Dywaniki Mazda6
W jednym sklepie w Tarnowie trafiłem wczoraj na dywaniki welurowe, oryginały za 160zł, miały naklejkę mazdy z numerem części. Materiał wydawał się dobry, była dodatkowa osłona pod buty na dywaniku kierowcy, otwór do przyczepienia dywanika kierowcy do wykładziny samochodu i napis mazda 6 taki jak na klapie samochodu.
Ciekawi mnie czy to rzeczywiście oryginał czy tylko leżało obok oryginału. Jakby ktoś miał zdjęcie takich dywaników z ASO to mógłbym porównać z tymi co widziałem.
Ciekawi mnie czy to rzeczywiście oryginał czy tylko leżało obok oryginału. Jakby ktoś miał zdjęcie takich dywaników z ASO to mógłbym porównać z tymi co widziałem.
zboq napisał(a):Ciekawi mnie czy to rzeczywiście oryginał czy tylko leżało obok oryginału. Jakby ktoś miał zdjęcie takich dywaników z ASO to mógłbym porównać z tymi co widziałem.
Jak już napisałem wcześniej, to są "oryginalne" dywany. Oryginały są jakościowo lepiej zrobione niż te za 160 zł/szt. Natomiast naklejkę z kodem, numerem części i logo Mazdy to mogę Ci osobiście zrobić i wydrukować.
Pozdor Myjk
Heheh no ja Ci powiem, że te "oryginały" były lepsze jakościowo niż te które mam teraz – oryginalne z logo Mazda Monza. Te w sklepie to chyba ze 2 razy grubsze są.
Pytanie: Czy oryginały mają gumową ochronę na buty u kierowcy czy też welurową ?
Pytanie: Czy oryginały mają gumową ochronę na buty u kierowcy czy też welurową ?
zboq napisał(a):Pytanie: Czy oryginały mają gumową ochronę na buty u kierowcy czy też welurową ?
Welur, ale grubszy od reszty chodniczka ze 2-3 razy, albo wzmocniony jakoś -- bo już dawno powinna być w nim dziura na wylot, od pięty. Druga strona j/w -- granulat, z kuleczek bliżej nieokreślonego materiału.
Pozdor Myjk
klajgus napisał(a):Tomi1 napisał(a):Na Allegro kupiłem do swojej Madzi za jakieś 70 zł. Pasują super, nie przesuwają się i są estetyczne.Jeśli nadal szukasz to podam CI sprzedawcę.
skoro przetestowałeś i polecasz to podaj namiarykomuś się przyda
Na Allegro zamówiłem u sprzedawcy o nicku "Taniedywaniki". Jeśli nie poszukujecie czegoś super a po prostu praktycznych dywaników pasujących do Waszej szóstki to będziecie zadowoleni tak jak ja. Do wyboru są materiały i obszycia, włącznie z czerwoną nicią.
- Od: 23 lip 2011, 22:46
- Auto: M6 kombi, MZR-CD (143 KM), 2006
maselek napisał(a):zboq napisał(a):Pytanie: Czy oryginały mają gumową ochronę na buty u kierowcy czy też welurową ?
Welurową, spód dywanika "oblany" jest granulatem gumowym
No te co ja widziałem to były całkiem inne. Miały mniej więcej napis Mazda 6 w poprzek dywanika, trochę poniżej jego środka. Materiał był całkiem czarny a ochrona pod buty była właśnie ze 2(3)x grubsza od reszty. Na dole dywanika był otwór z plastikową obwódką pod kołek mocujący. Spód był zrobiony z nieślizgającego materiału.
Poszukam takiego na allegro, może ktoś będzie miał.
Edit:

Bardzo podobne tylko napis był dużo większy i w poprzek i chyba mocowanie dywanika troszeczkę inne
Odgrzeję trochę temat. Szukam dobrych dywaników welurowych do M6. Ktoś może coś polecić z poniższych?
1.
http://allegro.pl/dywaniki-samochodowe- ... 09614.html
2.
http://allegro.pl/dywaniki-do-mazda-6-o ... 47368.html
3.
http://allegro.pl/mazda-6-2003-2008-dyw ... 36392.html
4.
http://allegro.pl/dywaniki-welurowe-cla ... 03140.html
5.
http://allegro.pl/dywaniki-welurowe-wel ... 61111.html
1.

2.

3.

4.

5.

Paweł
Polecam link nr 2. Jakieś dwa, trzy tygodnie temu kupiłem te do swojej. Są ciasno, idealnie pasowane, porządnie wykonane i pięknie wykonany napis
Osobiście wziąłem czarne dywaniki, czarną obwódkę i biały napis.

