Standardowe rozmiary głośników
Szukam od godziny informacji na temat głębokości i max średnicy magnesu głośnika 165mm jaki można wcisnąć z przodu do Mazdy 3 2005 BK.
Podrzuci mi ktoś info?
Podrzuci mi ktoś info?
Globy napisał(a):323 F BJ
Drzwi przednie: 5x7” (zalecane założenie dystansów z mdf'u i głośniczków 16,5 cm)
Wyjaśni mi ktoś z czego wynika zalecenie założenia przejściówki na 16,5?
Takie głośniki będą ok na przód?

- Od: 23 maja 2011, 18:59
- Auto: M6 GG '06 LF 2.0 AT
była 323f 1,5 LPG '99
to zależy czego oczekujesz od głośników. Na przód polecam jednak założyć zestaw odseparowany 16,5cm na dystansach – zwyczajnie lepiej się tego zestawu słucha bo masz oddzielnie woofer a wysokotonowe dajesz w okolicach lusterka itp
jeśli nie chcesz się bawic w przeróbki, dystanse, kabelki, wygłuszenia to kupujesz dwu-trzy drożne "jajka" i montujesz – zawsze grać będzie – ale nie tak fajnie jak zestaw odseparowny
jeśli nie chcesz się bawic w przeróbki, dystanse, kabelki, wygłuszenia to kupujesz dwu-trzy drożne "jajka" i montujesz – zawsze grać będzie – ale nie tak fajnie jak zestaw odseparowny
Każdy, nawet najlepszy laptop lub komputer moze nas kiedyś zawieść. Wtedy, na szybko potrzebujemy kogoś kto się tym zajmie i naprawi potrzebny do pracy czy zabawy komputer. Wybierzmy dobry i zaufany serwis laptopów Grodzisk Mazowiecki Milanówek
https://www.instagram.com/lukkilx6/
https://www.instagram.com/lukkilx6/
witajcie 
kombinowalem i wykombinowalem
323 BG 3d:
slupki 2 gwizdki
drzwi przednie magnaty 16cm na 4 sruby, jeszcze male dystanse musze kupic bo szyba do konca sie nie otwiera ( szyba otwierana recznie ) ale jakos to bedzie
)
z tylu 6x9 glosniki
mozna ? mozna !
)
kombinowalem i wykombinowalem
323 BG 3d:
slupki 2 gwizdki
drzwi przednie magnaty 16cm na 4 sruby, jeszcze male dystanse musze kupic bo szyba do konca sie nie otwiera ( szyba otwierana recznie ) ale jakos to bedzie
z tylu 6x9 glosniki
mozna ? mozna !
- Od: 16 lis 2011, 22:57
- Auto: teraz – Mazda 323F BA 1.5 16V 95r.
kiedyś – Mazda MX-3 EC 1.6 16V 97r.
kiedyś – Mazda 323 BG 1.3 16V 94r.
Potrzebuję szybkiej odpowiedzi na temat głębokości montażowej głośników w BJ przód i tył. Zamierzam jutro zaopatrzyć się w dwa zestawy Helix B62C z głębokością montażową 61mm. Czy bez problemu mi wejdą ? Czy warto na tył też dawać taki zestaw ( zależy mi żeby pasażer z tylu miał też dobry odsłuch) ?.
Siemanko .
Mam małe pytanko , jaki rozstaw montażowy śrub jest w przednich drzwiach w maździe MX3 wiem ze głośniki maja 16,5 cm i ze głębokość montażowa to 60mm , ale jak rozebrałem głośnik przedni zobaczyłem ze montowane były na 3 śruby . Bardzo prosze o szybko pomoc . Dziekuje z góry
Mam małe pytanko , jaki rozstaw montażowy śrub jest w przednich drzwiach w maździe MX3 wiem ze głośniki maja 16,5 cm i ze głębokość montażowa to 60mm , ale jak rozebrałem głośnik przedni zobaczyłem ze montowane były na 3 śruby . Bardzo prosze o szybko pomoc . Dziekuje z góry
- Od: 3 lis 2011, 15:43
Witam!
Już się nie mogę doczytać na tym Waszym forum, istnieje milion propozycji na tylne głośniki do Mazdy 323F BA z silnikiem 1.5 z roku 98', ponieważ piszecie, że są tam 165mm, zaufałem Wam jak głupi i srednio na tym wyszedłem bez wczesniejszego mierzenia drzwi, okazuje się że otwór w moich drzwiach ma ok.14cm i te 165mm ni **uja tam nie wejdą z zadnymi nawet dystansami, może mi ktoś kompetentny powiedzieć jak to się dzieje? Mam jakies inne drzwi niż Wy, czy źle czytam oznaczenia głośników!
Z góry dzieki za odpowiedź!!
Już się nie mogę doczytać na tym Waszym forum, istnieje milion propozycji na tylne głośniki do Mazdy 323F BA z silnikiem 1.5 z roku 98', ponieważ piszecie, że są tam 165mm, zaufałem Wam jak głupi i srednio na tym wyszedłem bez wczesniejszego mierzenia drzwi, okazuje się że otwór w moich drzwiach ma ok.14cm i te 165mm ni **uja tam nie wejdą z zadnymi nawet dystansami, może mi ktoś kompetentny powiedzieć jak to się dzieje? Mam jakies inne drzwi niż Wy, czy źle czytam oznaczenia głośników!
My 323F : viewtopic.php?f=312&t=142302
- Od: 3 kwi 2012, 20:26
- Auto: Mazda 323F BA, 1.5 16V Z5, 98r
Dr.Hardcore napisał(a):Witam!
A to dosyc dziwne bo ja mam z tylu 16cm. zalozone i weszy bez najmniejszego problemu.

