'97 Opel Vectra V6 – SLUT MAGNET REAKTYWACJA
Wiecej niuta z dołu, góra na osprzęcie z 2.5 trochę cierpi i moc pozostaje ta sama (ca 200 KM) ale jak ma wpaść LPG to każdy Nm się przyda. No i rozwojowszy jest
Sam silnik pasuje PnP.
Nie należy do tego przywiązywać zbyt wielkiej wagi bo u mnie się co chwilę zmieniają koncepcje
Edit: No i co ważne wygląda identycznie jak 2.5 więc się diagnosta nie kapnie bo jakbym wsadził saabowski to mogliby mieć małe ale.
Nie należy do tego przywiązywać zbyt wielkiej wagi bo u mnie się co chwilę zmieniają koncepcje
Edit: No i co ważne wygląda identycznie jak 2.5 więc się diagnosta nie kapnie bo jakbym wsadził saabowski to mogliby mieć małe ale.
Stała pod ścianą prężąc kakao
witam! Kolego mam identyczny samochód jak Ty(ALE SERIA) aż przejadę się zobaczyć twój start ,to i ja zaczne coś modzić z tym silnikiem .Wkurza mnie to że samochód od 3000obr. dopiero zaczyna jechać i to dosłownie tylko do 4700Obr a dalej to taczka .Jak zjawię się na bemowie to obadam twoją furkę.Moja to też ten sam model co fura brylanta tyle że z LPG
-
lukaszsolecki26
Powodzonka
Życzę dobrej pogody i udanej zabawy.
Kaizen Sushi Racing Team Polub nasz FP :)
-
jarek.ZE
- Od: 25 lis 2008, 01:19
- Auto: Mazda MX-5 NA B6 '93
Była:
Mazda3 BM PE 120KM '14
Rajdowe Clio F7P '91
Mazda mx-3 EC KLZE '91
Subaru Impreza WRX MY05
Mazda6 GG AJ '04
Rano ma być ładnie... też jestem ciekawy jak wypadnie porównanie z profi sprzętem.
-
jarek.ZE
Była:
Mazda3 BM PE 120KM '14
Rajdowe Clio F7P '91
Mazda mx-3 EC KLZE '91
Subaru Impreza WRX MY05
Mazda6 GG AJ '04
Jak tam na górze pozwolą to i ja w Rykach się sprawdzę, też mam coś w planach.
-
jarek.ZE
Była:
Mazda3 BM PE 120KM '14
Rajdowe Clio F7P '91
Mazda mx-3 EC KLZE '91
Subaru Impreza WRX MY05
Mazda6 GG AJ '04
No i po zawodach, 4 przejazdy dwa wygrałem dwa przegrałem 
16,247 vs 328i E36 win
16,394 vs Twingo win
16,110 vs S4 lost
16,187 vs Golf Mk.1 lost
nie udało się złamać 16 ET, czasy na G-techu bardzo porównywalne np. pierwsze dwa miałem 16,37 i 16,36, trzeci 16,19 a czwartego nie pamiętam.
na asfalcie te 0.2 do urwania myślę
Aha wygrałem korespondencyjnie sam ze sobą jeśli chodzi o ET+RT w Volvo to było16,52 w VB udało się 16,48 (lol)
Pozdrawiam spotkanych Mazdowiczów, szczególnie 1.8T bardzo piękne czasy kręciło, niejedno KLZE by się powstydziło.
16,247 vs 328i E36 win
16,394 vs Twingo win
16,110 vs S4 lost
16,187 vs Golf Mk.1 lost
nie udało się złamać 16 ET, czasy na G-techu bardzo porównywalne np. pierwsze dwa miałem 16,37 i 16,36, trzeci 16,19 a czwartego nie pamiętam.
na asfalcie te 0.2 do urwania myślę
Aha wygrałem korespondencyjnie sam ze sobą jeśli chodzi o ET+RT w Volvo to było16,52 w VB udało się 16,48 (lol)
Pozdrawiam spotkanych Mazdowiczów, szczególnie 1.8T bardzo piękne czasy kręciło, niejedno KLZE by się powstydziło.
