Dzięki Fedor za pomiary, teraz już wiem, czego szukać
Mazda 323 (BG) – Szybkie pytania
Jest fabryczny, czyżbyś nigdy nie widział kolego 323 ze szklanym szybrem?Ja różnic nie szukam, tylko większość proponuje mi właśnie od efki, a akurat ten jest inny
Na szrotach roi się, ale od 323f
widzieć widziałem ale zawsze żyłem w przekonaniu że fabryczne były tylko te metalowe. No cóż człowiek uczy się całe życie 

- Od: 23 wrz 2005, 14:02
- Auto: Burbo Astina
Insane Y60
No problemo 
- Od: 13 maja 2011, 15:57
- Auto: Mazda 323 BG GTX '90
Focus MK1 1.8 TDDi '00
witam wszystkich. Chce zmienic silnik w mojej madzi mam teraz 1.8 16v sohc zabity bo zre olej strasznie i niema mocy.. A wstawic chce 2.0 16v dohc z mazdy mx6. Czy beda pasowaly mocowania silnika i skrzyni. Polosie do piast itp. Jesli ktos sie orientuje w tej sprawie bardzo bym prosil o jakies konkrety. Dodam ze mam cala mx6 do dyspozycji z czesciami wiec co bedzie potrzebne z niej do swapa.? Dzieki z gory:)
-
rolnikus
Wymieniłem świece, kable, kopułkę i palec. Dalej delikatnie strzela na wolnych obrotach nierównomiernie w tłumik, powodując spadek obrotów – wkurzające! Pomocy! Zapłon ustawiać czy aparat? Co obstawiacie?
Dodam, że kolor iskry na świecach jest czerwonawy? pomarańczowy? – kondensator?
Dodam, że kolor iskry na świecach jest czerwonawy? pomarańczowy? – kondensator?
- Od: 25 lut 2011, 03:01
- Auto: 323f 1.6 16V 1991 r. oraz 323f 1.6 8V 1990 r.
Czy podejda bez problemu alufelgi do 323F BG GT o takich parametrach:
ROZMIAR: 15 CALI
ROZSTAW ŚRUB PCD: 4X100
ODSADZENIE ET: 38
SZEROKOŚĆ: 7J
OPONY 185/55/15
chodzi glownie o te ET bo reszta to pasuje
pozdrawiam
PS a co z otworem centrujacym ?
ROZMIAR: 15 CALI
ROZSTAW ŚRUB PCD: 4X100
ODSADZENIE ET: 38
SZEROKOŚĆ: 7J
OPONY 185/55/15
chodzi glownie o te ET bo reszta to pasuje
pozdrawiam
PS a co z otworem centrujacym ?
podejdzie ja takie miałem. O otwór centrujący się nie martw bo mazda ma najmniejszy 54,1 (czy jakoś tak) czyli możesz kupić każde felgi a później ewentualnie pierścienie. Ja bym tylko opony dał 195/50 co by się lepiej prezentowało 

