Sprzedaż nowej Mazdy CX-5 przerosła najśmielsze oczekiwania jej konstruktorów. Już w pierwszym miesiącu sprzedaży na rynku japońskim nabywców znalazło 8 tysięcy egzemplarzy. To wynik lepszy, niż minimum, które zakładano uzyskać do września br.
http://www.mazdaspeed.pl/aktualnosci/20 ... ija-rynek/
Mazda CX-5 podbija rynek!
Strona 1 z 1
W niemczech sprzedano juz 4000
szwajcaria 450
austria 750
w austri auta zamowione w marcu sa do odbioru w grudniu
najwiecej jest zamowionych 175 PS Diesla z automatem i pelnym wypasem
wiadomosci z przegladu prasy niemieckojezycznej
szwajcaria 450
austria 750
w austri auta zamowione w marcu sa do odbioru w grudniu
najwiecej jest zamowionych 175 PS Diesla z automatem i pelnym wypasem
wiadomosci z przegladu prasy niemieckojezycznej
aż tak "nie podniecałbym" się wynikami sprzedaży...zawsze tak jest w przypadku nowości. CX5 2.0 osiągami nie powala, – zużyciem także (9 l vs. deklarowane 6,6 l – patrz ost. Auto-Moto nr 5/2012 – Test praktyczny). W przypadku przyszłego diesla należy mieć na uwadze koszt ew. wymiany filtra DPF (dla Mazdy 6 2.2 l akt.kształtuje się w cenie ... 17.233,– zł (!) – patrz. ost. Auto – Świat).
- Od: 17 sty 2012, 11:38
leotdi napisał(a):należy mieć na uwadze koszt ew. wymiany filtra DPF
Potrafisz to jakoś uzasadnić?
Ilu znasz PIERWSZYCH właścicieli np. szóstek poliftowych z DPF którzy musieli ów filtr wymienić?
Właśnie ...
Nie opieraj swojej wiedzy o informacje z gazet. Są ... mało przystające do rzeczywistości w większości przypadków.
Skocz do kiosku – to nie ironia – kup nr 15/2012 Auto-Świat i poczytaj od str. 50. Dodaj do tego jakość polskiego paliwa = odpowiedź. Każde ustrojstwo "po drodze" ma określoną żywotność.
Nawiasem,
nie o to mi chodziło – nie o samą żywotność DPF-a (bo jedne mają długą inne krótką). Chodziło mi to, że tak naprawdę benzyna może być np. dla mnie lepszym rozwiązaniem, zwłaszcza wolnossąca i paląca nawet 9 l/100km, aniżeli diesel, który później okazuję się o wiele bardziej kosztowny (problem wtrysków = jakość polskiego paliwa itd.). Jedynie musiałbym się pogodzić ze słabymi osiągami benzyny. Użytkuję już kolejne TDI po stage III i wiem coś niecoś n/t pl oleju napędowego. Powoli mam dość. A przecież mam wszystko "wybebeszone" po drodze i nie mam DPF-a.
ps
Auto-Świat to czasopismo, nie czytam "fachowych porad" w gazetach. Są takie ?
Nawiasem,
nie o to mi chodziło – nie o samą żywotność DPF-a (bo jedne mają długą inne krótką). Chodziło mi to, że tak naprawdę benzyna może być np. dla mnie lepszym rozwiązaniem, zwłaszcza wolnossąca i paląca nawet 9 l/100km, aniżeli diesel, który później okazuję się o wiele bardziej kosztowny (problem wtrysków = jakość polskiego paliwa itd.). Jedynie musiałbym się pogodzić ze słabymi osiągami benzyny. Użytkuję już kolejne TDI po stage III i wiem coś niecoś n/t pl oleju napędowego. Powoli mam dość. A przecież mam wszystko "wybebeszone" po drodze i nie mam DPF-a.
ps
Auto-Świat to czasopismo, nie czytam "fachowych porad" w gazetach. Są takie ?
Ostatnio edytowano 15 kwi 2012, 17:09 przez leotdi, łącznie edytowano 1 raz
to się zaczną skarżyć jak już będą mieć "właściwe" przebiegi.
Poza tym jazda jeździe nierówna. Długie trasy vs. krótkie dystanse.
A co to Mazda jakimś wyjątkiem tu jest ? Z innej planety ?
I na koniec:
dobra – nie mam zamiaru więcej debatować n/t.
Ja "nowoczesnego" diesla (chyba) raczej już nie kupię.
Poza tym jazda jeździe nierówna. Długie trasy vs. krótkie dystanse.
A co to Mazda jakimś wyjątkiem tu jest ? Z innej planety ?
I na koniec:
dobra – nie mam zamiaru więcej debatować n/t.
Ja "nowoczesnego" diesla (chyba) raczej już nie kupię.
leotdi napisał(a):mieć "właściwe" przebiegi.
160k km to właściwy przebieg? Głównie nakulany w mieście Poznaniu.
leotdi napisał(a):A co to Mazda jakimś wyjątkiem tu jest ?
Ale ja nic o Mazdzie nie pisałem.
leotdi napisał(a):"nowoczesnego" diesla
Z salonu tego diesla miałeś?
Jak wygram w LOTTO to ją na pewno kupię 

Wysłane z poczty w Radzyminie
To ja http://www.youtube.com/watch?v=58549ffQXKY
Jeśli się obudziłeś w poniedziałek i nie boli Cię głowa oznacza to że jest środa.
To ja http://www.youtube.com/watch?v=58549ffQXKY
Jeśli się obudziłeś w poniedziałek i nie boli Cię głowa oznacza to że jest środa.
Ostatnim moim Dieslem zrobilem 265 tys w 7 lat w wiekszosci na polskim i czeskim paliwie tydzien temu sprzedany i kupuje nastepnego CX5 w dieslu
Jezeli kupujesz paliwo na stacji i zmieniasz filtr paliwa tyle co wymaga instrukcja to zapomnij o problemach
Jezeli lejesz cos co przypomina rope filra nie zmieniasz usuniesz fachowo pdf ulepszysz oprogramowanie i dolozysz czipa z allegro to powodzenia
i zapytaj sie poprzedniego wlasciciela ile auta ma odwinietych km na liczniku
moj przedostatni diesel w polsce na ruskiej ropie dociagnal do 700 tys i szczesliwie sie rozbil na drzewie bez ofiar
sj
Jezeli kupujesz paliwo na stacji i zmieniasz filtr paliwa tyle co wymaga instrukcja to zapomnij o problemach
Jezeli lejesz cos co przypomina rope filra nie zmieniasz usuniesz fachowo pdf ulepszysz oprogramowanie i dolozysz czipa z allegro to powodzenia
i zapytaj sie poprzedniego wlasciciela ile auta ma odwinietych km na liczniku
moj przedostatni diesel w polsce na ruskiej ropie dociagnal do 700 tys i szczesliwie sie rozbil na drzewie bez ofiar
sj
Strona 1 z 1