Elo, zdarza się mi czasami czy to na urlopie(parkingi prywatne) czy garaż zajęty i nie mogę korzystać z normalnego schronienia na auto. Macie jakieś sprawdzone pomysły na osłonę karoserii przed gradem? Kiedyś w jakimś programie był temat poruszony i pokazywali jakby dmuchany foliowy "worek" który nakłada się na auto tworząc poduszkę, która chroni nadwozie przed uszkodzeniami np. gradu. Zwykły pokrowiec pewnie nie nadaje się. Znalazłem coś takiego, myslałem coś w cenie 100-150zł wydać. Ktoś z Was myślał o takiej [tiiit]?
http://www.conrad.pl/Pokrowiec-samochod ... &pi=856414
Osłona samochodu przed gradem-pokrowce
Strona 1 z 1
Radex napisał(a): loockas napisał(a):Czasami ktoś zostawia auto na dłuższy okres czasu...
i tak grad zawsze pada jak się nie nakryje
No tak , nie zdążyli sprzedać w zimę to teraz pozbędą się jako osłona przed gradem . Ciekawe czy opisują w instrukcji kiedy spadnie ten grad ? Jak dla mnie towar zbyteczny , wolę auto casco .
Kiedyś widziałem jakiś samochód który był przykrywany takim pokrowcem i w niektórych miejscach lakier był poprzecierany 
Strona 1 z 1