WARSZAWA – wtorek !!! spotkanie 21. 01 godz.20:00 Galeria Handlowa Bemowo

Zloty, spoty i spociki. Dział przeznaczony do planowania i przeprowadzania spotkań naszej społeczności.

Postprzez mx6sc » 30 mar 2012, 13:49

spoko ale puki co to bardziej wygląda na to że to ja na spota nie będę miał czym jechać :D
co do całej afery miejscowej to się forum ożywiło <lol>
nie ma o co kruszyć kopii
idzie lato będzie plener i komary więc i tak spoko
mx6 ge kl,
323bf b6 R.I.P.,
323bf b6t 4x4,
probe fs,
xedos6 kf
mx-6ge kl,
mx-3 b6 sohc,
626 gd gt fe3n,
Forumowicz

Od: 12 maja 2007, 20:25
Auto: punto 1.4 8v......

Postprzez LookR » 30 mar 2012, 14:55

Nie chcę robić czaterii, ale jak Lulu podniosłaś wątek spotów u Kojota, to nie powinnaś kasować co niektórych komentarzy – pewnie wiesz jaki komentarz mam na myśli i kogo. Uważam, że każdy może się wypowiedzieć i napisac co myśli, nawet za cenę "nieprzychylności". Dlatego wyłączam się z przedmiotowej rozmowy w ramach protestu "wycięcia" komentarza kolegi A.
Tak sie nie robi <nie>
Miłego weekendu
Si Deus pro nobis, quis contra nos? (łac.)
Skoro Bóg jest z nami, któż przeciwko nam?
Forumowicz

Od: 8 lis 2009, 23:41
Auto: M3

Postprzez Lulka » 30 mar 2012, 15:00

Luker81 napisał(a):Nie chcę robić czaterii, ale jak Lulu podniosłaś wątek spotów u Kojota, to nie powinnaś kasować co niektórych komentarzy – pewnie wiesz jaki komentarz mam na myśli i kogo. Uważam, że każdy może się wypowiedzieć i napisac co myśli, nawet za cenę "nieprzychylności". Dlatego wyłączam się z przedmiotowej rozmowy w ramach protestu "wycięcia" komentarza kolegi A.
Tak sie nie robi <nie>
Miłego weekendu

Luker jak chcesz kogoś oskarżać to oskarżaj tych co mają władzę do kasowania komentarzy w tym dziale ... ja niestety takiej władzy nie mam tylko Siw-y i Gromaciek mogą kasować posty w dziale spotów, ja mam takie uprawnienia tylko w działach ogólny i hydepark. Proszę nie przypisywać mi działań które nie zostały wykonane przeze mnie ... a ten co kasuje niech ma trochę jaj i się do tego przyzna !! !! !!
Forumowicz

Od: 26 lut 2008, 01:19
Auto: Mazda 323 BJ B3 '98
Mazda mx5 NB FL '02

Postprzez Szalotka » 30 mar 2012, 15:20

Ja mam jaja i to duże i nie skasowałem nikomu posta.
Proszę o spokój i nie zakłócanie porządku jaki panuje ostatnimi czasy na spotach i forum regionalnym.
Wszyscy przybywający są zadowoleni i tak niech pozostanie <spoko> Nikt nikomu nie zabrania przyjechać na spot ani nie chce żeby nowe osoby się zrażały. Wręcz przeciwnie :)
Lulu, krótko i na temat. Daj spokój. Nie szukaj ognia tam gdzie został ugaszony.
Temat uważam za zamknięty <cisza>
Szalotka

Postprzez nell8 » 30 mar 2012, 15:31

A może jednak Cafe66? ;)

Chyba sporo chętnych jest... :D
Forumowicz

Od: 22 kwi 2009, 14:12
Auto: 323f BA + MX-5 NAfl :D

Postprzez tomek-waw » 30 mar 2012, 15:47

nell8 napisał(a):Cafe66?

