Mazda 5 kupno
Strona 1 z 1
Podejrzewam, że na rynek europejski nie wychodziły piatki bez DPF albo jakieś z pierwszych lat.
Brew pozorom niema dramatu z tym DPF trzeba porostu zwracać uwagę na poziom oleju a jeśli komuś bardzo zacznie dokuczać można się go pozbyć...
Trzeba tylko pamiętać żeby wyskoczyć poza miasto żeby filterek miał możliwość spokojnie się przepalić
i oczyścić.
Brew pozorom niema dramatu z tym DPF trzeba porostu zwracać uwagę na poziom oleju a jeśli komuś bardzo zacznie dokuczać można się go pozbyć...
Trzeba tylko pamiętać żeby wyskoczyć poza miasto żeby filterek miał możliwość spokojnie się przepalić
i oczyścić.
brencik napisał(a):Kup benzyne jak ja nie będziesz miał problemu z DPF itp przypadłościami diesla
Darujmy sobie takie odpowiedzi bo nie wnoszą nic do tematu a powodują odwieczne wojny ON vs PB.
Ludzie naprawdę mogą lubić diesle z rożnych powodów,a filtra DPF-FAP nie ma się co bać,kiedyś katalizatorem straszyli i co i nic dalej są
Pozdrawiam
Marian
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
naiLo napisał(a):Podejrzewam, że na rynek europejski nie wychodziły piatki bez DPF albo jakieś z pierwszych lat.
i oczyścić.
czyli jesteś niewolnikiem swojego auta
ale co tam mam dpf w drugim aucie i wszystko da się wytrzymać, należy się przyzwyczaić i spoko

brencik napisał(a):Marianek napisał(a):,kiedyś katalizatorem straszyli
Kto?
To były czasy kiedy ty pewnie się bawiłeś samochodzikami,co starsi to pamiętają i tez było na topie
wycinanie katalizatorów.
brencik napisał(a):Ropa jest dobra dla chłopa. I do TIR-a.
Jak się nie ma,nie zna to się bzdury gada.
Typowe powielanie stereotypów,"ja mam PB i jest najlepsze a diesel be".
Każdy kupuje co lubi i na co go stać i trzeba to uszanować.
Pozdrawiam
Marian
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.