poka pokaKamil napisał(a):jest odpowiedni temat o stacjach/panelach multimedialnych.
Panel multimedialny dedykowany do Mazdy 6 GH
- Od: 9 mar 2011, 22:23
- Auto: Mazda 6 2009 2.5L 170 KM USA
przez ace2 » dzisiaj, 09:39
no z tego co piszecie to Vivo ma problem z Bose, nie załatwiło problemu tylko go zminimalizowało.
Nie wiem z czego wynikają te stwierdzenia i czy kolega przejrzał cały wątek, gdyż wcześniej misiektoja potwierdził rozwiązanie wszystkich problemów z vivo-media. Pan Marcin z którym również rozmawiałem też potwierdził rozwiązanie problemu. Poniżej cytat dostępny parę stron wcześniej.
przez misiektoja » 29 paź 2011, 23:31
Hej,
Mam dobre wiadomosci ! W koncu udalo mi sie umowic z p. Marcinem Chleboszem, zeby oddac stacje i rozwiazac problem z szumami przy wspolpracy z Bose. Pragne potwierdzic, ze tym razem problem zostal definitywnie rozwiazany ! Nie ma zadnych szumow czy zaklocen (jak przy pierwszym rozwiazaniu z adapterem). Nie wnikalem w szczegoly, ale p. Marcin mowil, ze wiazalo sie to z zamontowaniem jakiegos ukladu w stacji, poniewaz sygnal byl wzmacniany przez Bose i potem jeszcze raz przez stacje – stad te szumy. Uklony w kierunku p. Marcina, ktory drazyl temat tak dlugo, az udalo sie problem rozwiazac !
Druga dobra wiadomosc jest taka, ze radio nareszcie dziala sensownie, zwlaszcza w kontekscie wyszukiwania stacji. A to wszystko dzieki aktualizacji oprogramowania, ktora zostala zaaplikowana przy okazji wizyty.
I ostatnia dobra wiadomosc – nareszcie dzialaja mi te 3 klawisze na kierownicy od bluetootha – rozpoczecia rozmowy, zakonczenia rozmowy i wyciszenia. Wiecej info tutaj: viewtopic.php?f=124&t=115746&p=1950229#p1950229. To akurat wiazalo sie z wyprowadzeniem wiazki jakichs kabli z farbycznego modulu bluetooth do stacji multimedialnej, a wiec trzeba wiedziec jak to zrobic.............
- Od: 16 lut 2011, 22:00
- Auto: Mazda 6 GH 2.0 MZR-CD Dynamic
A to dziękuje, niedoczytałem tego, wiedziałem że jest adapter, który nie rozwiązywał problemu. Więc Vivo sprawne i można zamawiać. Ja planuje zakup wyprzedawanego rocznika 2012, jesienią lub na wiosnę. Martwi mnie tylko ta regulacja zaworów, mam Mondeo więc wiem że to głupi pomysł.
- Od: 24 maja 2011, 09:48
- Auto: Mazda 6 2.0 SKYACTIV-G (Pb) GJ
Panowie a jak myślicie – ile mógłbym dostać za radyjko fabryczne z madzi? Zastanawiam się nad panelem vivo-media ale wychodzi prawie 4tys. więc rozważam też sprzedaż tego obecnego...
wszystkich fanów mazdy zapraszam na wczasy nad morzem
- Od: 13 lis 2010, 01:46
- Auto: Mazda 6 2.2 MZR-CD Exclusive Plus '10
Porównaj z cenami allegro. Jak widać, ceny radia są podle niskie i rozpięte, od 200zł do 700zł. Gorzej będzie ze znalezieniem kupca, bo po co komu takie radio?
-
Kamil
Co do Vivo-Media VM-9951 to po roku uzytkowania moge powiedziec, ze po poczatkowych problemach wszystko udalo sie rozwiazac i od jakiegos czasu naprawde nie mam na co narzekac. Stacja chodzi b. dobrze, nigdy mi sie nie zawiesila (chociaz z dwa raz AutoMapa sie zawiesila przy wyszukiwaniu punktow POI), nie ma problemow czy szumow z Bose, kamera cofania zalacza sie szybko i nigdy nie zawiodla, dzialaja wszystkie klawisze na kierownicy (wlacznie z odbieraniem/rozlaczaniem rozmow i wyciszeniem), ekran jest w pelni dotykowy, chociaz przy bardzo slonecznej pogodzie, kiepsko widac, stacja zapamietuje ustawienia po wylaczeniu zaplonu (nawigacja, pozycja ostatnio odtwarzanego utworu etc), radio chodzi nareszcie bezproblemowo, mozna podlaczyc karty SD, pamieci USB, iPoda, czasami jak mi sie nudzi w korkach to moge sobie zapuscic jakis film na DivX, DVD, a ostatnio nawet jak zostalem uraczony gigantycznymi korkami to wiadomosci sobie ogladalem na TVP poprzez antente telewizyjna
I tak naprawde stacja od kilku miesiecy jest totalnie bezobslugowa. Powiem tez, ze jak musialem przez jakis czas uzywac oryginalnego panelu to jakbym przeniosl sie kilkanascie lat wstecz. A wiec ja z czystym sumieniem polecam, bo po prostu nie ma sie do czego przyczepic.