My już potwierdziliśmy.
Obrazek
Forumowicz

Od: 21 lis 2011, 01:34
Auto: GTI MK7 380KM/520Nm
Była, M3 Kintaro 2.0 LF 161KM/182Nm

Postprzez Waterlive » 30 mar 2012, 16:00

Chyba nie ma sensu już mieszać, ale róbcie jak chcecie. Cafe jak bedzie chciała większość to zrobimy następnym razem ;) Ja będę bez względu na miejsce :)
Dziękuję za kolejne zakopanie ważnego tematu.
Forumowicz

Od: 20 maja 2010, 00:04
Auto: Citroen Berlingo II 2.0 HDI 03'

Postprzez Mazd Max » 30 mar 2012, 16:33

Skoro mowa o mieszaniu to ja idę się wyrzygać :|
Wysłane z poczty w Radzyminie
To ja http://www.youtube.com/watch?v=58549ffQXKY

Jeśli się obudziłeś w poniedziałek i nie boli Cię głowa oznacza to że jest środa.
Forumowicz

Od: 10 sty 2008, 11:47
Auto: Biała Dama GH
wcześniej BJ, GY oraz GG

Postprzez Szyman » 31 mar 2012, 18:00

Znowu? ;p Nie no fakt. Nie ma co mota teraz, już jest ustalone, niech tak zostanie, Następnym razem pomyślimy o Cafe ;)
Obrazek
Forumowicz

Od: 10 sty 2012, 08:14
Auto: Mazda 6 GG 2004 2.0 benz

Postprzez arjot » 31 mar 2012, 23:41

Nell, napisz sobie na kartonie numer rejestracyjny i wypędź wreszcie na przejażdżkę miatę :) A na mokotów daleko nie masz, akurat się silnik rozgrzeje :)
Forumowicz

Od: 27 lut 2010, 16:33
Auto: Jest :MX-5 NBfl Memories III '05
Była: 3 BK Z6 sedan

Postprzez malutka » 2 kwi 2012, 13:49

Może poniewczasie, ale się wypowiem. Jako wieloletni klubowicz i dawny PR regionu mam dosyć szerokie spojrzenie na to, co się w regionie działo, zmieniało itp. Na moich oczach przewinęło się kilkanaście grup spotowiczów i jedyną aktywną jeszcze osobą, która widziała równie dużo co ja jest jeszcze Siwy.

Spoty u Kojota cieszyły się dużym zainteresowaniem, ale nie ma co ukrywać – głównie w sezonie wiosenno letnim. Zimą rzeczywiście przy dużej ilości osób siedzenie w zajaranej kanciapie lub zimnym garażu nie należało do przyjemności pierwszej klasy.

Ale dyskusja tyczy się obecnej sytuacji, czyli właśnie sezonu, w którym można spędzać czas na świeżym powietrzu.
U Kojota jest dość duży teren (mimo wielu wraków lub nie wraków), można spokojnie zaparkować, wyciągnąć leżak czy kocyk, uruchomić grilla i spędzić miło czas. Zawsze, jak ktoś jest w potrzebie pogrzebania pod maską znajdzie się tam dla niego miejsce, pomocna dłoń i narzędzia. Jest to miejsce z klimatem motoryzacyjnym, gdzie przy okazji można zrobić piknik.
Padły słowa, że brudno...no cóż, nie zapominajmy, że jest to warsztat a nie galeria handlowa. Strój na taki spot to raczej jeansy i bluza (dla wtajemniczonych dresik ;) ), a nie laczki z wężowej skórki i spodnie w kancik. Jak ktoś nie będzie się tarzał po podłodze, wpadał do kanału, czy przeciskał między rozebranymi autami, to raczej nie ma szans się usmarować. Auta stojące na zewnątrz, pod chmurką mogą się co najwyżej ubrudzić kupą przelatującego ptaka, bądź kurzem z drogi – a oba te czynniki mogą nas dosięgnąć również w wielkim mieście :D

