Witam Podpinam sie pod temat bo mam podobny problem.
Posiadam mazde 323f GT 1991r
Jakis miesiac temu robilem hamulce z wymiana plynu hamulcowego przed wymiana autko jezdzilo jak zloto po wymianie odpalilo na pb weszla na 1,5 obrotow po czym gasla bez zadnej reakcji na gazowanie czy podobno. Wkoncu odpalila i jezdzilem spokojnie miesiac bez zadnych problemow.
Tydzien temu wymienialem Swiece (NGK) filtr powietrza(ORGINAL) i sworzen (ktory nie ma nic do tego).
I znow taki sam obiaw po wymianie swiec i filtra powietrza madzia na pb odpalala i po chwili gasla bez reakcji na gazowanie itp itd.
Posiadam LPG sekwencje jesli silnik sie zagrzal po kilkuktrotnym krotkotrwalym odpaleniu i sie przelaczyl na LPG autko smigalo w 100% dobrze,. I robilem probe na LPG po czym przelaczylem na 3 biegu przy okolo 3 tys obrotow na bendzyne auto gaslo nie reagowalo na wciskanie gazu itp po przelaczeniu na LPG znow dobrze bylo.
Mam mozliwosc podkladalnia elementow gdyz mam dawce.
Teraz tak ROBILEM test Dioda LED dioda zapalila sie na pare sek po czym gasla i juz sie nie zapalala. CZYLI OK.
Podmienialem Przeplywke. dla pewnosci na LPG odpinalem kostke z przeplywki i byly zmiany wiec przeplywka powinna byc OK.
Podmienialem pompe paliwa – pompa sprawna.
Wymienilem sonde lambda lecz nie wiem czy to mialo sens:P
wymienilem filtr paliwa
PODMIENIALEM nawet komp i tez bez skutku;/
Swiece po odkreceniu ZALANE ale to normalne jesli autko nie pali dobrze;/
KOLEDZY nie mam wiecej pomyslow...

!
Auto bylo u elektronika samochodowego chlopak zalamal rece i sie poddal

Iskra sie stracila na swiecach ale padl palec i kopula;P nawet cewke podmienialismy i tez bez skutku;/
Teraz iskra jest ale na chwile obecna nawet nie odpali na pare sekund na PB..
Macie moze jakies pomysly bo juz rece opadaja ;/