Mazda 323f BJ RF 2001r. 2.0 DiTD 101KM by Magician
Autko super wygląda na tej feli
Oby tak dalej 

- Od: 8 kwi 2011, 20:15
- Auto: Mazda 323F Bj 1,5 ZL 1999r.+Stag
Moja Bejota:)
Seraf napisał(a):nowe frukty na wiosnę wlecą do autaGit. Kiedy zjawisz się na jakimś spocie bo na alu jeszcze nie widziałem
Kto miał widzieć ten widział
Dzięki pany
Ciągle powtarzam – zaciski w kolor i wtedy będzie dopiero super. Narazie jest w porządku
Jakiś czas temu zamawiałem zaślepkę/pokrywkę bezpieczników. No i chciałem wziąć jasną szarą ale mnie kilka osób uświadomiło, że dolna część wnętrza u mnie jest nie szara a beżowa. Z dziwnych kolorów jestem słaby więc wziąłem tą beżową (niby do BJek były czarne, szare i beżowe). Dzisiaj przyszła i założyłem i o tak o to wygląda:

KUR!!
Dobrze, że chociaż ta czarna nakładka na śrubę pod szybę pasuje i nie będzie mnie drażnić.
Za każdym razem jak zerknę niżej to będzie mnie złość brała.

KUR!!

Dobrze, że chociaż ta czarna nakładka na śrubę pod szybę pasuje i nie będzie mnie drażnić.
Za każdym razem jak zerknę niżej to będzie mnie złość brała.
Data świeża wiec możesz zawsze oddać do 10 dni bez powodu lub zrobić reklamacje w Foxie. Ostatnio też kupowałem zaślepkę na podszybie i port relingu, bo miały nogi i uciekły.

- Od: 16 paź 2009, 21:04
- Auto: ex BJ TDVI RF4F '02 101PS
obecnie Kia QL
Zapomniałem zapytać. Jak się opony sprawują na suchym i na mokrym asfalcie oraz w ostrych zakrętach przy większej prędkości?

- Od: 16 paź 2009, 21:04
- Auto: ex BJ TDVI RF4F '02 101PS
obecnie Kia QL
bserfer napisał(a):Na spokojnie, kup sobie spray i psiknij na podobny szary co masz w autku i będzie git, widziałem taki myk i zdaje egzamin
Zobaczę jak bardzo będzie mnie to drażnić najpierw
Erastotenes napisał(a):Data świeża wiec możesz zawsze oddać do 10 dni bez powodu lub zrobić reklamacje w Foxie. Ostatnio też kupowałem zaślepkę na podszybie i port relingu, bo miały nogi i uciekły.
Wiesz ... to było specjalnie sprowadzane dla mnie. Okres oczekiwania na to cudo miał wynosić 6 tygodni. Zresztą nie mam nawet czasu zajechać na pocztę a i nie chce sie bawić w wysyłki.
smile napisał(a): A z ciekawości, ile płaciłeś?
Na trzecim zdjęciu jest paragon – pokrywka bezpieczników 35,5pln.
Erastotenes napisał(a):Jak się opony sprawują na suchym i na mokrym asfalcie oraz w ostrych zakrętach przy większej prędkości?
W zakrętach bajka. Oczywiście w porównaniu do tych balonów jakie miałem 185/65r14. Wydaje się, że i hamuje jakoś sprawniej ale to może jedynie złudzenie. Na mokrym żadnych problemów – jak na suchym. Jakoś jak zmieniłem zaraz spadł śnieg, który się z rana mocno topił. I wody z tego było naprawdę sporo – nie przeszkadzało mi to śmigać między autami skacząc po pasach w drodze do roboty. Ogólnie z oponek jestem narazie bardzo zadowolony. Zobaczymy jak ze ścieralnością będzie.
Problemami są stuki na nierównościach (ale to chyba normalne) no i ściąganie kierownicy w nierównościach. Często jeżdżę po pofalowanym asfalcie i trzeba już trzymać kierownicę bo potrafi latać raz na jedną, raz na drugą. Przy balonach tego nie było. Ale to kwestia przyzwyczajenia a raczej odzwyczajenia się od kierowania dwoma palcami
PS. W aucie mam teraz straszny syf, nie mam kiedy wyczyścić wnętrza. Poza tym bloki u mnie ocieplają i za każdym razem z rana jak odpalam silnik włączy się nawiew to tyle styropianu nadmuchuje, że czasem to aż muszę się zasłonić żeby nie pochłonąć tych bóbek jamą ustną i nosową

