Witam.
Muszę wymienić hamulce z przodu, komplet.
O ile z tarczami nie ma problemu to mam wątpliwości co do klocków.
W intercarsie można dostać klocki ferrodo lub TRW ze stykiem zużycia akustycznym lub po prostu ze stykiem zużycia (sądzę że elektrycznym) lub jakieś sądzę że badziewie ABE bez styku zużycia.
Nie ma natomiast bez styku tych dwu lepszych marek co wymieniłem wyżej.
Czy w moim modelu jest styk zużycia czy nie?
Klocki 323 F BA ze stykiem zużycia czy bez?
Strona 1 z 1
- Od: 29 cze 2008, 11:23
- Auto: 323F BA 1.8 97r. i musiałem wsadzić LPG ;(
Mazda 6 GG 2006 fl. 2.3 benzynka :–)
ja u siebie mam takie małe blaszki przy klockach, ot cały styk zużycia. wg mnie lepiej mieć niż nie mieć. Ostatnio w drugim aucie (Corsa) wymieniałem klocki bo jakieś dziwne dźwięki dochodziły z koła i okazało się, że z jednego klocka została tylko blacha. Niestety nie miały tego czujnika.
- Od: 15 lut 2009, 18:00
- Auto: była 323F BA BP 95r.
jest Mondeo MK4
A tak jeszcze dla obeznanych, czy ten klocek
http://sklep.intercars.com.pl/dynamic/u ... 2e7c92d654
jest ok do mojego modelu?
Bo nie chcę się nadziać, a wiem że nie raz albo występują 2 rodzaje (np. na tej samej stronie TRW ma 2 modele klocków na przód i znacznie się różnią) albo mają zje...katalogi w IC.
Od razu piszę że Carspeed po VINie odpada bo zestaw muszę mieć dziś lub jutro, więc przesyłka nie dojdzie.
http://sklep.intercars.com.pl/dynamic/u ... 2e7c92d654
jest ok do mojego modelu?
Bo nie chcę się nadziać, a wiem że nie raz albo występują 2 rodzaje (np. na tej samej stronie TRW ma 2 modele klocków na przód i znacznie się różnią) albo mają zje...katalogi w IC.
Od razu piszę że Carspeed po VINie odpada bo zestaw muszę mieć dziś lub jutro, więc przesyłka nie dojdzie.
- Od: 29 cze 2008, 11:23
- Auto: 323F BA 1.8 97r. i musiałem wsadzić LPG ;(
Mazda 6 GG 2006 fl. 2.3 benzynka :–)
kolega lesiux dobrze mowi lepiej mieć niż nie mieć
z tym że z tego co się orientuje w mazdach 323 f ba nie ma wizualnego ostrzegania o zużyciu klockow w postaci kontrolki na desce rozdziejczej więc podejdzie tylko akustyczny. w porrzednim aucie renault clio 1 z 1992 miałem takową instalacje tylko jakić magik poucinał kable od klockow i te co są w nadkolach i nie dało się w ten sposow podłączuc instalacji. ale dobry patent taka instalacja
co do klockow polecam ferrodo nie do zajeżdżenia
kolega w bmw e39 założył jakieś podruby i dosłownie 4 dochamowania z 200 do zera i po klockach a felgi czarne
po założeniu ferrodo inna bajka dociera
hamulce drugi sezon a klockow jeszcze połowy nie ubyło i pedał nie robi się miękki po wciśnięciu do podłogi 
z tym że z tego co się orientuje w mazdach 323 f ba nie ma wizualnego ostrzegania o zużyciu klockow w postaci kontrolki na desce rozdziejczej więc podejdzie tylko akustyczny. w porrzednim aucie renault clio 1 z 1992 miałem takową instalacje tylko jakić magik poucinał kable od klockow i te co są w nadkolach i nie dało się w ten sposow podłączuc instalacji. ale dobry patent taka instalacja
co do klockow polecam ferrodo nie do zajeżdżenia
kolega w bmw e39 założył jakieś podruby i dosłownie 4 dochamowania z 200 do zera i po klockach a felgi czarne
po założeniu ferrodo inna bajka dociera
Strona 1 z 1