Brakujące koło zapasowe i pianka (str. 3)
chmooreck napisał(a):Jak to jest rozwiązane w GY ?
jak jest w GY nie wiem. wiem ze polki sa troche inne, ale dokladnie co i jak nie mam pojecia
swietna fotorelacja z dopasowania polki
juz kiedys pisalem, ze najlepiej jest szukac polki od starszego modelu M6 w wersji jaka my mamy

zielony110 napisał(a):chmooreck napisał(a):Jak to jest rozwiązane w GY ?
jak jest w GY nie wiem. wiem ze polki sa troche inne, ale dokladnie co i jak nie mam pojecia
juz kiedys pisalem, ze najlepiej jest szukac polki od starszego modelu M6 w wersji jaka my mamy
A ja kupiłem dojazdówkę a ASO ale stropianu nie dokupowałem bo chcieli za niego 700zł.
Wyjąłem Subwoofer, przyciąłem stropian tak żeby pasował, włożyłem dojazdówkę, stropian, subwoofer w oryginalne miejsce i tyle.
Mam te oryginalne miejsca w stropianie na jakieś gadżety, a te dwie głębsze wnęki po bokach mają odcięte doły i tyle. Zapchałem to kamizelkami odblaskowymi i mam nadzieję tam zbyt często nie zaglądać. A kompresor i zestaw naprawczy zostawiłem. Niech jeździ.
Może kompresor przyda się do dmuchania pontonu w lecie, choć z tego co słyszałem to on raczej jest na duże ciśnienie a nie objętość powietrza nastawiony, więc szkoda czasu na ponton.
Pozdrawiam
Michał.
Wyjąłem Subwoofer, przyciąłem stropian tak żeby pasował, włożyłem dojazdówkę, stropian, subwoofer w oryginalne miejsce i tyle.
Mam te oryginalne miejsca w stropianie na jakieś gadżety, a te dwie głębsze wnęki po bokach mają odcięte doły i tyle. Zapchałem to kamizelkami odblaskowymi i mam nadzieję tam zbyt często nie zaglądać. A kompresor i zestaw naprawczy zostawiłem. Niech jeździ.
Może kompresor przyda się do dmuchania pontonu w lecie, choć z tego co słyszałem to on raczej jest na duże ciśnienie a nie objętość powietrza nastawiony, więc szkoda czasu na ponton.
Pozdrawiam
Michał.
Pozdrawiam,
Michał.
Michał.
- Od: 22 sty 2012, 23:56
- Auto: M6 GH MZR-CD 2.2 Sport, '2010/11, K&N Powered
Megane Coupe 1,4 TCe SL Exception 2010
Panowie, czy ktoś zna dokładne wymiary dojazdówki do GH?
pasuje ta z GG?? mi wydaje się za mała...
dziś byłem na szrocie i przymierzałem chyba z 20 dojazdówek i żadna nie pasowała-jak rozstaw śrub był ok, to nie wchodziły na piastę (niektórym brakowało dosłownie 2mm).
pasuje ta z GG?? mi wydaje się za mała...
dziś byłem na szrocie i przymierzałem chyba z 20 dojazdówek i żadna nie pasowała-jak rozstaw śrub był ok, to nie wchodziły na piastę (niektórym brakowało dosłownie 2mm).
- Od: 7 paź 2007, 12:20
- Auto: M6 GH 2008r. 2,0 klekot 168KM
chmooreck napisał(a):minimum 16'', 5x114mm
a wiesz może jaka jest u nas średnica otworu centrującego?
szoszon1983 napisał(a):Panowie, czy ktoś zna dokładne wymiary dojazdówki do GH?
ps.przeciez jest temat o zalecanych rozmiarach opon... tez tam jest
Popo napisał(a):( w instrukcji jest podobna: 125/70 R16 5x114)
a otwor powinien byc taki jak zwyklej felgi...
16stka (dojazdówka), choć zalecana w instrukcji wydawała mi się za mała, więc kupiłem 17stke. Ale i tak jest troszkę mniejsza od zwykłych 16stek na których teraz jeżdżę. Na allegro jest trochę tego, ja dałem chyba 290zl.
- Od: 29 lip 2011, 21:25
- Auto: Mazda 6 2009 MZR-CD 2.2 Sport 185KM
Wojtek napisał(a):szoszon1983 napisał(a):Panowie, czy ktoś zna dokładne wymiary dojazdówki do GH?
ps.przeciez jest temat o zalecanych rozmiarach opon... tez tam jest... przynajmniej bylo
Popo napisał(a):( w instrukcji jest podobna: 125/70 R16 5x114)
a otwor powinien byc taki jak zwyklej felgi...
Juz znalazlem kolo do dla mnie. Pytalem, bo bylem w pracy, a instrukcji zesoba nie woze...
Dzieki
Pierwszy post więc witam serdecznie.
Natchniony waszą lekturą (i po pierwszym przebiciu koła) postanowiłem również sprawić sobie koło dojazdowe i dociąć piankę. Od oponiarza z Allegro kupiłem 17' dojazdówkę, jednak zdecydowanie odradził mi montowanie tego razem z subwooferem. Miał już jednego klienta, który po pewnym czasie wrócił do niego po pokrowiec (aby wozić normalnie w bagażniku), ponieważ po pewnym czasie poruszające się lekko koło uszkodziło mu subwoofer.
Zadzwoniłem więc do serwisu mazdy i dostałem takie zestawienie części pod koło dojazdowe

