Uśmiech Mazdy dla Dzieciaków 2012

Zapisy, wydarzenia, akcje społeczne i konkursy, czyli społeczność MazdaSpeed w akcji.

Postprzez Lulka » 18 kwi 2012, 07:32

Obrazek

Już po raz drugi MazdaSpeed Mazowsze startuje z akcją Uśmiech mazdy dla Dzieciaków. W tym roku ponownie organizujemy imprezę dla dzieci z Domu Dziecka imienia Janusza Korczaka. Spośród wielu domów dziecka wybraliśmy znowu ten, gdyż wiemy jak bardzo potrzebuje on naszej pomocy, dodam iż jest to jeden z nielicznych domów który nie pozostaje pod opieką żadnej organizacji. Ich dom jest nadal w remoncie. Chcemy by ten wyjątkowy dzień był dla nich jeszcze bardziej wyjątkowy, tym bardziej, że przez cały rok pytały " kiedy przyjadą mazdy".

W ubiegłym roku impreza przerosła nasze oczekiwania, więc w tym roku mamy wysoko zawieszona poprzeczkę i musimy dać z siebie wszystko. Zachęcam inne regiony do łączenia się z nami nie tylko w zbieraniu funduszy ale także do uczestnictwa w organizacji całej imprezy.

1. Sprawa najważniejsza i najpilniejsza i na już, każdy z Was w pracy w domu u znajomych organizuje składkę pieniężną na ten cel. W zeszłym roku ustaliliśmy, że składamy się po 50zł nie jest to cena sztywna a wywoławcza jeżeli ktoś na ten cel może i zechciałby przeznaczyć więcej naturalnie będzie to mile widziane, jeśli ktoś nie może dać 50zł może dać mniej liczy się każda złotówka, myślę że cena nie jest wygórowana jest nas na tyle że za tą cenę naprawdę wiele będziemy mogli zorganizować. Poniżej znajdziecie dokładny numer konta.

Temat otwarty jest dla wszystkich w klubie MazdaSpeed z całej Polski i nie tylko !! !!

1a. Na co przeznaczamy kasę Pamiętajcie jeśli znacie kogoś jakąś firme która była by wstanie zorganizować dla nas to wszystko o czym zaraz napiszę poniżej wykorzystajcie taki kontakt.

– prezenty dla dzieci, nie wypada jechać z pustymi rękoma więc zorganizujemy małe paczki ze słodyczami dla dzieciaków, jeżeli ktoś ma nie potrzebne gry na Xbox, jeżeli ktoś jest lub posiada płyty dvd z filmami które chciałby również przeznaczyć na ten cel będą mile widziane, jeżeli macie jakieś miśki nie potrzebne i inne zabawki również, my składamy się tylko i wyłącznie na słodycze a reszta prezentów jak kto woli i jeśli posiada może przeznaczyć.

– dom dziecka jest w remoncie brakuje wszelakiego typu środków czystości detergentów, pod tym pojęciem kryje się bardzo dużo produktów od papieru toaletowego po szczoteczki do zębów, proszki do prania, płyny, ręczniki, środki czystościowe etc ...

– w planach planowane jest zorganizowanie aukcji dzieciaki są uzdolnione malują i dziargają będzie można im kupić materiał potrzebny do tego celu, my dostaniemy w zamian od nich te prace które potem wystawimy na aukcjach, i te pieniążki przeznaczymy na pomoc dla nich naturalnie kupując kolejne rzeczy.

– Organizujemy grilla tutaj już sprawa oczywiście jest taka że kupujemy lub szukamy firm które nam udostępnią środki do tego grilla czyli kiełbasy chleb węgiel napoje, etc ... wiadomo o co chodzi.

2. Organizowane atrakcje dla dzieciaków

– 2.06.2012(sobota) godzina 11:00, organizujemy nasze spotkanie czyli MazdaSpeed dla domu dziecka nr2.

