Koło tej podkładki jest delikatnie spocone wokół. Ale wymienię w najbliższym czasie
Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
Nie wymieniałem ale pewnie to zrobię, bo samochód stosunkowo niedawno był zakupiony więc chyba warto to zrobić.
Koło tej podkładki jest delikatnie spocone wokół. Ale wymienię w najbliższym czasie
- Od: 31 gru 2011, 11:46
- Auto: Mazda 6 GG, MZR-CD 121KM DPF, '06
teoretycznie niby dopóki nie puszczają to nie warto tego ruszać...ale jak już się za to zabierzesz to zrób obie rzeczy razem – uszczelkę pokrywy wymienisz wtedy tylko raz 
Mam szybkie pytanie. Czy mógłby ktoś polecić we Wrocławiu jakąś firmę która wygłuszyłaby autko? I orientacyjnie ile to by kosztowało?
Czytałem o wygłuszeniu samochodu no i nie powiem strasznie dużo zabawy żeby samemu to robić, nie posiadam garażu i świetny w robótkach ręcznych nie jestem...
Jeśli różnica finansowa byłaby duża to bym pomyślał, żeby sam to zrobić...
- Od: 16 sty 2012, 01:35
- Auto: Mazda 6 2005r. 2.0 mzr 136 km kombi
"zabawy" z profesjonalnym wygłuszaniem wnętrza nie są niestety tanią rzeczą...Ja robiąc to samemu zmieściłem się w ok.500zł(dużo zależy od rodzaju użytych mat wygłuszających)-do tego duży nakład pracy i czasu(praktycznie demontaż wszystkich elementów,pod którymi ma być wygłuszenie).
PS. o konkretny warsztat polecam raczej się zapytać w dziale regionalnym
PS. o konkretny warsztat polecam raczej się zapytać w dziale regionalnym
Jaki polecacie olej silnikowy do mazdy, miałem wlany Castrol Edge 5W30 ale ponoc nie jest najlepszy do mazd, chciałbym zmienic na Dexelie jest to mozliwe nie rozszczelni mi silnika, a drugie pytanie to jak moge zdjac kierownice zeby mi nie wystrzelila poduszka powietrzna
Mazda 6 2004r. 89kW 2.0
jak moge zdjac kierownice zeby mi nie wystrzelila poduszka powietrzna
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=60&t=113058&hilit=demonta%C5%BC+kierownicy
Jaki polecacie olej silnikowy do mazdy
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=329&t=128239&hilit=polecane+oleje
Proszę używać szukajki

seba1177 napisał(a):Jaki polecacie olej silnikowy do mazdy, miałem wlany Castrol Edge 5W30 ale ponoc nie jest najlepszy do mazd, chciałbym zmienic na Dexelie jest to mozliwe nie rozszczelni mi silnika, a drugie pytanie to jak moge zdjac kierownice zeby mi nie wystrzelila poduszka powietrzna
rozszczelnienie silnika...
Niepotrzebne nerwy,
link do wątku dostałeś wcześniej
Link do starego wątku http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=329&t=11168&start=5120. Proponowany przez ciebie olej jest dedykowany przez producenta. Myślę ze "ktoś" naopowiadał ci bzdur nt. zmiany oleju na inny typ. Warto poczytać wątki olejowe aby rozwiać wszelkie wątpliwości.
link do wątku dostałeś wcześniej
Link do starego wątku http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=329&t=11168&start=5120. Proponowany przez ciebie olej jest dedykowany przez producenta. Myślę ze "ktoś" naopowiadał ci bzdur nt. zmiany oleju na inny typ. Warto poczytać wątki olejowe aby rozwiać wszelkie wątpliwości.
seba1177 napisał(a):nie mam czasu na takie pierdoły ... w których nic sensownego nie pisze
To poczytaj w wątku o olejach..tam nie ma żadnych pierdół,tylko...polecane(i nie) oleje
zalej Dexelia... i bedziesz mial spokoj 
a Twoje stwierdzenie:
moglo urazic tych co chca pomagac innym... m. innymi i Tobie...
a Twoje stwierdzenie:
seba1177 napisał(a):nie mam czasu na takie pierdoły ... w których nic sensownego nie pisze
moglo urazic tych co chca pomagac innym... m. innymi i Tobie...
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
seba1177 napisał(a):Tak wiem czytałem tamte działy już wcześniej i są różne zdania na ten temat więc dla spokoju i pewności chciałem jeszcze tutaj zapytać...
jak tam są różne zdania...to tutaj też będą różne...cudów nie ma
Tak jak pisze Wojtek- dexelia i nie będzie żadnych wątpliwości

Zwracam się z podziękowaniami do użytkowników Enduro oraz dobrzyn22 za pomoc w doborze zderzaka do Madzialeny
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 3 lis 2011, 00:49
- Auto: Mazda 6, chipowany diesel :)