hbo napisał(a):Ale kocioł z tymi oponami... TOYO T1R czy Goodyear Eagle F1 GS-D3 205/55R16
zdecydowanie bramka nr 2. nie ścierają się tak szybko. mega kleją na suchym i na mokrym!
www.mazdaspeed.pl
Dominooo napisał(a):No przepraszam, ale co może powiedzieć Ci o tych oponach ktoś kto ich nie używał?
Ja również szukałem różnych oponek i po dosyć długim poszukiwaniu zawęziłem wybór do dwóch marek: Bridgestone Turanza T001 lub Ecpoia ER300 i Nokian V lub H.
W rezultacie w najblizszych dniach zamawiam Bridgestone Turanza T001 mimo, że jest to nowość 2012.
Sugerowałem się jakimś tam testem ADAC i ceną (328zł/szt. u lokalnego oponiarza).
Co będzie to będzie. Równie dobrze mogłem skusić się na Nokian H, która podobno jest niezłą oponą, ale tylko podobno.
Ile ludzi tyle zdań na ten temat... (a opiniom na portalach typu oponeo itp. nie do końca ufam).
jz19 napisał(a):Bridgestone Potenza G 019 Grid
Bridgestone Ecopia EP422
BFGoodrich g-Force Super Sport A/S H&V
Michelin Pilot Exalto A/S
Yokohama ADVAN S.4.
Yokohama AVID ENVigor (H&V)
Kumho Ecsta 4X
Hankook Ventus V12 evo K110
Hankook Ventus V4 ES H105
Rozmiar 205/50 R17
Właśnie głównie chodzi mi o jak najlepszą przyczepność mokro/sucho, chyba je zamówię...Radex napisał(a):hbo napisał(a):Ale kocioł z tymi oponami... TOYO T1R czy Goodyear Eagle F1 GS-D3 205/55R16
zdecydowanie bramka nr 2. nie ścierają się tak szybko. mega kleją na suchym i na mokrym!
Riki napisał(a):Szukam opon letnich 205/50/16. Zalezy mi też na niskim poziomie hałasu ze względu na przeznaczenie auta = głównie trasy.
Jakieś typy polecicie?
składniam się do Nokiana V, ktoś ma doświadczenia? wiem, że opona jest ogólnie OK (suchy/mokry asfalt/trwałośc) a jak z głośnością? opinie w necie jak zwykle...podzielone
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości
Moderatorzy Opinie i Poradniki