Co do oryginalnego panelu to zostawie sobie jako panel awaryjny
Co ciekawe taki panel w salonie kosztuje 7600 PLN 
Co do oryginalnego panelu to zostawie sobie jako panel awaryjny
Ostatnio edytowano 25 sty 2014, 18:53 przez misiektoja, łącznie edytowano 1 raz
Bylem dosc sceptyczny co do tych paneli dedykowanych. Na niemieckim ebayu sa wystawiana za 500-600 EUR juz z tuneren DVB. W Polcsce 3-4 tysiace. W moim serwisie odradzlimi mi je mieli zle doswiadczenia. Z tego co piszecie to system sie sprawdza. Mialem do wyboru Pioniera od Mazdy ale w kosmicznej cenie lub Blaupunkta z Automapa od niezaleznego montazysty. Znlazlem w niezlej cenie SONy xnv 66BT. Sprzet nie jest tak wypasiony jak Wasze panele i wyglada skromnie. Nie ma tunera telewizyjnego, czytnika kart SD za to nawigacja to TOMTOM z mapami calej EURopy.
Znalazlem niezly warsztat ktory mi to zamontowal ramki pasujace do wnetrza, zintegrowanie z sterowaniem z kierownica, automatyczne przelaczanie sie na tryb nocny po wlaczeniu swiatel brak blokady video w czasie jazdy, kamerka cofania
Najbardziej zadowolony jestem z nawigacji. Do tego modelu jest podlaczony modul nawigacyjny TOM TOM live . Niezle mapy (stosunkowo tani abonament aktualizacyjny) automatyczne omijanie korkow (zafunkcjonowalo nawet w Polsce) wyszukiwarka google -rewalcja duzo aktualniejsza niz POI oryginalne w sofcie nawigacyjmym) fotorady w calej europie. Niestety zablokowane sa mozliwosci dodawania glosow schematow kolorow ze strony TOMTOM
Co do audio mam wersje bez Bose basy chodza jakby lepiej radio chodzi troche gorzej niz oryginal wiecej zaklocen przy slabym sygnale. A oryginalne radyjko w piwnicy na wszelki wypadek
Znalazlem niezly warsztat ktory mi to zamontowal ramki pasujace do wnetrza, zintegrowanie z sterowaniem z kierownica, automatyczne przelaczanie sie na tryb nocny po wlaczeniu swiatel brak blokady video w czasie jazdy, kamerka cofania
Najbardziej zadowolony jestem z nawigacji. Do tego modelu jest podlaczony modul nawigacyjny TOM TOM live . Niezle mapy (stosunkowo tani abonament aktualizacyjny) automatyczne omijanie korkow (zafunkcjonowalo nawet w Polsce) wyszukiwarka google -rewalcja duzo aktualniejsza niz POI oryginalne w sofcie nawigacyjmym) fotorady w calej europie. Niestety zablokowane sa mozliwosci dodawania glosow schematow kolorow ze strony TOMTOM
Co do audio mam wersje bez Bose basy chodza jakby lepiej radio chodzi troche gorzej niz oryginal wiecej zaklocen przy slabym sygnale. A oryginalne radyjko w piwnicy na wszelki wypadek
- Od: 1 lut 2012, 14:43
- Auto: MAZDA 6 GH 2,2 DIESEL
glowasiek napisał(a):czyli w sumie mozna powiedziec, ze nie ma nic ciekawego do GHwidzialem na ebay'u cos takiego ale ciekawe jak to sie sprawuje w rzeczywistosci
http://www.ebay.co.uk/itm/2-Din-Car-DVD ... 4161903115
Czy ktoś może testował ten model?
- Od: 9 mar 2012, 17:32
- Auto: Mazda 6 1.8 TS 2008
raki napisał(a):Czy ktoś może testował ten model?
raczej nie, ale zawsze mozesz byc pierwszy
jak juz przetestujesz daj znac... czy jest warte jakosc/funkcjonalnosc/cena
.
.
- Od: 9 mar 2011, 22:23
- Auto: Mazda 6 2009 2.5L 170 KM USA
Witam, jak na tą chwilę wygląda montaż panelu vivo-media do madzi z 2011r. Zastanawiam się nad montażem takie jednostki ale jestem ze śląska i czy taki montaż ogranicza się do jednej wizyty czy trzeba jeździć kilka razy na jakieś poprawki (o tyle ważne że mam prawie 200km w jedną stronę) Może macie jakieś info że montują takie stacje gdzieś na Ślasku. Oczywiście zależy mi na współpracy bose, sterowania z kierownicy.
Link do stacji:
http://www.vivo-media.pl/pl/_sp/49/mazda_6/
Z góry dziękuje za info
Miszka
Link do stacji:
http://www.vivo-media.pl/pl/_sp/49/mazda_6/
Z góry dziękuje za info
Miszka
- Od: 1 kwi 2012, 12:59
- Auto: Mazda 6 GH 2,0 2011r.