Dołożenie komputera pokładowego
W zasadzie Wojtek już napisał wszystko więc dlatego nie spieszę się z odpowiedzią.
A problem w tym, że zamknąłem już wszystko i dopiero jak będę wymieniał radio i podłączał DVD zewnętrzne pod Nawigację to będę miał dostęp do wyświetlacza i podam jego oznaczenia.
Na razie dysponuję tylko zdjęciami że działa .
Więc potwierdzam. Cała robota to wymiana wyświetlacza.
Jak odkręcić wyświetlacz jest na forum w temacie dotyczącym wymiany radia.
kostki są identyczne od wyświetlaczy.
Oznaczenie wyświetlacza napiszę za parę dni.
Efekt poniżej. Na zdjęciu 2 wyświetlacze (stary i nowy)
Tak na marginesie spodziewałem się tego bo zakładałem już komputer do
Peugeota Partnera
Citroena Berlingo i Peugeota 206
Polegało to na wymianie wyświetlacza i manetki od wycieraczek.
Tutaj ponieważ przycisk jest razem z wyświetlaczem to sprawa dużo prostsza i tańsza.
Dla informacji – za wyświetlacz dałem 130zł
A problem w tym, że zamknąłem już wszystko i dopiero jak będę wymieniał radio i podłączał DVD zewnętrzne pod Nawigację to będę miał dostęp do wyświetlacza i podam jego oznaczenia.
Na razie dysponuję tylko zdjęciami że działa .
Więc potwierdzam. Cała robota to wymiana wyświetlacza.
Jak odkręcić wyświetlacz jest na forum w temacie dotyczącym wymiany radia.
kostki są identyczne od wyświetlaczy.
Oznaczenie wyświetlacza napiszę za parę dni.
Efekt poniżej. Na zdjęciu 2 wyświetlacze (stary i nowy)
Tak na marginesie spodziewałem się tego bo zakładałem już komputer do
Peugeota Partnera
Citroena Berlingo i Peugeota 206
Polegało to na wymianie wyświetlacza i manetki od wycieraczek.
Tutaj ponieważ przycisk jest razem z wyświetlaczem to sprawa dużo prostsza i tańsza.
Dla informacji – za wyświetlacz dałem 130zł
Ostatnio edytowano 11 cze 2012, 16:04 przez iwi, łącznie edytowano 2 razy
Obojętne – byleby był sprawny. Cena oczywiście z portalu aukcyjnego.naiLo napisał(a):nowy wyświetlacz czy z allegro ?
naiLo napisał(a):rozumiem ze wszystko działa na zasadzie plug&play?
tak jak napisałem wcześniej. Zmieniasz wyświetlacz i działa.
Nic nie trzeba zmieniać i dogrywać w ASO itp.
Plug&Play
No i udało się. To rzeczywiście proste. Ważne, żeby wyświetlacz miał przyciski "info". Szkoda tylko, że musiałem czekać na odpowiedź ponad 2 lata. Ale i tak wielkie dzięki. Prz okazji pozdrawiam wszelkie ASO, które każą wymieniać radio, czujniki i inne duperele i koszt wychodzi im wyższy niż wartość samochodu. Gratuluję "głębokiej wiedzy serwisowej"!
- Od: 23 wrz 2009, 19:16
- Auto: Mazda 5 diesel 110 KM
niestety, nie we wszystko musimy wierzyc co w ASO nam mowia...
oni sami nie wiedza, bo nie musza nic zmieniac w autach (nie ma na to zadnej procedury)
a przeciez to nam uzytkownikom zalezy na naszych autkach
oni sami nie wiedza, bo nie musza nic zmieniac w autach (nie ma na to zadnej procedury)
a przeciez to nam uzytkownikom zalezy na naszych autkach
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
grafitmet napisał(a):No i udało się. To rzeczywiście proste. Ważne, żeby wyświetlacz miał przyciski "info".