– przewidywane atrakcje te które nas nic nie kosztują tylko dobre chęci to oczywiście jak najliczniejsze przybycie nas mazdowiczów w wyznaczonym miejscu umożliwienie dzieciakom wejście do samochodu oraz mała przejażdżka z nimi w aucie. Tam na miejscu opiekunowie mają zagospodarować czas tak byśmy nie stali jak na spotach tylko intensywnie i miło spędzili ten czas, jeśli ktoś ma jakieś pomysły a apropo gier zabaw które można by z nimi przeprowadzić mile widziane.

– Organizujemy mecz piłki nożnej, sprawą zajmie się Gromaciek

– na miejscu potrzebna nam będzie jak największa ilość aparatów.

– wiele atrakcji jest jeszcze w fazie przygotowań ale będziemy na bieżąco aktualizować watek.

dziękuje wszystkim tym którzy się przyczynią do pomocy!

– do organizacji Uśmiechu Mazdy dla Dzieciaków, tak samo jak w zeszłym roku przyłączyli się motocykliści z Shadow Owners, którzy na pewno przygotują przepyszna grochówkę w swojej kuchni polowej, i udostępnią swoje motory na przejażdżki z dzieciakami :)

Konto do wpłat:

Imie nazwisko
Nick z Forum
eKONTO 70 1140 2004 0000 3002 6333 3442
Andrzej Mroziński
os.Pawlikowskiego 18c/42
44-240 Żory

Lista będzie aktualizowana co drugi dzień.

do dzieła Mazdowicze, Dzieciaki liczą na wasze wielkie dobre serducha <serduszka>

Imprezka będzie w Centrum Konferencyjno-Szkoleniowe w Konstancinie-Jeziornie, ul. Sienkiewicza 11 bardzo dziękujemy za udostępnienie tego ośrodka :D
Ostatnio edytowano 30 maja 2012, 08:08 przez Lulka, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 26 lut 2008, 01:19
Auto: Mazda 323 BJ B3 '98
Mazda mx5 NB FL '02

Postprzez AmRoZ » 19 kwi 2012, 16:58

Obrazek

Uzbieraliśmy .... 3077 zł , dziękujemy serdecznie za każdą wpłatę ...

Podziękowania za wpłaty dla ...

1.SZYNA
2.NETIS7
3. ZAHARIASH
4. MSCORP
5. Luker81
6. Radex
7. Pani Kasia
8. sylwia323F
9. Marianek
10. KRAKUSIK MX-3
11. WALDEK91
12. gromaciek
13. Gutek_wrb
14. Gonia
15. tomosin
16. Bionda8
17. JANEKW
18. micagh
19. Faraon
20. GNAT
21. GALICJANIN
22. PRZEMEK_83
24. gregoriw220
25. mroczeks
26. magenta1
27. Biebrzanin
28. Kacper626
29. GAPSON16BG
30. AmRoZ
31. MazdMax
32. jekr
33. Grupa Łódzka
34. Agata
35. @tomek@
36. Artur
37. RYAN
38. MARTA
39. SQ2JUL
40. cedros79
41 SHADOWS

WYDALIŚMY !!!!

1. zakup farbek do malowania mazdy 111.37zł
a). fota Obrazek
b). Rachunek Obrazek

2. Butla z Helem do baloników 180zł
3. Napoje 201.85
3a. fota Obrazek

4. Żarcie mięso na grila kiełbasa/ kurczaki, karkowki etc 400zł

Liczymy na Was tak samo mocno jak w zeszłym roku.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 2 cze 2012, 08:24 przez AmRoZ, łącznie edytowano 10 razy
Obrazek
Forumowicz

Od: 30 kwi 2008, 13:28
Auto: Mazda Xedos 6 2.0 92'

Postprzez mcmorik » 20 kwi 2012, 13:27

WITAM WSZYSTKICH :)

Takie krótkie info z dzisiejszego dnia

widziałem się z dyr nadal nic nie wiemy o miejscu tzn o WTW
szukamy wszyscy miejsca, uruchamiamy kontakty, kto co może niech się dowiaduje i daje znać, co może załatwić ja jeszcze staram się dowiedzieć o inne możliwości no ale ciężko mi to idzie.

