Aby kontynuować post i służyć radą to opiszę tak w kilku słowach o moim przypadku . Na samym początku była przepiękna MX-5 i musiałem ją sprzedać . Pech chciał że 4lata temu dysponowałem sumą ok. 11000 zł a chciałem koniecznie mazde 626 ditd a one kosztowały średnio 14000-16000 tyś. zł ale były okazje na którą się skusiłem .Wystawiona za 11500 tyś zł przebieg 245000 km full opcja z tempomatem , jeden właściciel w niemczech i jeden w polsce od 3 lat. i faktycznie tak było . Wracam z Poznania do wawy jako szczęśliwy posiadacz i coś czuję że się muli strasznie 160 na autostradzie to malutko . po tygodniu jazdy gasła na rozgrzanym silniku na każdych światłach .Po rozmowach na forach odwiedziłem w tamtym czasie różne warsztaty i mechaników i Riki-ego który i tak najwięcej wiedział i pomógł. Diagnoza to pompa i wizyta w MABI. Pojechałem popytałem i już wstępnie Pani w MABI wyliczyła nie widząc auta że najmniej 3000-4000 tyś zł .Na forum doczytałem że jak Mabi mówi 3-4 tyś. to kończy się na 5-6 tyś. zł No to myślę że koleś który mi ją sprzedał wiedział o tym i dlatego zrobił promocję a ja byłem zielony w dieslach . I albo brać kredyt , albo kupić z allegro kota w worku za 2500 zł . Albo posłuchać fanów mazdy , którzy zaproponowali wizytę w Nadarzynie u .... i tu nie pamiętam bo to było 4 lata temu. Posłuchałem FANÓW . Pojechałem na dwa auta do Nadarzyna mazdę zostawiłem a drugim autem z kumplem wracaliśmy . Dojechaliśmy do Łomianek ok. 50 km od Nadarzyna a koleś dzwoni i mówi że madzia zrobiona . I faktycznie osiągi super pompa odżyła. I UWAGA koszt o o ile pamiętam to między 200 zł a 300 zł . Dlatego rada: Jak masz wydać 5000 zł to zapłać za expertyzę w polecanych warsztatach 100 zł a może się uda zrobić za 500 zł ?
Po drugie korzystaj z mazdaspeed.pl zaoszczędzisz czas i kasę . Po trzecie dla kupujących UWAGA NA OKAZJE