KONCÓWKA MOCY,PONOWNA AWARIA
Strona 1 z 1
Witam, mam pytanie, otóż posiadam mazdę 3 , 1.6 benz, rok 2006, i mam z nią problem z odpalaniem o czym piszę w wątku "probllem z odpalaniem" mazda BK, ALE W tym wątku chodzi mi o radio, a konkretnie nie mam głosu w nim, raz już było w naprawie, wymienili końcówkę mocy, i pograło dobrze przez 5km, do odpalenia ponownego i znowu mam te same objawy, ręce opadają, mam pytanie, co może powodować tą awarię, czy może być to powiązane z problemami z odpalaniem, czyżby za dużo pradu dostawało radio,??POZDRAWIAM
- Od: 10 gru 2011, 18:09
- Auto: Mazda 3, 1,6 benz sedan 2006r
Przeczytałem twój watek dotyczący problemów z odpalaniem auta z którego na dzień dzisiejszy wynika że radio jak i auto "się naprawiło". Nie wiem o co może chodzić z autem ale po zachowaniu radia wygląda mi to na zbyt niskie napięcie zasilania radia a nie na uszkodzona końcówkę mocy.
W sytuacji zbyt niskiego napięcia zasilania, radio może się włączyć, aczkolwiek układy zabezpieczające końcówkę mocy mogą ją zblokować i efekt jest taki że nie ma dźwięku w głośnikach. Oczywiście zbyt niskie napięcie może być także powodem problemów z odpalaniem.
Obstawiałbym na jakieś przegnite połączenie na kablach albo przypalone styki w przekaźniku. Trzeba mieć świadomość że pomiary bez obciążenia mogą być poprawne a dopiero podczas rozruchu napięcie może spadać.
To taka moja teoria, może się sprawdzi.
W sytuacji zbyt niskiego napięcia zasilania, radio może się włączyć, aczkolwiek układy zabezpieczające końcówkę mocy mogą ją zblokować i efekt jest taki że nie ma dźwięku w głośnikach. Oczywiście zbyt niskie napięcie może być także powodem problemów z odpalaniem.
Obstawiałbym na jakieś przegnite połączenie na kablach albo przypalone styki w przekaźniku. Trzeba mieć świadomość że pomiary bez obciążenia mogą być poprawne a dopiero podczas rozruchu napięcie może spadać.
To taka moja teoria, może się sprawdzi.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Strona 1 z 1