O gustach przyjęło się nie dyskutować. Dawnej ekipie podobały się tamtejsze spoty, ale jak to słusznie zauważyła Lulu, byli to ludzie ze starszymi mazdami, w których zawsze było coś do zrobienia, obgadania itd. To co nas przyciągało, to nie tylko klimat i fajni ludzie ale też fakt, że można będzie zrobić przy aucie coś, czego nie jesteśmy w stanie wykonać pod blokiem lub fakt, że nie wiedząc jak coś zrobić otrzymamy pomoc innych i niezbędne narzędzia.
Z tego co widzę, teraz ekipa składa się głównie z nowych modeli, więc i dryg do spędzania czasu w warsztacie jest mniejszy... To zrozumiałe.

Czasy się zmieniają, ludzie i ich potrzeby też. Na siłę się nikogo nie uszczęśliwi. "Starzy" przestali przyjeżdżać z różnych przyczyn i podejrzewam (patrząc po sobie), że jeśli śledzą temat spotkań, to rzadko. Więc nawet jak wrócimy do dawnych miejsc, to po prostu mogą o tym nie wiedzieć (dobry byłby w tym przypadku grupowy mailing, co jest możliwe w panelu mazowsza).
Ale mimo wszystko też uważam, że region tworzy nie tylko ta grupa, która obecnie stawia się na każdym spocie i planując miejsca nie powinno się kierować myślą "teraz jest dobrze i niech tak zostanie". Fajnie by było jakby czasem zostały uwzględnione postulaty osób, które przyjeżdżają raz na jakiś czas.

Dziękuję za uwagę i pozdrawiam!
Obrazek
good girls go to heaven bad girls go everywhere...
bad girl ;)
Forumowicz

Od: 6 maja 2006, 12:20
Auto: マツダ MX-6 2.0 FS '92

Postprzez Szalotka » 2 kwi 2012, 14:43

malutka napisał(a):Czasy się zmieniają, ludzie i ich potrzeby też. Na siłę się nikogo nie uszczęśliwi. "Starzy" przestali przyjeżdżać z różnych przyczyn i podejrzewam (patrząc po sobie), że jeśli śledzą temat spotkań, to rzadko. Więc nawet jak wrócimy do dawnych miejsc, to po prostu mogą o tym nie wiedzieć (dobry byłby w tym przypadku grupowy mailing, co jest możliwe w panelu mazowsza).

Zostanie wykonany taki krok jak nastąpi propozycja spotkania w dawnych miejscach (kojot, Młociny)
Idzie sezon więc myślę że dla każdego będzie cos miłego :)

malutka napisał(a):Fajnie by było jakby czasem zostały uwzględnione postulaty osób, które przyjeżdżają raz na jakiś czas.

j/w
Szalotka

Postprzez CezaR83 » 2 kwi 2012, 14:51

malutka napisał(a):Dziękuję za uwagę i pozdrawiam!

<spoko>
Dzięki odstępom międzyakapitowym dobrze sie czyta takie poematy ;)
Fajnie ze sie odzywacie w końcu na łamach forum, aczkolwiek miło by was zobaczyc Live! <prosze>

Co do tematu to jak zawsze – nikt nikogo na siłę na spoty zapraszał nie bedzie, frekwencja na spotach i tak sie poprawiła, czyli atmosfera odbierana jest pozytywnie, wiec jak ktoś ma czas i chęć to pojawi sie, bo przeciez mamy po dwóch stronach rzeki spotkania, miejscówki są też bardzo zróżnicowane w sezonie letnim :P a i dodatkowe wyjazdy (spoty) również.

PS. Aha, Dyskryminacji na nowe czy stare auta czy starych i nowych klubowiczów nigdy nie było :> wiec nie widze sensu tak to odbierać. Dyskryminacją moim zdaniem mogą sie pochwalić osoby jeżdzące TYLKO na spoty MPSów, A-spec czy mx-5, na spotach MazdaSpeed wszyscy sa mile widziani!!
Dziękuję za uwagę i pozdrawiam!
Zawsze kiedy piszesz głupie posty, Bóg zabija Kotka!
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Od: 26 lip 2008, 17:47
Auto: Była: M3 BK A+ 1.6 MZCD
Jest: BP eSkyX AT FWD Takumi

Postprzez malutka » 2 kwi 2012, 15:42

CezaR83 napisał(a):Dzięki odstępom międzyakapitowym dobrze sie czyta takie poematy ;)

Rzadko się odzywam i jak już, to za zwyczaj mi się tego uzbiera :) Ale zawsze się staram, żeby moje wypowiedzi były zwięzłe, zrozumiałe i łatwo przyswajalne :P

CezaR83 napisał(a):Dyskryminacji na nowe czy stare auta czy starych i nowych klubowiczów nigdy nie było :> wiec nie widze sensu tak to odbierać.

Ja nie pisałam o dyskryminacji, tylko o fakcie, który ma miejsce i który w jakimś stopniu na pewno wpływa na wygląd obecnych spotkań. Nie miałam na myśli, że stare auta są niemile widziane, tylko o pewnych upodobaniach właścicieli nowych i starych aut, które troszkę mogą dzielić towarzystwo.
Obrazek
good girls go to heaven bad girls go everywhere...
bad girl ;)
Forumowicz

Od: 6 maja 2006, 12:20
Auto: マツダ MX-6 2.0 FS '92

Postprzez CezaR83 » 2 kwi 2012, 15:49

Nie chodziło w tym odniesieniu o Twoje słowa :P wczesniej coś takiego przeczytałem co by na to wskazywało.....
Zawsze kiedy piszesz głupie posty, Bóg zabija Kotka!
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Od: 26 lip 2008, 17:47
Auto: Była: M3 BK A+ 1.6 MZCD
Jest: BP eSkyX AT FWD Takumi

Postprzez Szalotka » 2 kwi 2012, 16:19

No już kochani. Z początkiem nowego tygodnia jak i miesiąca żegnamy zamęt jaki sie na chwilę wkradł :)

Na spotach mile widziani są kierownicy / kierowniczki (os. towarzyszące również) samochodów z logiem Mazdy bez względu na rocznik oraz stan wizualny pojazdu jak i właściciele innych marek niz Mazda a związanych z naszym klubem bądz dopiero chcący dołączyć do naszego grona. Liczą się ludzie, ich pasja oraz wspólna zabawa jaka towarzyszy nam przy spotkaniach.

Do jutra <spoko>
Szalotka

Postprzez gutek_wrb » 2 kwi 2012, 17:04

No ciekawe czy zacznie <wow> się Frekwencja taka jak przy święceniu pisanek w Sobotę :P
Forumowicz

Od: 13 mar 2010, 23:52
Auto: CeX-30 -AWD aktualnie

Postprzez nell8 » 3 kwi 2012, 13:44

arjot napisał(a): Nell, napisz sobie na kartonie numer rejestracyjny i wypędź wreszcie na przejażdżkę miatę

Miata już została wypędzona, ma nowe numerki :D i nawet ostatnio dzielnie znosi... śnieg i szron – wiosna kurcze :|

ps. Nie można jeżdzić z tablicami z tektury! Nie wiedziałeś? :> :P
Forumowicz

Od: 22 kwi 2009, 14:12
Auto: 323f BA + MX-5 NAfl :D

Postprzez Wodnik » 3 kwi 2012, 13:52

Oj tam nie można! Można, można. Tylko z wolna i ostrożna ;P
Mam nadzieję nareszcie dzisiaj się pojawić mimo że kilometry które zostały do przeglądu szybko uciekają <oczy>
Im cieplej tym szybciej <lol>
[img]http://i59.tinypic.com/2h4m720.jpg[/img
Forumowicz

Od: 16 lut 2011, 15:37

Postprzez Magdalena » 3 kwi 2012, 13:54

malutka napisał(a):a nie laczki z wężowej skórki

Wiesz co dobre <lol>
Ruda czarownica
Forumowicz

Od: 11 lut 2008, 00:17
Auto: 323 P/Małe czarne