Mazda 323F BA Z5 1997r AEBM03/ SU Classic Red – SWAP – KF
j4ku3 napisał(a):Gratuluje Kamil, oby służyła
Dzięki,jak na razie nie zawodzi
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
luki_92_92 napisał(a):Nie wylewa ci się ten płyn do spryskiwaczy? Ja muszę wozić na stojąco bo jak raz był na stojąco i się przewrócił to mi całą wykładzinę w bagażniku zalał
Pewnie miałeś ten płyn z przemytu od ruskich co z niego spirytus robili

Madzia coraz ładniejsza – odżywa

Wystarczy że będzie źle zakręcony i się wyleje. Jeszcze nigdy nie wylał mi się płyn do bagażnika 
Teraz wszystko stoi niestety (auto w garażu), w sobotę wyjeżdżam do UK na ok rok, może krócej, planuję przyjechać w wakacje i zająć się rdzą do końca. W tej chwili jadę dokańczać Xedosa 9, ponieważ mechanik w UK chce wyciągnąć silnik (znalazł gdzieś wyciek oleju), a mam LPG, którego boi się odpinać od silnika.
Oczywiście też zapraszam do podglądania tematu z X9, tam się teraz też będzie działo
.
Pozdrawiam
pawcio1017 napisał(a):Madzia coraz ładniejsza – odżywa
Teraz wszystko stoi niestety (auto w garażu), w sobotę wyjeżdżam do UK na ok rok, może krócej, planuję przyjechać w wakacje i zająć się rdzą do końca. W tej chwili jadę dokańczać Xedosa 9, ponieważ mechanik w UK chce wyciągnąć silnik (znalazł gdzieś wyciek oleju), a mam LPG, którego boi się odpinać od silnika.
Oczywiście też zapraszam do podglądania tematu z X9, tam się teraz też będzie działo

Pozdrawiam
]
-
Kamil
Ta będzie stała do wakacji wogóle nie ruszana, nie jeżdżona? 

pawcio1017 napisał(a):Ta będzie stała do wakacji wogóle nie ruszana, nie jeżdżona?
Do marca/kwietnia 2012, a co w tym dziwnego
]
-
Kamil
"Samochód stojący niszczeje gorzej niż jeżdżony"
Słowa pewnego mechanika, z którymi jednak się zgadzam poniekąd 

Tak to fakt, lecz nie oddam nikomu mazdy w łapy
Jedyne kto może jeździć to ja i moja połowa, a i ja i moja połowa lecimy do UK. Najważniejsze że nie stoi na dworze i nie przykryje ją tona śniegu 
Edit 18 gru 2011
Więc tak, przeszczep zakupiony dzisiaj za xxxxzł
, jak zawiozę auto zmiany będą duże. Zdjęcia do wglądu oraz podstawowe dane na przyszły projekt:
Dane:
323F ZX-i RHD
Rok produkcji:
1998
Pojemność skokowa
2,0 V6
Skrzynia:
Manualna 5 biegowa
Wnętrze:
skóra
Jest to wersja po FL w dość bogatym wyposażeniu jak widać, wszystkie szyby elektryczne, elektrycznie ustawiane lustra + podgrzewanie,szyberdach el,wspomaganie,ABS,oryginalne radio CLARION,dokładka do zderzaka,aluminiowe felgi itp itd.

19gru11

Pozdrawiam
Edit 18 gru 2011
Więc tak, przeszczep zakupiony dzisiaj za xxxxzł

Dane:
323F ZX-i RHD
Rok produkcji:
1998
Pojemność skokowa
2,0 V6
Skrzynia:
Manualna 5 biegowa
Wnętrze:
skóra
Jest to wersja po FL w dość bogatym wyposażeniu jak widać, wszystkie szyby elektryczne, elektrycznie ustawiane lustra + podgrzewanie,szyberdach el,wspomaganie,ABS,oryginalne radio CLARION,dokładka do zderzaka,aluminiowe felgi itp itd.

