Hej, problem jest dosyć dziwny. Jak jadę sam, ewentualnie w dwie osoby wszystko jest w jak najlepszym porządku. Problem pojawia się gdy auto jest dociążone pasażerami. Wtedy przy dodaniu ostro gazu zaczyna pukać – jest to regularny stuk jakby coś się ukręciło, przysłowiowe tum tum tum tumtumtum – czym szybciej się przyspiesza tym częstotliwość stukania jest większa. Dochodzi to tak jakby z lewego przedniego koła. Na zakrętach też występuje ale także tylko przy pełnej obsadzie ludzi.
Ktoś spotkał się z czymś takim u siebie? Szukajka niestety na nic mnie nie naprowadziła..
M3 – dziwaczne stuki przy przyspieszaniu załadowanego auta (4osoby+)
Strona 1 z 1
odświeżam – spotkał się ktoś z takim czymś?
Drążek kierowniczy?
http://fightrankings.files.wordpress.com/2011/05/ztjfx2.gif
viewtopic.php?f=332&t=127106 <<>> moja M3
When we were kids,belonging felt good,But having respect,that feels even better..
2 DIE 4
viewtopic.php?f=332&t=127106 <<>> moja M3
When we were kids,belonging felt good,But having respect,that feels even better..
2 DIE 4
Drążek kierowniczy objawiałby się także przy hamowaniu, tutaj przy hamowaniu jest cichuteńko 
- Od: 14 gru 2011, 21:33
- Auto: Mazda 3, 1.6D 109KM, 2005r
łożysko koła , mocowanie amortyzatora , łożysko amortyzatora , amortyzator ?
Ze zrobionego rozeznania wynika, że albo przegub albo półośka. Na łożysko to nie wygląda – inny dźwięk.
Zobaczymy pod koniec tygodnia w takim razie, ciekawi mnie tylko czy na szarpakach wykazałoby ten przypadek..

Zobaczymy pod koniec tygodnia w takim razie, ciekawi mnie tylko czy na szarpakach wykazałoby ten przypadek..

Długa półośka, a dokładniej luz przy podporze obok przegubu półosi. W teorii można regenerować(tak twierdzą panowie z Torunia) ale kupiłem używkę i problem z głowy.
Stara gdzieś leży w garażu – muszę ją oddać do regenki i zobaczyć czy faktycznie będzie śmigać.
PS
Kupiłem od M5 CR.
Trochę inna jest... w sensie cięższa ale pasuje jak ulał.
Stara gdzieś leży w garażu – muszę ją oddać do regenki i zobaczyć czy faktycznie będzie śmigać.
PS
Kupiłem od M5 CR.
Trochę inna jest... w sensie cięższa ale pasuje jak ulał.
Strona 1 z 1