Nieuczciwy sprzedawca (investment1)
Próbował mi sprzedać ramki halogenów , ale jak poprosiłem Go kontakt tel.to odpuścił i do transakcji nie doszło . Od razu podejrzewałem Go o nie uczciwość Bo interesował go tylko przelew, za pobraniem żądał sobie 50zł za przesyłkę .No i 0 postów.
- Od: 15 kwi 2010, 09:51
- Auto: 323 F 1.8 96r.
To zróbmy blokadę dla nowych jeśli chodzi o ogłoszenia i będzie po sprawie.
Soul of Motion ...791 791 600...
Witam. Właśnie wróciłem z komisariatu:)Sprawa została założona i nie było mowy o jakimś dogadywaniu się z oszustem. Może to niektórych nauczy uczciwości...Zabrałem wszystkie informacje związane z tą sprawą tj.:
– wydruki korespondencji emailowej
– wydruk przelewu
– IP
– nr tel.
– dane, które mi przesłał
Oraz poinformowałem Policję o naszym forum, gdzie mogą zajrzeć i zobaczyć, że koleś naciągnął większą liczbę porządnych obywateli
. No i najważniejsze, żądam ścigania sprawcy. Będę informował na bieżąco co i jak. Pozdrawiam
– wydruk przelewu
– IP
– nr tel.
– dane, które mi przesłał
Oraz poinformowałem Policję o naszym forum, gdzie mogą zajrzeć i zobaczyć, że koleś naciągnął większą liczbę porządnych obywateli

- Od: 20 kwi 2008, 22:31
- Auto: Mazda mx-3 1.8 v6 133km/Opel Omega 2.0 16v 136km
crouch196 napisał(a):Witam. Właśnie wróciłem z komisariatu:)Sprawa została założona i nie było mowy o jakimś dogadywaniu się z oszustem. Może to niektórych nauczy uczciwości...Zabrałem wszystkie informacje związane z tą sprawą tj.:
– wydruk przelewu, IP , nr tel. dane, które mi przesłał...
ja tez tak poczynie w najblizszy wtorek
P.S. podpowiedz jak mam odnalezc jego IP?
Gnat80 napisał(a):Chciałbym zobaczyć jak wy wszyscy oszukani spotykacie tego kolesia na ulicy-bierzecie go w kółeczko i po kolei prosicie do tzw tańca![]()
Taka mała moja abstrakcja
zapalniczke odpalic w kroczu i okolicy rowka..
pozdr.E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
ja tez wczoraj zglosilem sprawe na policji takze czekamy.Jak ktos bedzie sie do nich wybieral to niech poda adres tego forum volvo,ze tam tez grasuje i oszukuje
wczoraj zglaszalem dwie sprawy.Jedna to iivesthuj a druga toomas.Czlowiek,ktory siedzi juz kilka ladnych lat na forum,wpip postow,znany ze spotow w Łodzi no i co?Dupa.Okantowal mnie na 400ziko.Takze juz nikomu nie mozna zaufac
lesiux napisał(a):Z całym szacunkiem ale próba robienia interesów z kimś, kto się dopiero zarejestrował na forum to proszenie się o kłopoty.
wczoraj zglaszalem dwie sprawy.Jedna to iivesthuj a druga toomas.Czlowiek,ktory siedzi juz kilka ladnych lat na forum,wpip postow,znany ze spotow w Łodzi no i co?Dupa.Okantowal mnie na 400ziko.Takze juz nikomu nie mozna zaufac
-
waldii
Grzesiu napisał(a):ale w dowodzie już adres wpisany masz.
Nie rozumiesz, ja nie mam meldunku więc nie mam adresu, mam pustą rubrykę. Zrobić skan D.O.
Enduro napisał(a):na pewno NIP spisal , a on jest dosc istotny, bo przez niego jest kazdy generalnie predzej czy pozniej namierzalny..
pozdr.E
Też nie, wziął D.O. zerknął czy imię i nazwisko się zgadza i tyle. Aaa i zapytał mnie o datę urodzenia.
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
radar88 napisał(a):Da radę założyć, Mbank założył mi konto bez problemu. Nie mam meldunku w PL, bo mi się nie należy mieszkanie ( jestem za bogaty, posiadam auto...lot of story), pan kurier przyjechał, wziął mój D.O. podpisałem i podziękował i tak mam konto, chociaż adres stałego pobytu jest wymagany przy zakładaniu konta.
Co mam wpisane w rubryce Adres – nic, pusto.
Kurde radar88 to tylko "zarabiać" szmal, dziwię się, że jeszcze nie działasz

sebek-71 napisał(a):Kurde radar88 to tylko "zarabiać" szmal, dziwię się, że jeszcze nie działasz![]()
Osobiście, jestem strasznie przeciwnie takim zagrywką, tak jak pisałem wyżej, sprzedaję graty taniej, owszem ale nikogo nie mam zamiaru oszukiwać, nic na tym nie zyskam, a bardziej zyskam uczciwością i lojalnością do osób które coś kupują od mojej osoby

