mazda 626 GW FS '00 FL
Hehehe, nie o to mi chodziło
taki rower kosztuje tyle co moja mazda 
Będę testował to na zaciskach:
http://www.farbywega.pl/produkty/produkt/lp/3/id/76
jako podkład, a na wierzch czarny Den Braven do malowania kominków
To samo pójdzie na całe podwozie, efekty niebawem, jak przestanie wiać
wiedz, że coś się dzieje...
http://www.farbywega.pl/produkty/produkt/lp/3/id/76
jako podkład, a na wierzch czarny Den Braven do malowania kominków
To samo pójdzie na całe podwozie, efekty niebawem, jak przestanie wiać

wiedz, że coś się dzieje...
Ostatnio edytowano 29 mar 2012, 14:11 przez oblivion, łącznie edytowano 1 raz
mam złe doświadczenia z wodnym środkiem antykorozyjnym, przez niego moja mazda wygląda aż tak tragicznie, taki środek chłonie wilgoć a że jest zamalowany czymś innym to ta wilgoć nie odparowuje i jest masakra
- Od: 24 lut 2008, 12:20
- Auto: *626 GW 2.0 TurboRF 98r.
* Toyota Avensis Verso 2.0 PB+LPG automat Exlusive 04r.
* było C8 2.2 PB+LPG Exlusive 03r
* było Meriva B 1.4 PB+LPG (fabryczny) 120KM 16r.
* było Astra 4 sedan 1.4 PB+LPG (fabryczny) 140KM 16r.
Jeżeli chcesz pozbyć się rdzy, to polecam takie coś:

Brunox epoxy – neutralizator rdzy i podkład w jednym. Stosowałem go u siebie przy drobnych poprawkach. Naprawdę dobra rzecz! Występuje w sprayu i w wersji pod pędzel.

Brunox epoxy – neutralizator rdzy i podkład w jednym. Stosowałem go u siebie przy drobnych poprawkach. Naprawdę dobra rzecz! Występuje w sprayu i w wersji pod pędzel.
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
zgadzam się, opinie mówią same za siebie, równie dobry jest cortanin fzemoj napisał(a):Brunox epoxy
a tak w ogóle to polecam skontaktowanie się z jakimś klubem off roadowym popytanie o jakiegoś sprawdzonego ktosia od konserwowania, auta które niekiedy zmuszane są do pływania muszą być dobrze zabezpieczone, na prawdę kolesie mają doświadczenie
alk80 napisał(a):mam złe doświadczenia z wodnym środkiem antykorozyjnym,
A stosowałeś dokładnie ten sam? Brunoxa nie ma w sklepach na mojej wiosce, przetestuje ten.
Stanowi zawiesinę pigmentów i wypełniaczy w roztworze żywicy
poliwinylowo-butyralowej modyfikowanej żywicami fenolowymi z dodatkiem środków
pomocniczych.
Brzmi dobrze, cokolwiek to jest, a poza tym rudzielca wiele nie ma, a na dobrze wyczyszczoną/odtłuszczoną blachę to wystarczy podkład antykoroz. w sprayu i rudy się nie czepia
Na spód mam oczywiście jeszcze warstwę Noxudollu
nie miałem dokładnie tego samego środka, ale mam już uraz do wodnych środków antykorozyjnych
a jeśli ruda wychodzi na tylnym błotniku albo progu to wychodzi ze środka, zdrapanie rdzy z zewnątrz oprócz krótkotrwałego efektu wizualnego nic nie da
przedni błotnik to co innego bo to nie są łączone dwie (lub więcej) blachy, tylko jedna
a jeśli ruda wychodzi na tylnym błotniku albo progu to wychodzi ze środka, zdrapanie rdzy z zewnątrz oprócz krótkotrwałego efektu wizualnego nic nie da
przedni błotnik to co innego bo to nie są łączone dwie (lub więcej) blachy, tylko jedna
alk80 napisał(a):
dokładnie, jak ruda pokazuje się to w 99,99% przypadkach znaczy to że w środku jest już wszystko zeżarte i przedostała się na zewnątrz, dlatego ją widać.
ostatnio sam zabrałem się za bąble na prawym tylnym nadkolu, po małej dłubaninie zrobiła się dziura wielkości kapsla.
wziąłem kątówkę i wyciąłem i sfazowałem część nadkola przy prograch (jakieś 10x4cm), póki co zabezpieczyłem minią i czarnym hammeritem – w miarę nie rzuca się w oczy to "wygryzienie".
przy najbliższej okazji trzeba będzie skoczyć do jakiegoś blacharzo-lakiernika (nienawidzę tych ciuli!)

Mówię o podwoziu, w nadkolach mam reperaturki już

Ieeee, nalot jest niewielki i to miejscami
spód Cronosa gorzej wyglądał...
sorki z zmianę tematu, ale tak sobie wieczorkiem przy piwku przeglądałem forum i podziwiałem madzię kolegi obliviona, gratki dla niego
aż tu nagle taki tekst:
normalnie szczena mi opadła, mam identyczne autko prawie rok, ale tego nie zauważyłem
pozdrawiam
rozkładane "do tyłu" tylne siedzenia, można kimać podczas jazdy

pozdrawiam
- Od: 3 kwi 2011, 20:52
- Auto: srebrna madzia 626 GW/FL 2.0 '00
...a pociągasz takie sznurki w boku kanapki i gotowe
a jak rozłożysz wszystkie fotele to dopiero kanapa się na imprezy robi 

oblivion napisał(a):...a pociągasz takie sznurki w boku kanapki i gotowe![]()
wszystko fajnie, kanapę składałem nieraz ale nie pomyślałem, żeby bardziej w tył przechylić oparcia stąd moje zaskoczenie, raczej rzadko spotykane rozwiązanie, przesuwana kanapka też się przydaje
- Od: 3 kwi 2011, 20:52
- Auto: srebrna madzia 626 GW/FL 2.0 '00
Radex napisał(a):nie chce wiedzieć co Wy tam robicie w tych samochodach zboczeńce
szejdi napisał(a):mam identyczne autko prawie rok, ale tego nie zauważyłemrozkładane "do tyłu" tylne siedzenia

ale są wersję GW z nie przesuwana kanapą, dzieloną 40/60 i trzema 3 punktowymi pasami, nie jest tak bardzo cofnięta do tyłu przez co wygodniej jest w 3 osoby, tu masz temat –> viewtopic.php?f=125&t=115885
powiem Ci że 323 BJ też tak ma i mało kto o tym wie, tylko tam jest półka łamana w 1/3 długości żeby można było pochylić oparcia
Szkoda, że ja nie trafiłem na 7mio miejscową... 
Mój aparacik już ledwo zipie

Nawet jeden stary dekielek znalazłem...

Ale chlapacz trzeba będzie przemalować...
Mój aparacik już ledwo zipie

Nawet jeden stary dekielek znalazłem...

Ale chlapacz trzeba będzie przemalować...