Mazda Xedos 6 CA 96r. 1,6 DOHC
powiem Ci że z MTU nie chce mieć nic wspólnego!! Sprawa o odszkodowanie prawie trafiła do sądu. Nie chcieli mi wypłacić odszkodowanie. Wpisali że gaz w golfie miałem z '95( a był z 2010) roku, silnik 1.4 (mam 1.8, 115), zero elektryki(4x szyby, el o podgrzewane lusterka) koła stalowe(alu), nielakierowane zderzaki(lakierowane). Wycenili na niecałe 3k a dostałem 6950zł. Kłóciłem się z nimi i miałem jechać do tego soporu bo już nie wytrzymywałem. Na pieniążki czekałem ponad miesiąc, mając porównanie że z PZU wypłacili mi po niecałych 2 tyg.

Ja też nie mam za dobrych wspomnień z nimi 2 miesiące czekałem na 400zł za zarysowane drzwi... Ale nie zmienia to faktu ,że są najtańsi na tą chwile i sam mam u nich OC...
Płace 580 w MTU wiek 22 zniżka 60% + zwyżka za moj wiek 50% a za wiek pojazdu 10%, w czerwcu kończy mi się OC więc poszukam czegoś tańszego.
Płace 580 w MTU wiek 22 zniżka 60% + zwyżka za moj wiek 50% a za wiek pojazdu 10%, w czerwcu kończy mi się OC więc poszukam czegoś tańszego.
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
Tubi napisał(a):poszukam czegoś tańszego
Zapytaj w TUWie ale wątpię, że będzie taniej i raczej nigdzie taniej nie będzie
Jeśli chodzi o wypłacalność MTU to nie narzekam. Wziąłem 2k a wydałem 200 pln

Z zewnątrz to autko ładnie wygląda. Już jesteś po zabiegu malowania przodu?
A drewno we wnętrzu mnie przeraża
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
no u mnie to rzeczoznawca był przy wypełnianiu ale później źle wprowadzili dane do programu. No może i najtańsze ale czy zawsze to najtańsze jest najlepsze??
To a'la drewno ie pasuje. Jak dla mnie za bardzo drażni oczy, lecz o gustach się nie rozmawia...
To a'la drewno ie pasuje. Jak dla mnie za bardzo drażni oczy, lecz o gustach się nie rozmawia...

sylwo napisał(a):Z zewnątrz to autko ładnie wygląda. Już jesteś po zabiegu malowania przodu?
A drewno we wnętrzu mnie przeraża
No właśnie na razie brak funduszy na malowanie
Przy kupnie też mi się nie podobało to drewno (od razu myślałem o zdjęciu tego), ale z czasem się przyzwyczaiłem i nawet mi się to podoba. To jest w formie nakładki, także łatwo można zdjąć, ale będzie widać ślady po kleju. Wtedy zostaje opcja malowania oryginalnego panelu, np. w czarny mat.
DamianSzatan666 napisał(a):Jak dla mnie za bardzo drażni oczy, lecz o gustach się nie rozmawia...
Dokładnie
rrrobson napisał(a):zostaje opcja malowania oryginalnego panelu, np. w czarny mat.
Albo folia di-noc ale nie ze wzorem drewna a np carbonem
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
sylwo napisał(a):zostaje opcja malowania oryginalnego panelu, np. w czarny mat.
Ja mam zamiar malować na piano black najpierw myślałem o foli ale taniej mi wyjdzie pomalować
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?

Dawno tutaj nic się nie działo, dlatego trochę odświeżę temat.
Zaszło parę zmian. Jak widać w xedosie są inne kółka. Z 14" przeszedłem 16" felgi. Autko wysoko stoi dlatego po wakacjach dojdą sprężyny obniżające
Z przodu zostały założone nowiutkie tarcze i klocki. W niedługim czasie dojdą nowe tarcze na tył
Zmieniłem wtryskiwacze gazowe z valteków na porządne hana2000 (czerwone) oraz reduktor Zavoli Zeta N.
Na pierwszym przeglądzie okazało się, że lewa lampa jest angielska. Udało mi się odkupić od kolegi radar88 samą aluminiową przysłonę, która siedzi zaraz za soczewką. Teraz mam dwie lampy europejskie.
W styczniu była mała kolizja. Pani wjechała mi golfem IV w tył samochodu. Na szczęście na zderzaku odcisnęła się tylko ramka tablicy rejestracyjnej. Niedawno xed dostał na parkingu w lewe przednie drzwi. Sprawca nieznany
Czerwiec/lipiec szykuje się malowanie auta, które już od dawna przekładam ze względu na fundusze. Tym razem musi się udać
I to na razie chyba tyle
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
jaki ładny lakier
świetnie się prezentuje.
jakie masz opony? też mam springi jamexa ale u mnie jakoś wyżej stoi.
jakie masz opony? też mam springi jamexa ale u mnie jakoś wyżej stoi.

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Felgi z Kii?
Bardzo ładnie się prezentuje
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
Piękny lakierek, ładnie usiadł ,ale nie hardcorowo-czyli będzie można normalnie nim podróżować bez obawy o podwozie.
Dopisano 07 paź 2013 23:12:
Piękny lakierek, ładnie usiadł ,ale nie hardcorowo-czyli będzie można normalnie nim podróżować bez obawy o podwozie.
Dopisano 07 paź 2013 23:12:

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
KyRy napisał(a):Felgi z Kii?
Mazdowskie
wilusjdm napisał(a):No zacnie siadłjakieś dalsze plany są co do Xedzia ?
Co do planów to myślę nad zmianą felg na jakieś z czarnymi dodatkami (nie mam wypatrzonego konkretnego modelu) i czarne środki lamp przednich
Może jest ktoś chętny na komplet oryginalnych sprężyn od xeda oraz aluski, które mam obecnie na aucie ?