Insane Y60
mniejszy jest w Volvo 4x100
wiem bo miałem takie felgi 

- Od: 1 gru 2006, 13:03
- Auto: Była 323 BG
Była Mazda 6 TS2 GG 2.0 LF 147 qni
była Mazda6 Tamura 2007 GG 2.0 LF
Moja Trójeczka BK LF
witam.
Ponieważ mam kłopoty z rozładowującym się akumulatorem (na zgaszony aucie pobór ok 0,5A) zacząłem grzebać w instalacji.
Odkryłem, że na silniczek krokowy jest cały czas podawane napięcie, nawet po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Słychać to też dokładnie np przy odłączaniu / podłączaniu akumulatora – jest wyraźne kliknięcie silniczka.
Zauważyłem też, że wyjęcie bezpiecznika od oświetlenia kabiny sprawia, że napięcie na krokowcu, kiedy kluczyk jest wyjęty ze stacyjki, znika.
CZY TO NORMALNE?
Ponieważ mam kłopoty z rozładowującym się akumulatorem (na zgaszony aucie pobór ok 0,5A) zacząłem grzebać w instalacji.
Odkryłem, że na silniczek krokowy jest cały czas podawane napięcie, nawet po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Słychać to też dokładnie np przy odłączaniu / podłączaniu akumulatora – jest wyraźne kliknięcie silniczka.
Zauważyłem też, że wyjęcie bezpiecznika od oświetlenia kabiny sprawia, że napięcie na krokowcu, kiedy kluczyk jest wyjęty ze stacyjki, znika.
CZY TO NORMALNE?
-
kkominek
Witam
Potrzebuje instrukcji demontażu popychaczy hydraulicznych z 323f1.6 16V BG 94r. krok po kroku.W książce którą posiadam jest to opisane niejasno, a mnie trzeba jak dwulatkowi wyoślic :–) Dziękuję i Pozdrawiam
Potrzebuje instrukcji demontażu popychaczy hydraulicznych z 323f1.6 16V BG 94r. krok po kroku.W książce którą posiadam jest to opisane niejasno, a mnie trzeba jak dwulatkowi wyoślic :–) Dziękuję i Pozdrawiam
-
kotik9
krokowiec nie jest ciagle pod napieciem... moze zanim dostała sie mazda w twoje rewce ktos cos drutował w instalacji lub poprostu gdzies ci sie zwara zrobiła ;p ale pobór 0.5 A to nie jest wcale duzo. masz najprawdopodobniej zdechły aku po zimie. w moim poprzednim aucie tez tak było a pobór na wyłaczonym zapłonie wynosił 0,65A. i okazało sie ze aku siedzi bo na nowym tez taki pobór był prądu a trzymał dobrze. jest to suma prądów podtrzymania pamieci np w radiu i komputerze w aucie.
pozdro
pozdro
-
rolnikus
No nie przesadzajmy – te 0.5 czy też 0.65A prądu spoczynkowego to trochę za dużo.
Zresztą niewiele mniej pobiera mała żaróweczka od np. oświetlenia bagażnika.
Zresztą niewiele mniej pobiera mała żaróweczka od np. oświetlenia bagażnika.
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Czy jeśli kupie felgi stalowe ze średnicą otworu centrującego 60 a ja mam 54 i kupie pierścienie to czy przy takiej różnicy nie ma jakiś problemów bicia czy jakiegoś nie komfortu?? Nigdy nie używałem pierścieni więc nie mam o tym zielonego pojęcia 

- Od: 4 sty 2011, 03:38
- Auto: 323 C BG 1.3 8V 89' PB+LPG
ale z tego co mi wiadomo do felg stalowych nie założysz pierścieni centrujących

Insane Y60
Do stalówek nie zakłada się pierścieni centrujących, tak mi na wulkanizacji powiedzieli.
Ponoć alusy mają taki frez, w który wkłada się i blokuje pierścienie, a felgi stalowe tego nie maja...
Zaznaczam, że tak usłyszałem, ale czy to prawda
Ponoć alusy mają taki frez, w który wkłada się i blokuje pierścienie, a felgi stalowe tego nie maja...
Zaznaczam, że tak usłyszałem, ale czy to prawda

Witam
Mozę ktoś się orientuje gdzie podłącza się obudowę filtra powietrza, chodzi o tą mała rurkę wychodzącą z obudowy w kierunku szyby (patrz link poniżej) ? To chyba od podciśnienia i powinno trafić gdzieś do gaźnika... tylko gdzie?
http://adamex.iai-shop.com/data/gfx/pic ... 1122_1.jpg
Mozę ktoś się orientuje gdzie podłącza się obudowę filtra powietrza, chodzi o tą mała rurkę wychodzącą z obudowy w kierunku szyby (patrz link poniżej) ? To chyba od podciśnienia i powinno trafić gdzieś do gaźnika... tylko gdzie?
http://adamex.iai-shop.com/data/gfx/pic ... 1122_1.jpg
- Od: 18 lis 2007, 19:58
- Auto: Mazda 323 sedan 1,6 lpg 92r