To standardowe wyposażenie czy samoróbka ?
Tu moje ciemne szybki:

Trochę słabo widać bo takie nasłonecznienie i auto brudne.
www.mazdaspeed.pl
marex napisał(a):.
Hubix napisał(a):Tu moje ciemne szybki:
Trochę słabo widać bo takie nasłonecznienie i auto brudne.
Paweł84 napisał(a):podrzuci ktoś jakie są żarówki do podświetlenia deski (chodzi o pokrętła nawiewu i temperatury)
marex napisał(a):dobrzyn22 o jakiej przepuszczalności masz folie na szybach?
Grzeggorz napisał(a):Szybkie pytanie – czy ktoś z Was kolegów mazdowiczów używa zasłonek zamiast przyciemniania szyb w M6? Zastanawiam się nad takowymi jak pod linkiemhttp://allegro.pl/show_item.php?item=2231034944
Ciekaw jestem wad rozwiązania i jak to się w ogóle sprawuje...
agrest_j napisał(a):Czy ktoś z Was przerabiał temat czyszczenia przepływki?
Kelm napisał(a):Pamiętaj, że klima nawet z najbardziej zajeb...m filtrem jest niezdrowa i dla dzieci i dla dorosłych
Kelm napisał(a): nie mówiąc już o zmianach temperatury, na krótkich trasach przy dziecku w ogóle nie powinieneś używać
Kelm napisał(a):Łatwo się zaziębić (wychodząc z przyjemnego chłodu, na upał 40 stopni)
Kelm napisał(a):no i przenosi wszystkie zarazki i choroby, które wcześniej zaszczepiłeś w filterku
dobrzyn22 napisał(a):oj przerabiał przerabiał...szukajka prawdę Ci powie
PS. masz na forum nawet fotorelację![]()
dobrzyn22 napisał(a):skąd masz takie informacjeJakby była niezdrowa to nikt by jej nie używał
![]()
dobrzyn22 napisał(a):Klimy trzeba używać z głową-jak ktoś sobie ustawi 18 st.,a na zewnątrz jest 40 to nic dziwnego, że się przeziębiaGdzieś wyczytałem, że taka"bezpieczna" różnica temperatur,przed samym wyjściem z auta, to ok.8-10st max.
dobrzyn22 napisał(a):Jak dla mnie-kolejny obiegowy mit, który skłania do ogólnego stwierdzenia, że klima przeziębia i jest nośnikiem bakterii i wirusów...Jeżeli o klimę dbasz, regularnie odgrzybiasz, wymieniasz filtry to nic takiego nie ma miejsca
Kelm napisał(a):jakoś mniej tych chorób jest, oczywiście tych od auta, bo z przedszkola to dalej się niesie
lukias81 napisał(a):Wszystko z głową
Kelm napisał(a):jak już dojeżdżam, to wyłączam klimę tak, ze 10-20 minut przed finałem, po jakimś czasie gdy robi się znowu gorąco, to otwieram szyby
Kelm napisał(a):Musiałbym co miesiąc filtr wymieniać, żeby tam żadna zaraza nie siedziała
kelm napisał(a):To co to jak jest 40 to mam sobie ustawić na klimie 32??? To raczej nie jest z głową
. W trakcie jazdy(dłuższej) możesz sobie ustawić jaką chcesz(w granicach zdrowego rozsądkuprzed samym wyjściem z auta
Grzyby napisał(a):Potrafisz je rozróżniać? Szacun![]()
Grzyby napisał(a):jest ... dziwne (żeby nie użyć innego słowa). Na pewno odsunięte szyby w trakcie jazdy lepiej działają na dzieci
Grzyby napisał(a):A co Ty chcesz dzieci w sterylności trzymać?
Gratuluję – jesteś na najlepszej drodze żeby złapały alergię.
agrest_j napisał(a):Hej.
Czy ktoś z Was przerabiał temat czyszczenia przepływki?
Mam następujące objawy:
– delikatne szarpanie przy przyspieszaniu w zakresie 2000-3000 obr.
– jakiś mułowate to auto
– wysokie spalanie
-szarpanie przy zmianie biegów
Aha i jeszcze w trakcie zakładania gazu Bananmin stwierdził, że były jakieś błędy z przepływomierza i może coś się z nim dziać![]()
Wyczytałem gdzieś że może to być wina brudnej przepływki, więc kupiłem dziś płyn do czyszczenia hamulców i spróbuję ją wypsikać.
Zobaczymy co będzie dalej bo nie uśmiecha mi się kupować nowej.
Na wariata rano zerknąłem na filtr powietrza, ale biały jak śnieg więc chyba filtr jest czysty.
A może macie jakieś patenty co może być?
Użytkownicy przeglądający ten dział: 13kamil i 2 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6