wolnej chwili pstryknąć kilka fotek miejsc, w których są wpięte przewody dla ułatwienia, jeśli ktoś będzie chciał montować sam.
- Od: 10 kwi 2012, 09:53
- Auto: Mazda 3 BK 2007 1.6 CD Aktiv Sport
Nie wiem jak reszta, ale ja będę wdzięczny 
Grzegorz K napisał(a):Ja również się skuszę.
do pierwszego upierdliwego policjanta
Zmieniał na światła mijania i jadę dalej, dla własnego spokoju można jeszcze wpiąć bezpiecznik po drodze tak jak już natrafi się naprawdę menda, to wykręcasz go i moduł jest odłączony, czyli tj. zdemontowany.
Gdyby mieli być tacy upierdliwi jak mówisz Marcin to mogę się założyć, że 70% samochodów poruszających się w naszym kraju miało by zabrane dowody rejestracyjne za dzienne za 30zl.
Gdyby mieli być tacy upierdliwi jak mówisz Marcin to mogę się założyć, że 70% samochodów poruszających się w naszym kraju miało by zabrane dowody rejestracyjne za dzienne za 30zl.
-
2+2=5
- Od: 27 mar 2011, 01:01
- Auto: Vauxhall Vectra SRI
Mazda3 109KM Y6 2004 (była)
cbr napisał(a): to mogę się założyć, że 70% samochodów poruszających się w naszym kraju miało by zabrane dowody rejestracyjne za dzienne za 30zl.
no jak nie więcej