Piszę bo może panikuje, ale tu mój pierwszy nowy samochód ( mazda 3 2011 kirei 1,6 benzyna – kocham ją
Pozdrawia i z góry dziękuje za odpowiedź.
Michał M.
www.mazdaspeed.pl
Tytan napisał(a):Objawy identyczne do zabrudzonej przepustnicy. Tylko skąd tak szybko brud ?
smile napisał(a):[<rotfl> dobre![]()
To sprawdźcie odrazu, czy na wolnych obrotach drzwi kierowcy otwarte na maksymalną szerokość nie wibrują zbyt mocno
Kretford napisał(a):Uszanowanie dla klubowiczów...Prośba o wyrozumiałość bo to mój pierwszy post.
Piszę bo może panikuje, ale tu mój pierwszy nowy samochód ( mazda 3 2011 kirei 1,6 benzyna – kocham ją). Samochód to nówka 1300 km przejechane i mam pytanie. Dwa może trzy razy spotkałem się z sytuacją spadku obrotów na biegu jałowym. Pierwszy raz jadąc na klimie, stałem na światłach, biegi na tak zwanym luzie, 600 obrotów i nagle wskazówka spada, silnik lekko drga ale nie gaśnie i wskazówka wraca na 600 obrotów. Myślałem, że to wina sprężarki, ale dzisiaj bez klimy to samo, może dwa razy na trasie do pracy. Później już pod robotą siedziałem w aucie jakieś 10 minut i obroty sztywne 600-700, nic się nie dzieje. Nie wiem czy to kwestia paliwa czy może jeszcze silnik jeszcze nie ułożony, albo może dać sobie na razie spokój.
Kretford napisał(a):Zauważyłem jeszcze coś takiego, że jak za szybko zmienię bieg z 1 na 2 to muszę go strasznie żyłować żeby przyśpieszył ( dodam że to mój pierwszy silnik wolnossący ). Pewnie tak musi być, ale wolę się upewnić.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości