Real zgubił dwa punkty, 3 zgubi z Barcą....jeszcze jedna wpadka i będzie się działo!
Piłka nożna – temat zbiorczy
Adamos napisał(a):Real zgubił dwa punkty, 3 zgubi z Barcą....jeszcze jedna wpadka i będzie się działo!
czekałem aż ktoś to napisze

gromaciek napisał(a):Z tym Bogiem to może przesadził ale że jest to na obecną chwilę król piłki to się zgadzam w 100 %![]()
zawsze mnie to zastanawiało jak można to stwierdzić. skoro wielu dobrych gra w innych ligach. Jest to co najwyżej subiektywna opinia ludzi. a że w danej chwili all są zapatrzeni w Barcelone to i ktoś od nich musiał być "królem". Sorry ale Messi nie jest dla mnie takimi kimś, szczerze to badziewie by zrobił (co zresztą pokazuje w Reprezentacji) gdy nie ma za plecami Xaviego i Iniesty, i oni dwaj już według mnie prędzej zasługują na miano królów niż on.
Adamos napisał(a):Pewnie piłkarze MU sa lepsi........są.....razem wzięci wszyscy są lepsi od jednego Messiego
Na jakiej podstawie wysnuwasz takie wnioski?
Porównajmy sobie Roo i Messiego, sorry ale dużej przepaści w umiejętnościach pomiędzy nimi nie widzę, jeden jest lepszy od drugiego w czymś drugi od pierwszego w czymś, Przy czym chciałem zauważyć że nie Twierdzę że Roo jest Bogiem, Królem oraz nie będę mu nadawał innych tytułów szlacheckich czy też Nadludzkich, Roo Jest dobry... Nie ma dla mnie czegoś takiego jak najlepszy na świecie, jest grupka wybitnych piłkarzy do których niestety Messi sie zalicza. Ale też zalicza się tam Roo.
Amen.
Szymon napisał(a):Stawiam na pasy
Z taką grą jak wczoraj, to chyba można już powoli witać Pasy w 1 lidze.
artykuł
Komitet cofnął pierwszą żółtą kartkę Ramosowi, ponieważ arbiter nie potrafił wyjaśnić, dlaczego ją pokazał.
Rewelacja. Nie wie czemu pokazał żółtą kartkę. Fajny jest też artykuł w Piłce Nożnej(nr 12, jeszcze w sprzedaży), "Patologiczny układ", autor opisuje obecną sytuację sędziów w La liga.
-
Kamil
obiektywnie rzecz biorąc karny dla barcy nie był wcale taki ewidentny. bylo widac tam probe wymuszenia bo napastnik barcy i tak by nie doszedl do pilki ktora odskoczyla mu zbyt mocno.
milan gral dobrze, bardzo madrze ale widac bylo jednak ze barca gra lepszy futbol. jednak byla troche stlamszona, jakby oniesmielona i speszona pod bramka milanu.
ogolnie Barca byla troche lepsza w calym meczu ale remis uwazam za sprawiedliwy.
milan gral dobrze, bardzo madrze ale widac bylo jednak ze barca gra lepszy futbol. jednak byla troche stlamszona, jakby oniesmielona i speszona pod bramka milanu.
ogolnie Barca byla troche lepsza w calym meczu ale remis uwazam za sprawiedliwy.
Co za obiektywizm jestem w szoku
A wielki messi zwalił na murawę
Dobry wynik dla milanu przed meczem rewanżowym
Trzymam kciuki za Milan Lab
A wielki messi zwalił na murawę

Dobry wynik dla milanu przed meczem rewanżowym
Trzymam kciuki za Milan Lab

Adamos napisał(a):Po tym co Milan pokazał w Londynie to ten wynik jest raczej....słaby
Mecz meczowi nie równy
Moim zdaniem lepszy był milan. bo to że Barcelona robiła akcje o niczym nie świadczy. Dużo groźniejsze sytuacje miał milan. Oczywiście nie zapomnijmy że milan grał praktycznie rezerwowym składem (połowa składu to szpital) wiec nie ma co się spinać, a do tego Nesta i Ambrosini mistrzostwo świata. Karny ewidentny nurek (ale zawodnicy barcelony tak mają) Ogolnie jestem zadowolony choć szkoda że bramki nie zdobyli 
People_Hate_Me napisał(a):Karny ewidentny nurek (ale zawodnicy barcelony tak mają)
Owszem nurek, ale kontakt był. Sanchez sprytnie wszedł w ręce Abiattiego. To raz, drugi karny powinien być na Puyolu, gdy Emanuelson (chyba) trzymał go za koszulkę i jak zabrakło mu siły w jednej, to złapał obiema rękoma koszulkę Puyola. Ciekawe kiedy w końcu raz a dobrze wezmą się za te szarpanie się w polu karnym. Jedni nie mogą ciągnąć za koszulki(jak Polacy w meczu z Austria na Euro), inni mogą.
Ja nie wiem w którym momencie Milan grał lepiej
-
Kamil
no ale to nie jest takie łatwe do rozstrzygnięcia mi się wydaje. Owszem zrobił to specjalnie, ale wg przepisów powinien być karny bo przecież Abiatti piłki nawet nie dotknął, podciął mu nogi. Inna sprawa, że tak jak napisałeś wyzej i tak sanchez by do piłki nie dobiegł
jak dla mnie przepisy w piłkę nie są takie jasne jak się wydają.
Co byśmy nie pisali to i tak Barca łyknie Milan na Nou Camp
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Co byśmy nie pisali to i tak Barca łyknie Milan na Nou Camp
-
Kamil
dlatego należy kierować się zdrowym rozsądkiem. i według mnie sędzia postąpił sprawiedliwie jakby nie było, nie krzywdząc nikogo ani kartką ani karnym.
więc proszę przestańcie ten fanbojowski bełkot, w przeciwieństwie do dzieci na onecie użytkowników Mazdaspeed zawsze uważałem za rozsądnych i ogarniętych ludzi
barca miała szanse, milan też. skonczyło się 0-0, barca trochę lepsza ale ogólnie wynik sprawiedliwy i mysle ze dobry dla barcy ktora powinna wygrac u siebie.
więc proszę przestańcie ten fanbojowski bełkot, w przeciwieństwie do dzieci na onecie użytkowników Mazdaspeed zawsze uważałem za rozsądnych i ogarniętych ludzi
barca miała szanse, milan też. skonczyło się 0-0, barca trochę lepsza ale ogólnie wynik sprawiedliwy i mysle ze dobry dla barcy ktora powinna wygrac u siebie.
Masz rację, sędzia postąpił sprawiedliwie, ale sędzia powinien prowadzić mecz zgodnie z przepisami, a nie swoim subiektywnym odczuciem sprawiedliwości. Chyba że taki zapis jest w ich przepisach... aż tak się nie znam. I jakim prawem nazywasz mnie fanbojem barcy... zwalczam Barcochizm w rodzinie jak sie da
ale poważnie mówiąc, czasami jak klepną akcję to czapki z głów.
-
Kamil
Jeżeli mnie pamięć nie myli to na całym boisku za koszulki ciągnąc se można byle nie za mocno. To czemu by tego w polu karnym robić nie moża? Co to jakiś święty prostokąt? 
Nurek i tyle to ze go dotknął to już inna kwestia. ale co miał biedak zrobić jak ten bezczelnie mu się na ręce rzucił? xD
Nurek i tyle to ze go dotknął to już inna kwestia. ale co miał biedak zrobić jak ten bezczelnie mu się na ręce rzucił? xD
People_Hate_Me napisał(a):byle nie za mocno.
Zobacz od 3.31. Puyol ucieka,obrońca trzyma go jedną ręką i aby go zatrzymać, musiał wspomóc się drugą dłonią, bo w tej jednej ma za mało pary
-
Kamil