Dokladnie.
Ja szukałem na chybił trafił wyświetlacza z przyciskiem INFO obok CLOCK a w swoim miałem SET i CLOCK.
Nie odpisałeś przypadkiem numeru tej części – będzie łatwiej dla wszystkich.
Ja będę mógł odpisać numer jak będę podłączał DVD pod wyświetlacz. Na razie stanąłem na synchronizatorze V sync i H sync
A orientuje się ktoś co będzie gdy założę taki wyświetlacz (przyciski clock-info) do mazdy 5 2.3 usa? W tej chwili nie wyświetla ani spalania ani temperatury zewnętrznej (klima manualna) Najbardziej zależy mi na temperaturze zewnętrznej, bo spalanie jest takie, że ile wleję tyle spali
ale czy jeśli będzie wyświetlało temperaturę to w celciuszach czy fahrenheitach? A spalanie to w czym? W galonach? A może ma ktoś pożyczyć na chwilę taki wyświetlacz, żeby na darmo nie kupować, płacę za wysyłki + jakiś gratis ;–) albo może ma ktoś sprzedać w dobrej cenie?
- Od: 31 mar 2009, 22:14
- Auto: Mazda5 Sport 2.3i 166KM A/T 2006
kixi4 napisał(a):Najbardziej zależy mi na temperaturze zewnętrznej,
mozesz to sprawdzic... tylko zobacz, czy masz czujnik temperatury... przed chlodnica lub sama wtyczke z kablami...
Arkana , Captur , Mii
no to teraz "pozycz" od kogos na chwilke... 
ps.
nie sluzy on silnikowi
ps2.
czy naprawde nie masz przyciku AMB na desce?
ps.
kixi4 napisał(a):Komputer silnika chyba musi wiedziec w jakiej temperaturze pracuje..
nie sluzy on silnikowi
ps2.
czy naprawde nie masz przyciku AMB na desce?
Arkana , Captur , Mii
Witam ja zakładałem wyświetlacz po lifcie i teraz został mi stary wyświetlacz wersji exluziv
niestety nie będzie wyświetlał temp zew/wewn. cała prawa strona wyświetlacza pozostaje dalej martwa.
oczywiście komp działa jak należy. Jedna uwaga spalanie średnie oraz chwilowe pokazywane jest w litrach/100mil. Sądzę iż jest to związane z wyskalowaniem prędkościomierza/pochodzeniem auta.
oczywiście komp działa jak należy. Jedna uwaga spalanie średnie oraz chwilowe pokazywane jest w litrach/100mil. Sądzę iż jest to związane z wyskalowaniem prędkościomierza/pochodzeniem auta.
- Od: 23 gru 2011, 07:22
- Auto: mazda 5, 2.3L
mkrupecki napisał(a):Jedna uwaga spalanie średnie oraz chwilowe pokazywane jest w litrach/100mil. Sądzę iż jest to związane z wyskalowaniem prędkościomierza/pochodzeniem auta.
mkrupecki napisał(a):niestety nie będzie wyświetlał temp zew/wewn. cała prawa strona wyświetlacza pozostaje dalej martwa.
a jaka jest klima? manual, czy klimatronik?
i co rozumiesz pod pojeciem "cala strona"
Arkana , Captur , Mii
U mnie klima jest manualna jak to wersji usa... Ale przeszukując oferty wyświetlaczy, widziałem kilka zdjęć anglików z klimą manualna bez przycisku AMB a na wyświetlaczu pokazywana była temperatura zewnętrzna.. Zobaczymy jak coś podłączę to dam znać..
- Od: 31 mar 2009, 22:14
- Auto: Mazda5 Sport 2.3i 166KM A/T 2006
E tam ja mam wersje US z klimatronikiem, a sprawę spalania rozwiązałem w sposób jak na zdjęciach.
Zresztą nie tylko spalania.
Zresztą nie tylko spalania.
Piotr