19gru11

Pozdrawiam
]
-
Kamil
Pomału trzeba zaczynać zbierać graty na swapa:
Jak na razie jedyne co mi przychodzi na myśl to:
– panel sterowania 4oma szybami
– halogeny których brakuje.
Na pewno co będę musiał kupić to :
– Tarczo-bębny tylne + klocki
– Tarcze + klocki przód
– Zapewne coś z zawieszenia
– Płyny ustrojowe
– Sprzęgło KF
– świece
– uszczelki pokryw zaworów oraz kolektora do 2,0V6
– rozrząd + pompa wody KF
– przerobienie LPG
...zapewne się tego nazbiera.
Jak na razie jedyne co mi przychodzi na myśl to:
– panel sterowania 4oma szybami
– halogeny których brakuje.
Na pewno co będę musiał kupić to :
– Tarczo-bębny tylne + klocki
– Tarcze + klocki przód
– Zapewne coś z zawieszenia
– Płyny ustrojowe
– Sprzęgło KF
– świece
– uszczelki pokryw zaworów oraz kolektora do 2,0V6
– rozrząd + pompa wody KF
– przerobienie LPG
...zapewne się tego nazbiera.
]
-
Kamil
witam
miał bym pytanie do Kamila odnośnie alu ramek do zegarow poliftowych w 323 F BA . otoż jak dobrałeś takie ramki są dedykowane komplety do zegarow po lifcie czy trzeba jakieś wymiary znać???
pozdro
łukasz
miał bym pytanie do Kamila odnośnie alu ramek do zegarow poliftowych w 323 F BA . otoż jak dobrałeś takie ramki są dedykowane komplety do zegarow po lifcie czy trzeba jakieś wymiary znać???
pozdro
łukasz
łukaszinio napisał(a):witam
pozdro
łukasz
Napisz do tego gościa :GG 1951591 – Robert, facet znajduje się w Częstochowie, sprzedaje też na allegro i wysyła, ma ramki praktycznie do każdego auta
]
-
Kamil
dzięki wielkie 

Po długim przestoju i krótkim pobycie (niestety w PL) troszkę zacząłem prace z tym samochodem.
Dzisiaj ściągnąłem pokrywę zaworów, która została oczyszczona i pomalowana, jutro montaż z nową uszczelką, odpiąłem hak, chciałem cały wyrzucić lecz okazało się że jest nie do odkręcenia
Wziąłem się również za nadkola, które niestety/stety będą w swoim czasie wycinane i wstawiane nowe.
Nadkole LT

Zakonserwowane środkiem do rdzy, dzisiaj schnie, jutro będę próbował coś z tym troszkę zdziałać.
I dzisiaj postanowiłem pobawić się polerką i wypolerowałem 3 elementy aby zobaczyć efekt
Spoiler:

Maska:

Błotnik:

Pozdrawiam
Dzisiaj ściągnąłem pokrywę zaworów, która została oczyszczona i pomalowana, jutro montaż z nową uszczelką, odpiąłem hak, chciałem cały wyrzucić lecz okazało się że jest nie do odkręcenia
Wziąłem się również za nadkola, które niestety/stety będą w swoim czasie wycinane i wstawiane nowe.
Nadkole LT

Zakonserwowane środkiem do rdzy, dzisiaj schnie, jutro będę próbował coś z tym troszkę zdziałać.
I dzisiaj postanowiłem pobawić się polerką i wypolerowałem 3 elementy aby zobaczyć efekt

Spoiler:

Maska:

Błotnik:

Pozdrawiam
]
-
Kamil
-
Kamil
Dzisiaj mazda przeszła polerkę z pastą BRILL852, wymianę oliwy Valvoline MAX live + filtra OE Mazda + filtr powietrza KNECHT + sprzątanie. Została zamontowana antena elektryczna która sprawuje się naprawdę dobrze.
Kilka zdjęć.

W następnym tyg ruszę z hamulcami, tulejami na lewarku zmiany biegów i najprawdopodobniej wskoczy skórzana kierownica.
W przyszłości jak sprowadzę anglika do PL będą na ogień szły progi, tylne sierpy aby były cacy, klapa tylna i najprawdopodobniej błotniki przednie, wszystko się pryśnie w kolor i rudy nie będzie
Pozdrawiam
Kilka zdjęć.

W następnym tyg ruszę z hamulcami, tulejami na lewarku zmiany biegów i najprawdopodobniej wskoczy skórzana kierownica.
W przyszłości jak sprowadzę anglika do PL będą na ogień szły progi, tylne sierpy aby były cacy, klapa tylna i najprawdopodobniej błotniki przednie, wszystko się pryśnie w kolor i rudy nie będzie
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 31 maja 2012, 20:48 przez radar88, łącznie edytowano 2 razy
]
-
Kamil
No teraz to robi dobre wrażenie
pełny kolorek tylko jeden błotnik bardziej matowy 
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
sylwo napisał(a):tylko jeden błotnik bardziej matowy
Czwarte zdjęcie tak
Jest trochę matowy ponieważ jelenie w sklepie z farbami dorobili mi akrylową...żenada, zamiast bazę i klarem bym prysł to ...ach....
Nadkola trochę zwalczyłem, może nie są idealne ale wyglądają o 85% lepiej jak wyglądały (drugi raz się ze szpachlą bawiłem)
sylwo napisał(a):No teraz to robi dobre wrażeniepełny kolorek
Wygląda na pewno lepiej niż w 3 odcieniach
]
-
Kamil
Tak 4 zdjęcie. Lampy tylne wypoleruj 
- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)