Ruszyłem temat skrzyni biegów ale w dobrych pieniądzach jest do kupienia 3.2 z VC i nie powiem że się gryzę trochę, mocowo to mega super sprzęt nie jest ale niuta 300 zrobi bez zająknięcia i dużo przyjemniej się jeździ.
wiekszy niuton z dolu to wieksze spalanie
a jak moc podobna to przyspieszenia beda takze podobne.
Jak mi ten samochód podnosi adrenalinę. Wy też się trzęsiecie jak wychodzicie z auta? Bo mnie drżą ręce i cały jakiś roztrzęsiony.
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 0&t=115720
http://www.youtube.com/watch?v=ZhyGC3jS ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=jj-Hbid ... iwowarczyk
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 0&t=115720
http://www.youtube.com/watch?v=ZhyGC3jS ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=jj-Hbid ... iwowarczyk
Po pierwszej(!) trasie tym autem stwierdzam że brakuje mi turbo. Jak zapakowałem zapas i skrzynkę piwa to troszkę zamuliło. Jak dwóch chłopa się dosiadło to już czułem różnicę, po włączeniu klimy jechało jak 1.6
a pod górkę z zaciągniętym ręcznym to myślałem że się popłaczę 
Dziwnie się wyprzedza, redukcja, hałas się zwiększa, prędkość nie za bardzo turbodziura trwa i trwa a w połowie manewru już puszczasz gaz bo jesteś w bagażniku skody jedi...która wyprzedzała przed tobą;)
Spalanie próbując nadążyć za tymi wariatami z mazdaspeed mazowsze około 10/100 myślę że spokojnie jadąc samemu w tempie chill czyli tak jak lubię do uzyskania 8.
Dziwnie się wyprzedza, redukcja, hałas się zwiększa, prędkość nie za bardzo turbodziura trwa i trwa a w połowie manewru już puszczasz gaz bo jesteś w bagażniku skody jedi...która wyprzedzała przed tobą;)
Spalanie próbując nadążyć za tymi wariatami z mazdaspeed mazowsze około 10/100 myślę że spokojnie jadąc samemu w tempie chill czyli tak jak lubię do uzyskania 8.
Dziś się odbył ciekawy pojedynek, mianowicie wyścig z rolki od 100 do 200 kmh start 3 bieg.
Moje VB 2.5 vs VB 3.2, ja sam, w dłubanym 3 osoby to istotne, tak jak słyszałem jak te niutonometry w 3.2 robią robotę to się spodziewałem wiatraka, tymczasem odskoczył mi na starcie na 1.5 dlugości mniej więcej a potem równo już. Ile to się nasłuchałem jak to 2.5 nie ma podejścia do 3.2 tymczasem na moim najgorszym biegu udało się bardzo nie dostać że sam byłem zdziwiony. w 3.2 trochę lepsza skrzynia F23.
Moje VB 2.5 vs VB 3.2, ja sam, w dłubanym 3 osoby to istotne, tak jak słyszałem jak te niutonometry w 3.2 robią robotę to się spodziewałem wiatraka, tymczasem odskoczył mi na starcie na 1.5 dlugości mniej więcej a potem równo już. Ile to się nasłuchałem jak to 2.5 nie ma podejścia do 3.2 tymczasem na moim najgorszym biegu udało się bardzo nie dostać że sam byłem zdziwiony. w 3.2 trochę lepsza skrzynia F23.
Dzwoniłem do maglownic. Z wymianą około 2 tys zł
(jakbym tyle miał to bym tu z wami nie siedział) a gość nawet nie usłyszał że to v6
. Sam magiel 600-1200 w zależności od tego w jakim stanie będzie ta co mam. Chyba wjedzie niecieknąca używka.
Po drugo pasek, ojciec jakoś niedawno wymieniał będzie może dwa góra trzy lata (ma może z 10tys km), a wygląda tak:

Uploaded with ImageShack.us
Po drugo pasek, ojciec jakoś niedawno wymieniał będzie może dwa góra trzy lata (ma może z 10tys km), a wygląda tak:

Uploaded with ImageShack.us