Witajcie, tak jak w temacie mam problem z DSC (tak wydedukowałem) Autko to Mazda 6 CD 2002r. Z opóźnieniem reaguje na naciśniecie gazu najbardziej na niskich obrotach. wygląda to jak wielki turbo lag ale to nie to. Ogólnie silnik jest mułowaty i ciężko wkręca się na obroty. Ale wszystkie te dolegliwości ustają gdy wyłączę DSC wtedy auto nabiera wigoru, reaguje na gaz od razu i wszystko jest ok. I tak już jeżdżę kilka miesięcy za każdym razem wyłączając ręcznie DSC ale tak być przecież nie powinno. Gdzie mam szukać przyczyny usterki? czujniki na kołach od ABSu? Moduł DSC? gdzie w ogóle się znajduje? Główny sterownik?
dzięki za sugestie
Przy włączonym DSC auto zamula, przy wyłączonym DSC jest OK
Strona 1 z 1
Hej, tak jest duza roznica, przy wyłączonym DSC silnik lekko sie wkreca do 4000 i rwie aż przyjemnie a po włączeniu DSC (lampka gaśnie) muszę mocniej wciskać gaz i z opóźnieniem przyspiesza ale już nie tak żwawo i jakby z oporami. Ja to widze tak jakby coś było nie tak z tym modułem DSC bo ewidentnie zmniejsza moc. Pomóżcie i powiedzcie gdzie jest ten moduł?
pozdrawiam m.
pozdrawiam m.
trzeba sprawdzic sygnaly z kol... czyli odczyt bledow z ABS-u... moze jest tak, ze jest falszywa informacja i system dazy do poprawy przyczepnosci...
bez komputera ani rusz... no moze sprawdzisz same czujniki i pierscienie ABS-u...
bez komputera ani rusz... no moze sprawdzisz same czujniki i pierscienie ABS-u...
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Strona 1 z 1