Mazda6 (GH) – Szybkie pytania
damianko napisał(a):filtron jest tak dobry że pękł mi filtr oleju co doprowadziło do braku ciśnienia jak miałem vr6 więc polecałbym dołożyć do mann'a czy hengst'a.
Na tyle ile miałem styczności z Filtronem w innych autach to nie było żadnej katastrofy w funkcjonowaniu, ale jakościowo gołym okiem produkty sprawiają wrażenie gorszych niż np. Knecht czy Mann. Na przykładzie filtra powietrza gdzie harmonijka z materiału filtrującego w Filtronie na dobrą sprawę harmonijki nie przypominała. W 3du.py poskładany materiał kiedy w Knechcie czy fabrycznych produktach wszystko jest bez żadnych niedoróbek jak od linijki. Czy to ma większe znaczenie w praktyce? Nie wiem.
- Od: 5 lip 2009, 23:42
Wojtek napisał(a):do takich pytan jest dzial poradnikow
a Filtron jest znany...
masz tutaj
viewtopic.php?f=329&t=17598&p=2155903&hilit=filtry+filtron#p2155903
Sorki Wojtek, myślalem ze takie szybkie pytanko można tutaj zadać

Błąd żółtodzioba
Kurof
- Od: 29 lis 2011, 12:42
- Auto: Bylo:
Audi A6 2.4 benzyna
Jest:
Mazda 6 GH 2.2 MZR-CD 163 KM TS2
2009
Kurof napisał(a):szybkie pytanko można tutaj zadać
no i zadales
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
a dzisiaj zrobilem prezencik mazdzie i podczas wizyty servisowej zainstalowalem w ASO "Smart Turn Indicator" – super bajerek – polecam
Też polecam, bardzo praktyczna rozbudowa tylko chwilkę trzeba się do niej przyzwyczaić
- Od: 16 lut 2011, 22:00
- Auto: Mazda 6 GH 2.0 MZR-CD Dynamic
glowasiek napisał(a):Ja dzisiaj zrobilem prezencik mazdzie i podczas wizyty servisowej zainstalowalem w ASO "Smart Turn Indicator" – super bajerek – polecam
Krzysiek, nie poznaje cie
ps. to kiedy DRL beda?
Arkana , Renault , Mii
admiras napisał(a):a z czym to się je?
Z kierunkowskazami. Przy lekkim naciśnięciu mruga automatycznie 3x
a dokladniej...
w Mazdach mamy dotkniecie kierunku... do np. zmiany pasa... i jak dotkniesz manetke kierunku, ale jej nie przelaczysz, to migacz mignie raz...
a z tym modulem migacze migna 3 razy
Arkana , Renault , Mii
Wojtek napisał(a):admiras napisał(a):a z czym to się je?
Z kierunkowskazami. Przy lekkim naciśnięciu mruga automatycznie 3x
a dokladniej...
w Mazdach mamy dotkniecie kierunku... do np. zmiany pasa... i jak dotkniesz manetke kierunku, ale jej nie przelaczysz, to migacz mignie raz...
a z tym modulem migacze migna 3 razy
czy to jest montowany jakiś moduł do tego ? czy zmiana ustawień kompa?
- Od: 21 kwi 2011, 21:52
- Auto: Mazda 6 GH 2.0 147 KM
FSM Polski Fiat 126p 1983r.
z tego co mi wiadomo to jakiś moduł/kostka jest potrzebna. Fajna sprawa, polecam każdemu.
-
Kamil
Drogie Koleżanki i Koledzy,
Wystartowaliśmy z kolegą Mariankiem w nowym konkursie na najlepszy temat w dziale Nasze Mazdy. Do konkursu zgłoszonych zostało 20 wątków. Z Mariankiem jako jedyni reprezentujemy swoimi tematami 6stkę GH. Do drugiego etapu zakwalifikuje się 10 wątków. Chciałbym zachęcić Was do udziału w głosowaniu oraz zapoznania się ze wszystkimi ciekawymi tematami. Od jutra rusza ankieta, w której będziecie mogli wskazać do trzech preferowanych tematów
Link do konkursu
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=139&t=135438
Tematy konkursowych 6stek GH
Marianek
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=331&t=125607
Tomek
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=331&t=107144
Wystartowaliśmy z kolegą Mariankiem w nowym konkursie na najlepszy temat w dziale Nasze Mazdy. Do konkursu zgłoszonych zostało 20 wątków. Z Mariankiem jako jedyni reprezentujemy swoimi tematami 6stkę GH. Do drugiego etapu zakwalifikuje się 10 wątków. Chciałbym zachęcić Was do udziału w głosowaniu oraz zapoznania się ze wszystkimi ciekawymi tematami. Od jutra rusza ankieta, w której będziecie mogli wskazać do trzech preferowanych tematów
Link do konkursu
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=139&t=135438
Tematy konkursowych 6stek GH
Marianek
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=331&t=125607
Tomek
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=331&t=107144
michal6272 napisał(a):czy to jest montowany jakiś moduł do tego ? czy zmiana ustawień kompa?
Poczatkowo mialem chec kupic sama czesc i zainstalowac ja sobie samemu ale jak tylko ujrzalem ten zestawik to od razu wiedzialem, ze jedynie montaz przez ASO wchodzi w gre. W sklad tego "inteligentnego keirunkowskazu" czy jak to zwac wchodzi, przekaznik (jak Kamil wspomnial), przychodzi on razem z gniazdkiem przekaznika, od ktorego to odchodzi 6-7 kabelkow z koncowkami i to nimi trzeba sie gdzies wpiac. Koszt w UK razem z zalozeniem £50.
Ps tak jak ktos wspominal, trzeba sie do tego przyzwyczaic. Wracalem autostrada i podczas zmiany pasow, co robilem ?! wlaczalem kierunki normalnie

