Kiedyś miałem taki przypadek w 323 89r. Cały czas chodził wentylator chłodnicy. Po 6 godzinach doszłem, że to kable od tylnej klapy się zwierały i kto by pomyslał.
Tylna wycieraczka (tył)– problemy/pytania/wymiana
Sprawdzał ktoś przewody w "przelotce" łączącą kable z tylną klapą. Może izolacja jest popękana i się zwierają
???
Kiedyś miałem taki przypadek w 323 89r. Cały czas chodził wentylator chłodnicy. Po 6 godzinach doszłem, że to kable od tylnej klapy się zwierały i kto by pomyslał.
- Od: 12 maja 2007, 16:30
- Auto: Mazda 6 sport kombi 2.0 141KM
Witam.Czy ktoś już rozwiązał temat szalonej wycieraczki??u mnie też to samo, jak postoi na upale to się raz przekręci. No nic witam w "klubie" w każdym razie 
- Od: 17 lip 2011, 13:48
- Auto: Mazda 6 GY, 136KM, 2003 oraz 626 GE, 105KM, 1995. CX-5 2.0 165KM 2023
Witam. Mam podobny problem. U mnie tylna wycieraczka włącza się przy próbie zaprogramowania webasto (jajko). Gdy włączam je w czasie rzeczywistym wszystko jest OK , dopiero jak chcę ustawić sobie na rano i wybiorę już godzinę, chcę zaakceptować płomykiem to w tym momencie zamiast sie zaprogramować to mi włącza tylną wycieraczkę. Irytujące... Gdzie szukać problemu ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 15 lis 2011, 23:02
- Auto: Mazda 6 sportcombi 2.0 CiTD 121 km
problemu nie mam,ale zaciekawiony sprawdziłem w necie-i o dziwo,sporo ludzi ma takie problemy
Co znalazłem-przyczynami były m.in.:przełącznik zespolony;przetarte przewody w okolicach klapy...pomaga też wymiana samego silniczka wycieraczki...
proponuję zacząć od kontroli przewodów przy klapie...
Co znalazłem-przyczynami były m.in.:przełącznik zespolony;przetarte przewody w okolicach klapy...pomaga też wymiana samego silniczka wycieraczki...
proponuję zacząć od kontroli przewodów przy klapie...
mądry napisał(a):mój problem występuje tylko latem przy upałach, więc poczekam do lata. Zimno trochę na rwanie plastików
zależność od temperatury wskazuje na jakiś przekaźnik...(styki)...
P.S. ja tam działam przy aucie,póki nie ma ,mrozów(a garażu nie mam
dobrzyn22 napisał(a):P.S. ja tam działam przy aucie,póki nie ma ,mrozów(a garażu nie mam...
no w sumie to ja też ale kłopot z wycieraczką nie za bardzo mi przeszkadza, tym bardziej że zdarza się bardzo rzadko, a tym czasem mam inne priorytety, jutro przychodzi do mnie sterownik z pilocikiem do webasto
Koledzy – czy guma z tej aukcji będzie pasować do tylnej wycieraczki?
http://moto.allegro.pl/guma-gumy-wycier ... 80240.html
Na oko wydaje się być OK.

- Od: 27 paź 2007, 20:53
- Auto: Mazda 6 2.0 CD Kombi 2003r.
mądry napisał(a):z... i energicznie pociągasz wycieraczkę do siebie...
ostroznie aby szyba nie pstryknela, bo bedzie niepotrzebny koszt wymiany..
jelsi nie idzie, to trzeba uzyc sciagacza, aby zminimalizowac ryzyko..
pozdr.E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
gdzie mogę dostać samą zaślepkę tylnej wycieraczki od szóstki kombi?
Nie spotkałem się z możliwością zakupienia tylko zaślepki, wydaje mi się że konieczne będzie kupić całe ramię albo na szrot.
Gdzieś miałem dodatkowe ramię tylnej wycieraczki. Jak znajdę to dam znać na PW co do twojego adresu do wysyłki (oczywiście jeżeli będziesz jeszcze chciał).
- Od: 22 kwi 2012, 12:14
- Auto: Mazda 6 GY 2,0 CiTD 121 KM MZR-CD 2003 r.
Ralf58 napisał(a):Koledzy – czy guma z tej aukcji będzie pasować do tylnej wycieraczki?http://moto.allegro.pl/guma-gumy-wycier ... 80240.html
a ja mam na 27 centów i też pasuje, generalnie byle co tam włożysz to będzie pasowało, ważne by skrzydło było oryginalne, gumę to najtańszą i jak się zużyje to nową.
A Deo rex, a Rege lex.

- Od: 13 mar 2012, 21:19
- Auto: Mazda 6 2.0 Turbo Diesel 143 KM 2006 GY Kombi Sport Wagen.
Ja zrobiłem podobnie. Kupiłem dwie gumy w pierwszym lepszym samochodowym, chyba 62mm każda, przyciąłem na pół i mam na zapas jeszcze 3 do tyłu. Cena 6 zł 
Mała podpowiedź – kupiłem w tesco całe zwykłe pióro Alca 33 cm – wyciągnąłem samą gumę, dociąłem, przełożyłem metalowe listewki ze starej i pasuje idealnie. Koszt 7,99, polecam
Stosuje tą samą metodę!!!

Skuteczna i tania.
- Od: 22 kwi 2012, 12:14
- Auto: Mazda 6 GY 2,0 CiTD 121 KM MZR-CD 2003 r.