-
kot_kot
Potrzebuje sie dowiedzieć jakie głosniki będą pasować do tego modelu nna zdjęciu i jakie byście polecali głosniki na przód w rozsadnej cenie. I czy będą pasować głosniki z przednich drzwi na tylne ?

-
amazing_happens
Ja mam pytanie jakie są wymiary głośników z tyłu w MX-3 (konkretnie mam po lifcie jeśli to ma znaczenie) bo szukam na forum od kilku dni i już głupieję, jedni piszą że wchodzą 165mm, inni że elipsy 6x9 jeszcze gdzie indziej znalazłem info że elipsy 5x7, więc ostatecznie i definitywnie – jakie głośniki tam pasują bez żadnych przeróbek? Zmierzył bym u siebie ale właśnie u mnie ich brakuje i chcę uzupełnić
Witam, posiadam mazda 323f ba. Radio jakie posiadam to Sony mex-bt3800u. Z przodu posiadam fabryczne głośniki z tyłu nie mam żadnych i chyba nawet kable nie są podciągnięte. Chciałbym założyć coś w miarę sensownego do przodu i coś do tyłu. Jaki rozmiar głośników wejdzie do przodu wiem że standardowo są 5x7 ale niektórzy montują 6x9 oraz 17 cm jaki rozmiar będzie najlepszy ? Do wydania na wszystko mam około 250 zł bez kabli do tyłu.
Proszę również napisać ile potrzeba maty do wygłuszenia 1 sztuki drzwi, i czy nadaje się najtańsza mata bitumiczna.
Proszę również napisać ile potrzeba maty do wygłuszenia 1 sztuki drzwi, i czy nadaje się najtańsza mata bitumiczna.
- Od: 8 wrz 2013, 14:31
- Auto: Mazda 6 GH 2008 1.8 PB
Pierwszy post i taka wpadka...
Pewnie i tak zaraz kosz będzie, ale na szybko, za te pieniądze kup zestaw dwudrożny odseparowany na głośnikach 16 cm i maty do drzwi. Na jakiś podstawowy starczy. Zapomnij o głośnikach w tylnnych drzwiach bo to nie ma sensu. Zanim zaczniesz zakładać następne tematy zapoznaj się z regulaminem i poczytaj trochę forum bo tematów pełno.
Wysyłane z mojego LG-P925g za pomocą Tapatalk 2
Pewnie i tak zaraz kosz będzie, ale na szybko, za te pieniądze kup zestaw dwudrożny odseparowany na głośnikach 16 cm i maty do drzwi. Na jakiś podstawowy starczy. Zapomnij o głośnikach w tylnnych drzwiach bo to nie ma sensu. Zanim zaczniesz zakładać następne tematy zapoznaj się z regulaminem i poczytaj trochę forum bo tematów pełno.
Wysyłane z mojego LG-P925g za pomocą Tapatalk 2
- Od: 6 mar 2008, 23:15
- Auto: 6 (GH)2.0 '09
MX-5(NBFL)1.8 '01
poprzednio:
6 (GY) Sport Wagon 3.0 V6 (AJ) 2004
626(GF,FS),MX-6(GE,KL-DE),323F(BJ,RF)
Poczytałem trochę i chyba zamówię Autotek A6.2CS tylko trzeba do nich dystans czy nie ? Nadają się te głośniki później do ewentualnego podłączenia do małego wzmacniacza ? Radio chyba powinno wystarczyć na początek. Co to wygłuszenia to chyba zdecyduję się na maty około 6 sztuk powinno chyba wystarczyć na wygłuszenie drzwi czy będzie to za mało ?
- Od: 8 wrz 2013, 14:31
- Auto: Mazda 6 GH 2008 1.8 PB