Witam.
Mam pytanie czy antena elektryczna(automatyczna) z GF sedan jest taka sama jak do hatchback'a ?
Antena elektryczna – naprawa.
witam. kiedy powinna sie wysunac antena? wraz z wlaczeniem silnika czy trzeba nacisnac jakis duzik??
-
kpachulski
zazwyczaj (prawidłowo) jest tak jak lucas83 pisze i antena podłączona jest pod "remote" czyli antena wysuwa się wraz z włączeniem radia.
mnie to trochę wkurza zwłaszcza jak jadę na myjnie i nie mogę sobie w środku mp3 posłuchać bo by się antena rozwinęła.
w takim wypadku można też zrobić osobny przełącznik od anteny.
mnie to trochę wkurza zwłaszcza jak jadę na myjnie i nie mogę sobie w środku mp3 posłuchać bo by się antena rozwinęła.
w takim wypadku można też zrobić osobny przełącznik od anteny.
Witam.
mam problem z antena, radio sprawne a antena po wylaczeniu radia sie nie chowa? gdzie tkwi problem i czy naprawa jest skomplikowana?
mam problem z antena, radio sprawne a antena po wylaczeniu radia sie nie chowa? gdzie tkwi problem i czy naprawa jest skomplikowana?
-
tocki
tocki napisał(a):Witam.

Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
Odgrzebuje 
Z dnia na dzień antena przestała się wysuwać, słychać jak silniczek pracuje, ale raczej ma coś ciężko bo warkoczy niesamowicie no i antenta jest wsunięta.
Ciężko ten boczek się zdejmuje w bagażniku? Albo chciałbym dowiedzieć się jaki kolor ma kabel od anteny, pod remote mam podpięty wzmacniacz nie wiem jak ona się wysuwa.
Edit: Późno było jak to pisałem... oczywiście sobie już remote odłączyłem i silniczek nie hałasuje, na razie anteny nie potrzebuję, ale co się mogło zblokować?
Z dnia na dzień antena przestała się wysuwać, słychać jak silniczek pracuje, ale raczej ma coś ciężko bo warkoczy niesamowicie no i antenta jest wsunięta.
Ciężko ten boczek się zdejmuje w bagażniku? Albo chciałbym dowiedzieć się jaki kolor ma kabel od anteny, pod remote mam podpięty wzmacniacz nie wiem jak ona się wysuwa.
Edit: Późno było jak to pisałem... oczywiście sobie już remote odłączyłem i silniczek nie hałasuje, na razie anteny nie potrzebuję, ale co się mogło zblokować?
Jeffren napisał(a):Ktoś coś wie na ten temat ?
Hej! Jeśli jeszcze nie zaglądałeś do anteny:
1. ściągnij z forum instrukcje do modelu
2. wykręć mechanizm anteny
Dwa razy naprawiałem antenę w 626, trzeci raz w xedosie (bardzo podobne mechanizmy). Antena zrywała się na połączeniu plastikowego paska zębatego i pierwszego segmentu anteny. Koroduje materiał. Za pierwszym razem udało mi się włożyć pasek zębaty do zachowanej rurki i ponownie zacisnąć. Za drugim i trzecim razem odciąłem skorodowany metal i połączyłem elementy trzecią częścią: użyłem cienkościennej aluminiowej rurki stosowanej do zaciskania na przewodach. Trzeba po prostu dobierać rurkę, musi być najgrubsza jak to możliwe ale jednocześnie jest tam mało miejsca
W mazdzie 626 działa bez problemów od ok. 5 lat, w xedosie 9 od trzech lat.
zibike