Mazda Xedos 6 CA KL ~'94 – Sylwo
Nie było znaku A18b "zwierzęta dzikie"
Bo za to można beknąć parę stówek...
Bo za to można beknąć parę stówek...
Głowa do góry – mogło być gorzej!
U mnie w temacie zdjęcia madzi po naprawie, a była naruszona o wiele bardziej....
U mnie w temacie zdjęcia madzi po naprawie, a była naruszona o wiele bardziej....
- Od: 15 sty 2011, 18:27
- Auto: CA KF '92
Oj nie miłe zdarzenie. Mam nadzieje, że szybko ogarniesz Xed'a. Lub ewentualnie ożywisz mx'a na czas spokojnej naprawy
zops.na.allegro.pl <– 5% rabatu przy zakupach przez forum
-
like a shadow
- Od: 13 maja 2008, 16:22
- Auto: 323f BA Z5 '96
323 GTX BG BPT 4WD '89
Maskę mam w garażu starą trochę pordzewiałą, lampę też w zasięgu ręki za parę stówek
pas się naprostuje i można jeździć ale tak na prawdę obie chłodnice są ruszone i pogięte (wiatraki się kręcą i nic nie cieknie). Klima działa. Druga lampa jest popękana przy zaczepach (raczej też wymiana ewentualnie spawanie). Grill do wymiany. Zderzak nie popękał ale jest wgnieciony więc pewnie zaczepy do wymiany.
Znaku nie było i prędkość nie była za duża więc wezwałem policję żeby spisali notkę. Może się przyda... http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=82&t=73046
Znaku nie było i prędkość nie była za duża więc wezwałem policję żeby spisali notkę. Może się przyda... http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=82&t=73046
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Staraj się pogrzebać w temacie dopóki nie musisz wydać na prawnika to warto. Myślę, że to jest jak z odszkodowaniami – dają na "odczep się" ochłapy,a jak pogrzebiesz to można wydrzeć więcej 
Trzymam kciuki, będzie
Trzymam kciuki, będzie

Sylwek, ciesz się że prawie żadnych szkód nie ma – bo mogło się skończyć z sarną w kabinie a wtedy niewesoło.
Nie dają. Możesz założyć sprawę i raczej wygrasz ale pytanie ile będzie się ciągnęło i czy przy tak niewielkiej szkodzie warto bawić się w wykładanie kasy na sąd.
oblivion napisał(a):dają
Nie dają. Możesz założyć sprawę i raczej wygrasz ale pytanie ile będzie się ciągnęło i czy przy tak niewielkiej szkodzie warto bawić się w wykładanie kasy na sąd.
Jeśli wygram to sądzę że sprawa będzie finansowana ze skarbu państwa (?).
Szkody jednak nie są małe. Lampy + naprawa zderzaka + grill + maska i malowanie + to co wyjdzie na jaw po ściągnięciu zderzaka i prostowaniu pasa przedniego... a na pewno prostowanie przewodów aluminiowych od klimy i układu chłodzenia. Obie chłodnice zrobiły się wklęsłe.
Szkody jednak nie są małe. Lampy + naprawa zderzaka + grill + maska i malowanie + to co wyjdzie na jaw po ściągnięciu zderzaka i prostowaniu pasa przedniego... a na pewno prostowanie przewodów aluminiowych od klimy i układu chłodzenia. Obie chłodnice zrobiły się wklęsłe.
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Sadek_PL napisał(a):Sylwek w którym to miejscu było? fu** przekichana sprawna z autem, ale po fotkach widze że nie ma aż takiej tragedii..?
obie chłodnice są przytulone do silnika..., moze nie wygląda to strasznie ale żeby było jak było to trzeba będzie sporo $ wyłożyć.
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
o Stary, współczuje...
generalnie miałem podobnie jak walnąłem psa wielkości owczarka moim 100NX – tylko że tam koszty przodu były nie porównywalnie mniejsze ( w porównaniu do Xeda) choć to też mało spotykane auto..
generalnie miałem podobnie jak walnąłem psa wielkości owczarka moim 100NX – tylko że tam koszty przodu były nie porównywalnie mniejsze ( w porównaniu do Xeda) choć to też mało spotykane auto..
Każdy, nawet najlepszy laptop lub komputer moze nas kiedyś zawieść. Wtedy, na szybko potrzebujemy kogoś kto się tym zajmie i naprawi potrzebny do pracy czy zabawy komputer. Wybierzmy dobry i zaufany serwis laptopów Grodzisk Mazowiecki Milanówek
https://www.instagram.com/lukkilx6/
https://www.instagram.com/lukkilx6/
Stara maska wróciła na swoje miejsce. Szukam kolejnej bo ta powypadkowa wymaga dużo szpachli. Gdyby ktoś miał namiary na x6 w takim kolorze to bardzo proszę o info.

Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Właśnie trafiłem na xeda niedaleko siebie
identyko kolor. Mam nadzieję, że będzie w dobrym stanie...
http://allegro.pl/show_item.php?item=2197632138

Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Składaj Panie, składaj 
zops.na.allegro.pl <– 5% rabatu przy zakupach przez forum
-
like a shadow
- Od: 13 maja 2008, 16:22
- Auto: 323f BA Z5 '96
323 GTX BG BPT 4WD '89
Jest okazja. Za 800 maska + zderzak (z halogenami). Cały xedos być może za 2,5k. Mniej rdzy ma niż mój...
A tu pomysł 17calowy
Pasowałyby?

A tu pomysł 17calowy

Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Pasowałyby?
Mam na Xedzie bardzo podobny wzór, jak nie taki sam. Oryginalnie były identyczne jak te na fotce. Moje są firmy ALUTEC i szczerze nie polecam, ze względu na rant, który zostaje uszkodzony wraz z pierwszą wymianą opon przez wulkanizatora. Na dniach byłem wymienić u siebie na opony letnie, a za mną był klient z identycznymi ale ori po jednej wymianie opon, a rant zjechany strasznie. U mnie obyło się praktycznie bez strat, lakier przetarty w dwóch miejscach, koleś cudował strasznie, lecz nie da się opon podważyć bez strat na tych alu. W mojej sytuacji nie przejąłem się tym, ponieważ felgi czeka ponowna regeneracja i nowy kolor
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=321&t=125265
Bez Mazdy nie ma jazdy :)
Bez Mazdy nie ma jazdy :)
- Od: 6 maja 2011, 08:48
- Auto: była Mazda Xedos 6 2.0 V6 96r.
jest Mazda 6 2004r. 136km Diesel
Bo wulkanizator powinien mieć gumowe nakładki na maszynę do ściągania opon 
Sylwo, imo będa pasowały, tylko w czarnym macie
Sylwo, imo będa pasowały, tylko w czarnym macie
Przyzwyczaiłem się właśnie do czarnych ale chyba będzie zmiana.
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5