Pamiętajcie przy dowiadywaniu się o miejsca żeby to najlepiej był jakiś teren zamknięty ;) (prywatny, czy własność jakiejś organizacji, firmy lub coś w tym stylu) a to dlatego iż rozpatrywałem zrobienie takiego pikniku na terenie podlegającym pod miasto, jednak wtedy musimy występować o zgody itp na organizację takiej imp. A jeśli by miała wymiar taki jak w zeszłym roku to mogą podciągnąć pod imprezę masowa ;) i może być problem ze spełnieniem wymogów imprez masowych ;) – a tego chyba nie chcemy ;)

I jedna dobra info ;) na dziś

Doświadczeniem z zeszłego roku trochę wcześniej rozmawiałem już z osobą z Mazdy Polska :) i w tym roku będziemy mieli gadżety itp tyle co uda się koleżance załatwić <jupi>
Oprócz tego w swoim gronie ma się tez dowiedzieć o miejsca czy miała by możliwość tez coś załatwić
może uda się wciągnąć ludzi od niej w nasza tegoroczna akcję :)

To najważniejsze info na dziś jeśli ktoś coś będzie miał ciekawego to proszę o info na forum / do mnie na kom bo nie zawsze mam dostęp do forum ;) lub do Gromacka z którym jestem w stałym kontakcie :D

ps.
widzę że są pierwsze wpłaty :D na konto ciekawe czy pobijemy zeszłoroczny rekord ;)
Forumowicz

Od: 23 mar 2009, 01:13
Auto: mazda 6 2.0 benzyna

Postprzez Radex » 20 kwi 2012, 17:16

mam nadzieję że zeszłoroczny rekord zostanie pobity.
zaraz też zrobię przelewik
chciałbym również zachęcić wszystkich do nawet mniejszych wpłat jeśli ktoś nie może sobie pozwolić na więcej.
sprawmy dzieciakom radość, pokażmy że ktoś o nich myśli mimo trudnej sytuacji w jakiej się znalazły bez swojej winy.
to dla nich znaczy bardzo wiele, a każdy z nas może odżałować choćby tą przysłowiową "flaszkę" czy dwie.
otoczeni na co dzień rodziną i znajomymi nie zdajemy sobie sprawy (czasem i nie chcemy ale może pora wreszcie to zmienić?) jak to jest wychowywać się samemu i kiedy nie mamy nikogo bliskiego oprócz kolegów z ośrodka, a także jesteśmy pozbawieni radości i rzeczy jaki inne dzieci na co dzień mają na zawołanie

proponuję również aby każdy PR osobno w swoim regionie promował akcje i namawiał użytkowników do uczestnictwa w akcji.
wiem że temat jest podwieszony ale w tym wypadku im większa reklama np: w regionalnych czateriach tym lepsze efekty przekładające się na uśmiech dziaciaków :)
Forumowicz

Od: 9 sty 2007, 23:24
Auto: Bunia

Postprzez Lulka » 20 kwi 2012, 17:26

Radex <spoko> świetnie napisane :D

Kochani,liczy się każda "złotówka", bo dzieciakom potrzeba wszystkiego, ich Dom jest od ponad roku w remoncie, a one nie skarżą się ani na los jaki ich spotkał ani na niewygody... to naprawdę rewelacyjne dzieciaki, których uśmiech daje więcej satysfakcji niż jakiekolwiek pieniądze, jednak żeby wywołać te uśmiechy, potrzebujemy waszej pomocy, zarówno materialnej,jak i wsparcia w jakikolwiek inny sposób.