Dzisiaj korzystając z ładnej pogody postanowiłem poprzyklejać plastikowe zaślepki od relingów. Za każdym razem jak na myjnię zajadę to po umyciu chłopaki ich szukają bo gdzieś woda je pozmiatała. A na początku to wracałem pół miasta bo nie zwróciłem uwagi od razu, że ich nie ma. A ustrojstwo kosztuje jakieś 60pln (gdzieś widziałem za tyle komplet).
No i wziąłem klej silikonowy, kupiony za grosze w auchanie, benzynę ekstrakcyjną, rolkę papierowego ręcznika i poprzyklejałem paćkając się przy tym jak małe dziecko
Zobaczymy czy będzie się trzymać.
Postanowiłem też zobaczyć jak to u mnie z tym filtrem kabinowym. Dzięki zdjęciom z forum zobaczyłem, że jak jest u mnie miejsce to na pewno nie za schowkiem. Rzuciłem więc na glebę stary welurowy dywanik i na kolanach szukałem pod schowkiem (wcale nie trzeba się kłaść jak ktoś pisał w temacie o wymianie tegoż filtra). I znalazłem coś co przypominało zamknięcie na fotkach u innych mazdowiczów. Odkręciłem kluczykiem 10 a tam ... pusto
Wypadły tylko jakieś liście, noski, styropian i ... zesztywniały żuk
Ale widziałem cos białego to pomacałem ręką i wyjąłem jeden, z dwóch, filtrów. Tych skłądanych. Jeden bo pewnie poprzedni właściciel uznał, że dwa to już będzie za dużo 
Pojechałem do Norauto po filtry ale tam znalazłem po 90pln marki Norauto. Zaśmiałem się i wyszedłem. Kilka dni przejeżdżę jeszcze bez bo nie będę tyle płacił za "jakość Norauto".

No i wziąłem klej silikonowy, kupiony za grosze w auchanie, benzynę ekstrakcyjną, rolkę papierowego ręcznika i poprzyklejałem paćkając się przy tym jak małe dziecko

Postanowiłem też zobaczyć jak to u mnie z tym filtrem kabinowym. Dzięki zdjęciom z forum zobaczyłem, że jak jest u mnie miejsce to na pewno nie za schowkiem. Rzuciłem więc na glebę stary welurowy dywanik i na kolanach szukałem pod schowkiem (wcale nie trzeba się kłaść jak ktoś pisał w temacie o wymianie tegoż filtra). I znalazłem coś co przypominało zamknięcie na fotkach u innych mazdowiczów. Odkręciłem kluczykiem 10 a tam ... pusto

Pojechałem do Norauto po filtry ale tam znalazłem po 90pln marki Norauto. Zaśmiałem się i wyszedłem. Kilka dni przejeżdżę jeszcze bez bo nie będę tyle płacił za "jakość Norauto".

Dopiero teraz doczytałem, że "renomowanej firmy"

Pewnie ten węgiel na tym filtrze, za takie pieniądze, przy węglu aktywnym to nawet nie leżał
Chciałem od razu jechać do IC ale na wszelki wypadek zerknąłem w necie do której pracują i w soboty do 14. A jak patrzyłem było przed 15.
smile a skąd wziąć numer klienta tego dużego warsztatu? Kiedyś mi kumpel mówił, że tam po nazwie firmy nie pójdzie, że trzeba podać ten numer.
smile a skąd wziąć numer klienta tego dużego warsztatu? Kiedyś mi kumpel mówił, że tam po nazwie firmy nie pójdzie, że trzeba podać ten numer.