Zastanawiam się czy dokupić tylko śrubę motylkową, pierścień i podkładkę. Ma ktoś podobne przemyślenia?
Natchniony waszą lekturą (i po pierwszym przebiciu koła) postanowiłem również sprawić sobie koło dojazdowe i dociąć piankę. Od oponiarza z Allegro kupiłem 17' dojazdówkę, jednak zdecydowanie odradził mi montowanie tego razem z subwooferem. Miał już jednego klienta, który po pewnym czasie wrócił do niego po pokrowiec (aby wozić normalnie w bagażniku), ponieważ po pewnym czasie poruszające się lekko koło uszkodziło mu subwoofer.
Zadzwoniłem więc do serwisu mazdy i dostałem takie zestawienie części pod koło dojazdowe

Zastanawiam się czy dokupić tylko śrubę motylkową, pierścień i podkładkę. Ma ktoś podobne przemyślenia?
-
Kozak
Nic nie muszisz kupować. Śruba jest ta sama – tylko podkładka (taki wklęsły talerzyk) idzie w drugą stronę. Pianke sobie dotniesz.
Jeżdżę z subwooferem, nic się nie rusza po dobrym (z wyczuciem) dokręceniu.
Jeżdżę z subwooferem, nic się nie rusza po dobrym (z wyczuciem) dokręceniu.
Marianek napisał(a):zielony110 napisał(a):Mam nadzieje ze komus sie przyda
Przyda się ,bo przed wakacjami będę robił u siebie ,ale w sedanie.
Pozdrawiam
Marian
Hej Marianek, czy moze wsadziles juz ten zapas do swojego bo tez musze nad tym pomyslec?
- Od: 15 maja 2012, 15:34
- Auto: Jest GJ 2.2 AT
Jest Citroen SpaceTourer
Było C4 Picasso
Była Mazda 6
GH
motomike6 napisał(a):Hej Marianek, czy moze wsadziles juz ten zapas do swojego bo tez musze nad tym pomyslec?
Zapas wsadziłem ,ale półki nie wkładałem żadnej,będziesz miał wgląd na spocie
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Barracuda napisał(a):A ja kupiłem dojazdówkę a ASO ale stropianu nie dokupowałem bo chcieli za niego 700zł.
Pozdrawiam
Michał.
Zrobiłem bardzo podobnie jak Barracuda, tylko że zaślepiłem te wnęki od spodu kawałkami plexi (klejone na gorąco), przez co mam miejsce (trochę płytsze, ale zawsze) na drobiazgi. Dodatkowo na obrzeżach tej wkładki styropianowej podkleiłem kawałki styropianu, żeby całość spoczywała stabilnie na dojazdówce (z allegro) i żeby była równo z podłogą bagażnika.
Jest to jeden z niewielu elementów na których można zaoszczędzić, biorąc pod uwagę ceny oryginalnych części, a poza tym jest niewidoczny na codzień.
Pozdrowienia
- Od: 9 wrz 2012, 11:00
- Auto: Mazda6 hatchback GH Sport, 2,5 benzyna, 2010
Witam co myślicie o tym aby do zestawu (kompresor i to coś w butelce)dodać zestaw szydło i sznur czy to by wystarczyło zamiast koła zapasowego np.taki:
http://m.allegro.pl/przedmiot,zestaw-na ... 86229.html
Wysłane z mojego LT26i

Wysłane z mojego LT26i
- Od: 8 cze 2011, 19:19
- Auto: GY- była
GH-jest(diesel kombi)
sotrebor napisał(a):estaw szydło i sznur
hehehe niezla nazwa

co do zestawu... pomocny, ale nie zalata wszystkich typow uszkodzen opony...