Zmniejszenie spalania o 30%
1, 2
mcbeth napisał(a):Aceton jest agresywnym rozpuszczalnikiem. Jego wpływ na elementy układu paliwowego może być bardzo niekorzystny.
Nawet przy niewielkim stężeniu?
marihuario napisał(a):Dodaj drastyczny wzrost akcyzy na LPG w 2012r.
akcyza miałaby wzrosnąć ze 125 do 500 euro na tonę, czyli wzrost ceny LPG z 2,5 do ok. 4 zł.
ALE...
planowany termin zmian to dopiero 2013 rok. Poza tym, jeśli nawet ustalono by je na proponowanym poziomie, do 2022 roku zaplanowano okres przejściowy. A to znaczy, że cena paliwa rosłaby stopniowo przez te wszystkie lata, dzięki czemu kierowcy nie odczuliby zmian od razu tak mocno.Okazuje się, że wprowadzenie owych stawek akcyzy wymagałoby jeszcze zgody naszego Ministerstwa Finansów, oraz jednomyślnego stanowiska wszystkich państw członkowskich. Polska jest przeciwna takiej zmianie.
=>informacja nt negatywnego stanowiska
Temat akcyzy i innych podatków na LPG był już wielokrotnie wałkowany. Jeżeli wzrośnie cena LPG wzrosną też ceny innych paliw, nie widze innej możliwości. LPG jest w tej chwili najtańszym i najbardziej ekologicznym powszechnie dostępnym paliwem.
W kwestii dodawania acetonu do paliwa...
Byłem ciekaw po tym jak przeczytałem o tym sposobie na internecie.
Zafundowałem sobie test na koszt RENAULT 19;)
Test trwał około 3 miesiące.
Byłem zadziwiony efektami.
Rzeczywiście spalanie spadło...
...ale wraz ze spalaniem znacznie spadła moc silnika!
Bieg jałowy niemal dusił silnik.
Z dodatkowych obrażeń dodam że wszystkie elementy układu, plastikowe i gumowe zmatowiały, a cześć z nich zaczęła pękać jakby została drastycznie wysuszona.
Ogólnie nie polecam!
Dobre ale tylko na krótką metę, ale pewno nie zdrowe dla maszyn!
Byłem ciekaw po tym jak przeczytałem o tym sposobie na internecie.
Zafundowałem sobie test na koszt RENAULT 19;)
Test trwał około 3 miesiące.
Byłem zadziwiony efektami.
Rzeczywiście spalanie spadło...
...ale wraz ze spalaniem znacznie spadła moc silnika!
Bieg jałowy niemal dusił silnik.
Z dodatkowych obrażeń dodam że wszystkie elementy układu, plastikowe i gumowe zmatowiały, a cześć z nich zaczęła pękać jakby została drastycznie wysuszona.
Ogólnie nie polecam!
Dobre ale tylko na krótką metę, ale pewno nie zdrowe dla maszyn!
-
unikorner
1, 2