Już na starcie napotkaliśmy na problem, ponieważ nie możemy zrobić imprezy na placu przed Domem Dziecka, gdyż zastawiony jest on materiałami budowlanymi, i rusztowaniami. Musimy bardzo szybko znaleźć miejsce, gdzie zabierzemy dzieciaki i gdzie będziemy mogli ulokować wszystkie atrakcje.

Każde z nas ( organizatorów tego projekty) dzwoni i jeździ w różne miejsca, ale niestety każdy szuka korzyści materialnych z takiej imprezy, a my chcemy jak najwięcej przeznaczyć na dzieciaki same w sobie a nie na wydatki pośrednie... dlatego proszę trzymajcie kciuki i nagłaśniajcie akcję...i mam nadzieję że w tym roku Uśmiech Mazdy dla Dzieciaków będzie jeszcze większy ...będziemy na bieżąco informować o postępach przygotowań...

pierwszy post będzie edytowany i tam znajdziecie wszystkie świeże i potwierdzone ustalenia i informacje

pobijmy zeszłoroczny rekord razem :D
Forumowicz

Mazda mx5 NB FL '02

Postprzez Radex » 20 kwi 2012, 17:32

a może miasto udostępniłoby jakieś boisko czy coś w tym stylu. wtedy tylko trzeba by wynająć autokar.
Forumowicz

Od: 9 sty 2007, 23:24
Auto: Bunia

Postprzez Marianek » 20 kwi 2012, 17:38

Radex napisał(a):wtedy tylko trzeba by wynająć autokar

Nie trzeba chyba ,sa Mazdy :)
Nie wiem jak ale dilerzy Mazd maja przecież spore place może ich popytać?
Ode mnie jak w poprzednim roku tez będzie jakiś datek :)
Ostatnio edytowano 20 kwi 2012, 19:20 przez Marianek, łącznie edytowano 1 raz
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez Lulka » 20 kwi 2012, 17:54

Kurcze najprostsze rozwiązania najtrudniej wpadają do głowy :) podsuneliscie nam super pomysły :) wielkie dzięki :)
Forumowicz

Mazda mx5 NB FL '02

Postprzez JohnnyB » 20 kwi 2012, 21:19

Takie pytanko,
Jak można przekazać przedmioty ?
Czy jest możliwość dowiezienia komuś i przekazania w Warszawie ?
Chyba bym wynalazł kilka gier na Xboxa, niewiele tego, bo nie gram, ale u mnie się marnują a dzieciaki miałby nico frajdy. Mam jeszcze jakąś porcelanę/zastawę stołową. Pewnie by się przydała.
Drobna uwaga, czy jest możliwość aby ten Dom Dziecka podczepić pod jakiś KRS ?
Można by zawsze przekazać 1%.
..::Born To Rise Hell::..
Forumowicz

Od: 1 lip 2009, 21:27
Auto: Seat Leon ST '24 2.0 TDI DSG,
Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez Lulka » 20 kwi 2012, 21:21

JohnnyB napisał(a):Takie pytanko,
Jak można przekazać przedmioty ?
Czy jest możliwość dowiezienia komuś i przekazania w Warszawie ?

zajrzyj na PW :)

JohnnyB napisał(a):Chyba bym wynalazł kilka gier na Xboxa, niewiele tego, bo nie gram, ale u mnie się marnują a dzieciaki miałby nico frajdy. Mam jeszcze jakąś porcelanę/zastawę stołową. Pewnie by się przydała.

super :D
Forumowicz

Mazda mx5 NB FL '02

Postprzez Szalotka » 21 kwi 2012, 12:54

Co do miejsca to wpadły dwie opcje.
Ośrodek AZS nad Zegrzem bądz AON w Rembertowie.
Rozmowy trwają. Dokładniejsze info bedzie znane do wtorku :) Oby któreś wypaliło <spoko>
Szalotka