ps.2. Panowie, przygladalem sie CX-5 na full wypasie i powiem, ze to auto robi wrazenie
Powiedziano mi rowniez, ze nowa 6 (takeri?!?) bedzie w sprzedazy za ok 14 miesiecy i nie zmieni sie zbytnio
Tomek6 napisał(a):Drogie Koleżanki i Koledzy,Wystartowaliśmy z kolegą Mariankiem w nowym konkursie na najlepszy temat w dziale Nasze Mazdy. Do konkursu zgłoszonych zostało 20 wątków. Z Mariankiem jako jedyni reprezentujemy swoimi tematami 6stkę GH.
Na pewno tam zajrzymy, szkoda ze nie ma konkursu na najczystsza, najbardziej zadbana mazde na forum bo w tej kategorii nie mialbys sobie rownych

Wojtek DRL kiedys na pewno beda, pierw musze deaktywowac te non stop palace sie swiatla
Ostatnio edytowano 14 maja 2012, 10:00 przez glowasiek, łącznie edytowano 1 raz
glowasiek napisał(a):Na pewno tam zajrzymy, szkoda ze nie ma konkursu na najczystsza, najbardziej zadbana mazde na forum bo w tej kategorii nie mialbys sobie rownychpozdroo
Hehe
zielony110 napisał(a):pewnie srodek troche zmienia bo teraz troche zbyt futurystyczny jest (jak dla mnie)
Oby, bo mam takie samo zdanie. Za bardzo wyprzedza to co mamy u siebie i stąd sprawia wrażenie tak futurystycznego.
Ktoś wie gdzie można jeszcze kupić tarcze hamulcowe 370.3083.52, ZIMMERMANN(nawiercane). Nigdzie nie mogę dostać. Sorry przerzucam wątek do TARCZ itd...
Ostatnio edytowano 14 maja 2012, 19:53 przez jarom, łącznie edytowano 1 raz
jarom napisał(a):Nigdzie nie mogę dostać.
no przestan...

jarom napisał(a):gdzie można jeszcze kupić tarcze hamulcowe 370.3083.52
http://www.octimex.com/FIAT/DUCATO-Kast ... rrency=USD
co prawda na zamowienie
Arkana , Renault , Mii
jarom napisał(a):Ma ktoś namiary gdzie można kupić...
kolego nie powielaj postow. Taki sam dodales w szybkich rozmowach
W wiekszosci sklepow bedziesz je mial na zamowienie (realizacja w ciagu 3dni roboczych)