Napis jak mówiłem biały ale ledy się troche odbijają

Napis jak mówiłem biały ale ledy się troche odbijają

Lakier srebrny metallic. Biały napis aż tak szybko się nie brudzi. Normalnym jest że powoli z czasem zszarzeje. Raz go sobie mocno ubrudziłem, ale trochę wody (z mydłem lub bez jak kto woli) i ładnie wszystko zeszło.
Poza tym kolory możesz wybrać z całej palety jaką gdzieś podaje sprzedawca.
Poza tym kolory możesz wybrać z całej palety jaką gdzieś podaje sprzedawca.

No Mandey bardzo fajnie to wygląda.
Aż chyba sam się skuszę bo moje już są nędzne.
Powiedz tylko jak to antypoślizgowe podłoże? Nie ślizga się???
I jak rozumiem otworu w dolnej części (przy siedzeniu kierowcy) nie ma? Trzeba go sobie samemu wyciąć – oczywiście jak się chce.

Aż chyba sam się skuszę bo moje już są nędzne.
Powiedz tylko jak to antypoślizgowe podłoże? Nie ślizga się???
I jak rozumiem otworu w dolnej części (przy siedzeniu kierowcy) nie ma? Trzeba go sobie samemu wyciąć – oczywiście jak się chce.
- Od: 22 kwi 2012, 12:14
- Auto: Mazda 6 GY 2,0 CiTD 121 KM MZR-CD 2003 r.
A ja polecam od tego gościa z pierwszego linka – szczepekzecho. Kupowałem u niego już wcześniej do innych aut (w maździe mam wciąż oryginalne i są w dobrym stanie, może poza dywanikiem kierowcy, który jest już trochę sfatygowany). Tylko ja kupowałem nie te pokazane w linku Clasic, ale Premium (sporo grubsze ale i trochę droższe – ok. 90 zł), a raz kupiłem też Lux – już naprawdę grube i porządnie wykonane, cena to jakieś 120 zł za komplet, ale ja wziąłem chyba tylko dwa przednie za jakieś 80 zł... Już dokładnie nie pamiętam. W każdym razie brałem od niego już z cztery razy i nie miałem zastrzeżeń, podawałem mailowo kolor dywanika, kolor obszycia, rodzaj (a wiec np. Premium – chodzi o grubość weluru), czy chcę z napisem, czy bez, czy z otworami na przymocowanie do podłogi, czy bez... Zawsze było ok.
- Od: 31 sie 2010, 14:15
- Auto: Mazda 6 Kombi 2005, 2,0 Diesel, 121 KM
Pratt napisał(a):Powiedz tylko jak to antypoślizgowe podłoże? Nie ślizga się???![]()
Dywaniki od spodu pokryte są takim gumowym granulatem. Nie ślizgają się. Do tego są ciasno pasowane więc to też pomaga w tym, żeby zostały na swoim miejscu
Jak dobrze rozumiem chodzi Ci o otwory mocujące do podłogi. Ja ich nie robiłem, ale wystarczy dać informacje sprzedającemu że takie chcesz to zrobi.

Troche odkopie temat. Potrzebuje dywaniki, tez m isie podobaja z logo ale pewnie je ciezko dostac ponizej 200 zl. Jakie polecilibyscie dywaniki na stale? nie mowie o letnich/zimowych i wymianach ale na uzytkowanie caloroczne ktore nie przemokna i beda dobrze dopasowane.
- Od: 12 gru 2014, 16:16
- Auto: Mazda 6 GY LF 2oo7
MZR 2.0 147KM + LPG
poszukaj na alle.. gumowych dywaników firmy Petex.... są gumowe ale nie mają wysokich rantów przez co wyglądają "lżej", są trwałe i świetnie dopasowane. Używam ich od dwóch lat jako całoroczne i świetnie się spisują... nie ma smrodu gumy i praktycznie zerowe zużycie...
- Od: 5 mar 2014, 20:17
- Auto: Mazda 6 GY, LF, 2007
Ja kupiłem takowe 3 lata temu i guma waliło na początku ,nie wiem czemu ale z tylu złe mi sie wpasowały tak jakby w moim aspecu było z tylu inaczej,powiem tak szału nie ma ,a tym razem wziąłbym takie z Podstopnica
Proste są dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców. CMc.
Kolega minero ma GY czyli ta sama buda i rok co moja dlatego śmiało mogę polecić – dopasowanie jest OK. Co do zapachu... pierwszy dzień czy dwa zawsze czuć gumę ale nie tak intensywnie i nie tygodniami jak przy "dywanikach z giełdy za 15 zł"
powiem tak... jak mi się zużyją to kupię drugie takie same...
- Od: 5 mar 2014, 20:17
- Auto: Mazda 6 GY, LF, 2007