Postprzez Ania_TM » 21 kwi 2012, 13:51

ekipa łódzka na pewno stawi się na miejscu z "paczką" od naszej grupy :)
Ania_TM

Postprzez mcmorik » 22 kwi 2012, 00:25

Moi Drodzy
widze ze Gromaciek skutecznie dziala :D z info jakie mu odrazu przekazuje :D

info z dzisiejszego dnia

jesli chodzi o miejsce ;) prosba zeby wszyscy dalej sie dowiadywali w swoim gronie ja prowadze dalej rozmowy jednak to nie jest takie proste ;) i nic pewnego jeszcze na 100% nie mamy ale jak Gromaciek napisal rozmowy trwaja mam nadzieje ze uda mi sie podac konkrety we wtorek na naszym spotkaniu
i mam nadzieje ze frekfencja dopisze :D mam pare innych pomysłów ale to narazie nie bede sie dzielil :) przynajmniej do wtorku :D

mam nadzieję też ze frekfencja jesli chodzi o aktywność w temacie też wzrosnie bo potrzebujemy osób .... które sie zaangażują w nasza akcje :D z konkretnymi propozycjami :)

jestesmy na dobrej drodze żeby impreza była udana :D
wspierajcie tych co sa najbardziej zaangażowanie boo kuppppaaaaaa pracy przed nami a czasu nie wiele ;)
jeszcze jedna prosba wiemy ze mamy gdzie plakaty wydrukowac potrzeba bedzie zeby ktos zaprojektował lub przerobił zeszloroczny plakat zostawiając miejsce na miejsce odbycia sie imprezy bo jesli chodzi o sponsoów to mozemy dodac ich lub cos w tym stylu ale bedzie trzeba w paru miejscach rozdac tak jak ja juz wiem ze swojej strony gdzie moze wie cos uda zebrac i załatwic cokolwiek
moze tak chaotycznie pisze ale mam tysiac mysli i pomysłow wiec licze na wasza pomoc
pozdrawiam i czekam na info .... co kto moze ... moj email prywatny podaje do ogolnego dostepu szpakkamil@gmail.com ewentualnie tel priv podaje :D wiec do mnie i do gromacka pisac i o wszstkim informowac :D

ps.prosze poinformowac klub naszych malych kabriolecików ktore zrobily furore w zeszlym roku :D

no to na ch
wile obecna chyba tyle co mialem napisac chyba ze cos mi sie przypomni to bede dalej informowal ;)
Forumowicz

Od: 23 mar 2009, 01:13
Auto: mazda 6 2.0 benzyna

Postprzez Pokem » 22 kwi 2012, 11:52

Kurcze, chciałem się pojawić w tym roku, ale dzisiaj wstawiam samochód na remont blacharki i nie wiem czy będzie z powrotem na czas :(

Jakiś datek pewnie wpłace, a jak będzie samochód to się pojawię (może nawet ze smokiem – http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a65898bdb9d736eb.html# <diabełek> )
Forumowicz

Od: 9 sty 2011, 14:18
Auto: Mazda mx-5 NA
Volvo V70

Postprzez AmRoZ » 22 kwi 2012, 12:24

Miesiąc czasu został :) dasz radę :D
Obrazek
Forumowicz

Postprzez Mazd Max » 22 kwi 2012, 19:09

A może byśmy wybrali miejsce zabawy w Rembertowie? Niektórzy byli już tam na spocie i zapewne wiedzą że miejsca jest sporo, za płotem jest boisko a dodatkową atrakcją mogła by być wizyta strażaków, których remiza jest 100 m od miejsca w którym byśmy byli :D
Zapewne wiąże się to ze zgodą burmistrza czy kogoś tam ważnego w Rembertowie ale może byłoby fajnie tam to zrobić? :)
Wysłane z poczty w Radzyminie
To ja http://www.youtube.com/watch?v=58549ffQXKY

