Osobiście przy silniku sam bym niczego nie robił, bo się po prostu nie znam – wszystkiego samemu niestety nie da się zrobić
Czekamy na dalszy ciąg wydarzeń i życzymy powodzenia.
www.mazdaspeed.pl
pelczus napisał(a):Powiem tak w moim przypadku poszedłem na żywioł bo uznałem, że panewka była tak minimalnie przytarta, że powinno ok, ale we wtorek mam robic kolejne pomiary manometrem. Poza tym gdy stukało ma pierwszym cylindrze to wynik pomiaru na wszystkich cylindrach miałem w okolicach 16 +-0,1.
rafalswiech3 napisał(a):....
1. Przy okazji wymienione zostały pierścienie na wszystkich tłokach i .....
2. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale szklanki zostały włożone w innej kolejności niż przedtem.
....
zadra napisał(a):Swoją drogą mógł przecież zalać 15w40 – jest GĘŚCIEJSZY i bardziej LEPKOWATY i na pewno lepiej uszczelniłby świeżo wymienione pierścienie..
tadziol napisał(a):zadra napisał(a):Swoją drogą mógł przecież zalać 15w40 – jest GĘŚCIEJSZY i bardziej LEPKOWATY i na pewno lepiej uszczelniłby świeżo wymienione pierścienie..
Piszesz poważnie czy to ukryty sarkazm ?
szolcuss napisał(a):To że coś spier... To doskonale wiem unika mnie jak ognia gwarancję i ma niby gdybym zastał mechanika na warsztacie... Czyli zostać przy 10w40 ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6