Trzymam kciuki aby każdy odzyskał to co stracił w jak najszybszym czasie.
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
radar88 napisał(a):sebek-71 napisał(a):Kurde radar88 to tylko "zarabiać" szmal, dziwię się, że jeszcze nie działasz![]()
Osobiście, jestem strasznie przeciwnie takim zagrywką, tak jak pisałem wyżej, sprzedaję graty taniej, owszem ale nikogo nie mam zamiaru oszukiwać, nic na tym nie zyskam, a bardziej zyskam uczciwością i lojalnością do osób które coś kupują od mojej osobyA tacy jak investment1 wcześniej czy później dostaną po
, sam kiedyś się nadzieje na tak samą uczciwą osobę jak on sam.
Trzymam kciuki aby każdy odzyskał to co stracił w jak najszybszym czasie.
Nie , no żartowałem tylko spoko
Ja też sprzedaję graty i wolę dostać mniej, ale być wporzo
I tak trzymać Panowie . Każdy tutaj liczy ,że kupi coś tanio i uczciwie od kolegi z forum . Ja już kilka razy kupowałem różne rzeczy i wszystko ok. temu dziadowi się nie dałem. Ale tak poważnie zerknijcie do działu kupię bo coś mi się zdaje ,że zarejestrował się pod innym nickiem , szybko traficie . Nie chcę pisać oficjalnie nicku , bo może się mylę , ale coś Mi się to nie podoba . Uważajcie.
- Od: 15 kwi 2010, 09:51
- Auto: 323 F 1.8 96r.
proponuje, aby kazdy kto oddal sprawe wrece policji, napisal jaki komisariat prowadzi dochodzenie, zeby te informacje mogla miedzy soba policja wymieniac/konfrontowac
ja podam te informacje w przyszlym tygodniu
pozdr.
E
ja podam te informacje w przyszlym tygodniu
pozdr.
E
Ostatnio edytowano 17 kwi 2012, 18:17 przez Enduro, łącznie edytowano 1 raz
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
w moim przypadku to :
komisariat przy ul. Rycerskej 2 w Poznaniu
podczas zglaszania sprawy gosc odpowiedzial na sms, ze jutro odesle kase
i jesli to sie wydarzy, w co watpie, to powiadomie oczywiscie policje o tym fakcie,
ale obecnie sprawa toczy sie trybem karnym na podstawie Kodeksu karnego.
zgloszenie trwalo 15 min. i nie kosztowalo ani "centa"
pozdr.E
komisariat przy ul. Rycerskej 2 w Poznaniu
podczas zglaszania sprawy gosc odpowiedzial na sms, ze jutro odesle kase
i jesli to sie wydarzy, w co watpie, to powiadomie oczywiscie policje o tym fakcie,
ale obecnie sprawa toczy sie trybem karnym na podstawie Kodeksu karnego.
zgloszenie trwalo 15 min. i nie kosztowalo ani "centa"
pozdr.E
I co Panowie coś się ruszyło w waszej sprawie?
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
no moja sprawa toczy sie w trybie urzedowym.
jak otrzymam jakiekolwiek informacje,to powiadomie co i jak.
E.
jak otrzymam jakiekolwiek informacje,to powiadomie co i jak.
E.
Ja dostalem informacje , ze dane personalne tego oszusta zostaly ustalone i podobno mial oddac wszystkim kase. Ja kasy nie dostalem
- Od: 30 sty 2012, 19:14
- Auto: M6 GY FL 2.0 benzyna
przemo2000 napisał(a):J.. dane personalne tego oszusta zostaly ustalone ...
no to pomimo zwrotu kasy, jesli takowa wystapi, sprawa karna odbedzie sie na 100%
i to niejedna, no chyba ze bedzie to zbiorowe oskarzenie...
a ja w moim przypadku wystapie jako oskarzyciel posilkowy, bo wtedy wyrok w procesnie karnym jest polaczony z wyrokiem cywilnym, co innym polecam!
ponadto bede sie ubiegal o zwrot wszystkich kosztow procesowych (przyjazd na sprawe(-y),
zwrot utraconych zarobkow i tzw. zadoscuczynienie)!
ponadto w sweitle prawa, mam prawo zakupic najtanszy podobny element , jaki on mi proponowal do kupna i w wyniku jego oferty i przelewu naleznosci, powstala umowa cywilno-prawna, a no musi mi zwrocic roznice w zakupie!
na pewno w moim przypadku bedzie to w sumie kilka tys. pln, a jak nie zaplaci, to po uprawomocnieniu wyroku, bede scigal przy pomocy komornika i windykatorow przez najblizsze kilkanascie lat, nie odpuszcze odstetek ustawowych i nie zapomne, aby go wpisac na wszekiego typu rejestry dluznikow...
pozdr.E
no ja czekam na info ale nic z tego.Za jakis tydzien pojde sie podpytac czy wogole cos zdzialali.A jakby co enduro zglosze sie po porade,bo zielony jestem w takich sprawach
-
waldii