Jeśli się obudziłeś w poniedziałek i nie boli Cię głowa oznacza to że jest środa.
Forumowicz

Od: 10 sty 2008, 11:47
Auto: Biała Dama GH
wcześniej BJ, GY oraz GG

Postprzez AmRoZ » 23 kwi 2012, 13:27

Aktualizacja wpłat odbędzie się dzisiaj wieczorem po 21 ...
Co do spraw organizacyjnych do końca tyg. musimy znać miejsce organizacji spotkania z dzieciakami jeżeli wszystkie możliwe miejsca nie wypalą trzeba się zastanowić nad zmianą formy spotkania z dzieciakami, wtedy trzeba będzie albo zagpospodarować im dzień inaczej jak np. rok temu wypad na Gokarty i tam zorganizować cała imprezę lub inną formę rozrywki wedle uznania i pomysłów zrezygnujemy wtedy z pikniku ale zyskamy większą atrakcję i dodatkowe miejsce na parkingu przy placówkach gdzie można zaprosić wszystkich gości ... jutro mamy spotkanie pierwsze organizacyjne razem z motocyklistami porozmawiamy na spokojnie i dogadamy się wstępnie zobaczymy ... w tym roku organizujemy tylko 1 dzień z dzieciakami więc trzeba się zastanowić co będzie lepsze czy typowy piknik czy wyjście organizacja aktywnego spędzenia tego dnia ... ,np

– Karting
– Paintball / laser crow ( laserowy paintball ) etc ... u mnie na ursusie jest wielka Hala do tego naprawdę sporo miejsca na zewnątrz też jest miejsce by zorganizować jakieś atrakcje etc ... można pomyśleć ...

Nie wiem trzeba się zastanowić ... co mogło by jeszcze sprawić im wielką frajdę ...
Obrazek
Forumowicz

Postprzez Szalotka » 23 kwi 2012, 13:43

Mazd Max napisał(a):Zapewne wiąże się to ze zgodą burmistrza czy kogoś tam ważnego w Rembertowie

I to trwa trochę :|

Mazd Max napisał(a):za płotem jest boisko

I właśnie o tym pomyslałem żeby całą imprezę zrobić na tym terenie. Tam za płotem. Jest to bardzo duży teren posiadający 2 boiska ligowe z czego jedno jest podzielone na pół i mające mniejsze bramki (typu Orlik). Z tego co pamiętam jest też trochę terenu luznego gdzie mozna się rozstawić z gastronomią i organizować różnego rodzaju konkursy dla dzieci. Kiedyś przynajmniej tak tam było bo uczestniczyłem tam w imprezach piłkarskich.
Kamil jedzie dzis do AON-u w Rembertowie i ma po drodze tam wpaść :) Nie jestem pewien ale ten teren też chyba należy do wojskowych.
Szalotka

Postprzez Lulka » 23 kwi 2012, 14:08

wiadomość z ostatniej chwili....

dziś rozmawiałam z kobietką z pewnej organizacji, która być może załatwi nam zgodę na zrobienie imprezy w Parku Szczęsliwickim :D trzymajcie kciuki :)
Forumowicz

Mazda mx5 NB FL '02

Postprzez lukias81 » 23 kwi 2012, 14:10

Ode mnie będzie paczka, może dwie – zbierać i pakować będziemy początkiem maja. Pieniążek też jakiś wpadnie, cierpliwości :]

Co do strażaków – trzeba podejść i się ich komendanta zapytać, oni strasznie się lubią chwalić swoim sprzętem to pewnie się zgodzi. Trzymam lewy kciuk, prawego potrzebuję ;)

Lulu aDresik się znajdzie na PW?

Jest maleńka szansa, że się z rodzinką wybiorę ale nie wiem jeszcze – dlatego piszę tak po cichutku
Mam fabrycznie ustawiony chaos..
Forumowicz

Od: 7 maja 2011, 21:09
Auto: T57HT
Xedos 6 CA KF