Przydławienie przy przyśpieszaniu na pełnym gazie. –> Diesel

Postprzez mlokos » 10 mar 2012, 21:07

Witam, to moj pierwszy post – dopiero od paru dni jestem szczesliwym uzytkownikiem Mazdy :D

Niestety pojawil sie u mnie lekko drazniacy problem. Wystepuje bardzo rzadko i nieregularnie – otoz gdy pedal gazu jest doslownie musniety to czasem auto potrafi szarpac przez 1-2 sekundy po czym jesli sie nacisnie mocniej albo calkowicie odpusci gaz to przestaje. Zupelnie tak jakby silnik sie nie mogl zdecydowac czy zwiekszac obroty czy nie.
Z tego co zaobserwowalem to nie wystepuje to przy jakichs konkretnych obrotach silnika (ale raczej na niskich) ani tez na konkretnym biegu.
Czy ktos moze mial cos podobnego u siebie? Czytalem istniejacy temat ale jednak tamte objawy roznia sie od moich...
mlokos

Postprzez Kamil » 10 mar 2012, 21:21

tak, niektórzy z nas mają to samo (m. in. Ja), zdarza się czasami, dokładnie tak jak to opisałeś. Jak na razie nie ma na to uniwersalnej porady.
Kamil

Postprzez jarozz » 3 kwi 2012, 18:27

Ktoś był z tym w serwisie??? Ja się wybieram powoli... Szarpnięcie pojawia się u mnie czasami na 2 i 3 biegu przy 3k obrotów.
Jarozz
Początkujący

Od: 25 wrz 2011, 20:45
Auto: M6 GH 2.0 MZR Kirey

Postprzez dumdum » 3 kwi 2012, 18:56

Ja byłem i przy którejś wizycie w końcu mi naprawili – pisałem w innym wątku. Problem u mnie tkwił podobo w podkładkach pod wtryskiwaczami. Wymienili i przestało szarpać.
Ostatnio edytowano 15 cze 2012, 00:37 przez dumdum, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 11 sie 2010, 23:42
Auto: Mazda 6 GH 2.2 Diesel Kombi wersja Sport

Postprzez Wojtek » 3 kwi 2012, 22:02

a szarpalo, bo nie bylo kompresji... dlatego nalezy zapoznac sie zawsze ze wskazaniami spalania chwilowego... a jak rosnie (skoczy o jakies 1,5l – 2l , to nalezy poszukac dlaczego... ;)
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Zarząd – Członek Zarządu

Od: 21 gru 2013, 13:44
Auto: Renault Arkana E-Tech
Renault
Mii FR-line 1.0 75KM